41.271 gebruikers | 254.713 albums | 231.353 artiesten | 3.430.108 berichten | 1.912.813 stemmen

Dire Straits - Brothers in Arms (1985)

Dire Straits - Brothers in Arms (1985)
1008 stemmen | gemiddelde 3,70
mijn stem:
Label: Vertigo
  1. So Far Away (5:12)
  2. Money for Nothing (8:26)
    met Sting
  3. Walk of Life (4:12)
  4. Your Latest Trick (6:33)
  5. Why Worry (8:31)
  6. Ride Across the River (6:57)
  7. The Man's Too Strong (4:40)
  8. One World (3:40)
  9. Brothers in Arms (6:59)

Dit album staat op nummer 122 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 8:01 uur
Ik hoop dat ze over een paar jaar (alweer!) een 30th anniversery-edition uitbrengen met een volledige remix van de originele opnames. Zo kunnen ze de jaren 80-sound er een beetje uitfilteren, kunnen ze te lange nummers wat inkorten, etc!
Overigens: Money for Nothing was indertijd een behoorlijke hit, maar toont maar weer eens aan dat sommige muziek op een lelijke manier veroudert!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 9:24 uur
bawimeko schreef:

Overigens: Money for Nothing was indertijd een behoorlijke hit!

Ok dus nr 27 in 1989 is dan een behoorlijke hit voor een nummer wat een tweede kans heeft gekregen. Want het was immers al 4 jaar oud. Het is toen trouwens in 1989 als een dubbele A-kant uitgebracht i.c.m . het nummer Brothres in Arms. Dat kwam door de eerste verzamelaar : Money for nothing

Van een behoorlijke hit kan je , in mijn ogen, dus niet spreken ;)

» Laagste prijs voor dit album

Brothers In Arms (Classic Album) (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Brothers In Arms (Classic Album) (€ 9,99)
gratis verzending

Brothers In Arms (€ 10,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 10:43 uur
In Nederland wellicht. Wereldwijd scoorde het nummer meer dan behoorlijk.

Money for Nothing (song) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 11:58 uur
In Nederland is het geen mega hit geweest idd; nr. 35 in 1985 en nr. 27 in 1989. Maar in het buitenland sloeg het toch wel erg aan. In 1985 werd Money For Nothing een nr. 1 hit in Amerika en Canada en haalde het de vierde plek in Australië, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Oostenrijk.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 18:28 uur
Ongeacht de hoogst bereikte positie in de top 40 hoor je het nog regelmatig op de radio en kent iedereen het nummer. Dus in die zin mag je het denk ik wel een hit noemen...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 18:44 uur
Volgens wikipedia heb je gelijk, choo choo.

Hit (muziek) - Wikipedia - nl.wikipedia.org

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 21:42 uur
Choo Choo schreef:

Het is zeker een blijvertje op de radio geworden. Ik ken ook absoluut niemand die Money For Nothing niet kan meeneuriën. Dus indruk heeft dit nummer zeker gemaakt. Of je het mooi vindt of niet; een klassiekertje.