menu

George Benson - Breezin' (1976)

mijn stem
3,45 (30)
30 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Warner Bros.

  1. Breezin' (5:41)
  2. This Masquerade (8:04)
  3. Six to Four (5:11)
  4. Affirmation (6:58)
  5. So This Is Love? (7:04)
  6. Lady (5:56)
  7. Shark Bite * (6:09)
  8. Down Here on the Ground * (9:03)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 38:54 (54:06)
zoeken in:
avatar van dynamo d
3,0
This Masquerade en Down on the Ground zijn met vocals; de andere nummers zijn instrumentaal. Six to Four is overigens een vreselijk jaren '70 gepingel-nummer'. De rest is wel aardig, vooral op dvd-audio in surround sound.
Breezin' kreeg indertijd ook wat prijzen. Een Grammy, meen ik ook, voor This Masquerade. Verder stond Breezin'op nr. 1 op verschillende albumlijsten in de USA: jazz, R&B en pop.

avatar van judgepaddy
3,5
Raar dat deze zo weinig stemmen heeft, en ook nog relatief laag, terwijl dit album toendertijd toch een groot commercieel succes was met twee grote hits; This Masquerade en Breezin'.
Breezin' is een Jazz standaard geworden en in mijn jeugd leerde wij elkaar het gitaar loopje.
Hoewel het mij allemaal net wat te poppie klinkt, kan ik niet ontkennen dat Benson een groot gitaar virtuoos is met een eigen techniek, van groot invloed op de latere generatie (Jazz) gitaristen.

Meneer Bungel
Liefhebbers van FNMs Evidence kunnen hier hun lol dubbel en dwars² op.





(Leon Russell in This Masquerade doet me denken aan Stevie Wonder)

4,0
This Masquerade is een klasse apart; 5 sterren. Verbazingwekkend dat Benson de gitaar meestal zijn werk laat doen en zo weinig zingt. .Hij heeft een prachtige stem. De andere tracks variëren tussen 3 en 3.5.

avatar van Boermetkiespijn
3,5
Prachtplaat! De coverfoto vind ik er wat knullig uit zien, maar dat ben ik al snel vergeten wanneer de naald de plaat raakt. Heerlijk lange nummers, zomeravondmuziek. Favorieten zijn "Breezin" en natuurlijk "This Masquerade". Dat de rest van de nummers aan deze twee ondergeschikt zijn, maakt niet dat ik de rest niet beluister, want alle nummers zijn absoluut de moeite waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:13 uur

geplaatst: vandaag om 07:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.