menu

The Call - The Best of the Call (1997)

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: WEA

  1. Let the Day Begin (3:51)
  2. Everywhere I Go (4:19)
  3. I Still Believe (5:32)
  4. I Don't Wanna (5:06)
  5. Memory (4:04)
  6. What's Happened to You (4:11)
  7. You Were There (4:01)
  8. Become America (3:19)
  9. To Feel This Way (5:59)
  10. Us (3:45)
  11. All You Hold on To (3:19)
  12. We Know Too Much (5:49)
  13. The Walls Came Down (3:40)
  14. Uncovered (2:22)
totale tijdsduur: 59:17
zoeken in:
Parlotones
Prachtige Best Of. To feel this way. Alleen mis ik nog een paar nummers zoals Love is Everywhere, Violent Times Think it over, You Run en Surrender.

avatar van vielip
Ja die mis ik ook! Maar dat is het euvel met zo goed als elk Best of album van welke band dan ook.

avatar van gaucho
Ja, dat hou je altijd. Zeker als een band maar weinig echte hits gescoord heeft en de keuzes voor een Best of dus niet altijd voor de hand liggen.

Deze is completer: een 3CD overzicht dat onlangs - alleen in Nederland! - werd uitgebracht. Is pas kort geleden op MusicMeter gezet, zie ik. Ik heb 'm onlangs gekocht. Maar ook daar ontbreken weer nummers op die Parlotones noemt.

Toch hebben ze op bovenstaande compilatie hun best gedaan. Uitgegeven door Warner, maar ze hebben ook de eerste drie albums op Mercury niet helemaal buiten beeld gelaten. Gelukkig staat ook hun vroege Amerikaanse hitje The walls come down erop. En het latere, qua productie veel gepolijstere werk, dat werd uitgebracht op MCA, is ook vertegenwoordigd. Dat maakt dit per saldo toch nog een redelijk compleet overzicht - voorzover je op een enkele CD van compleet kunt spreken. Al kun je over de selectie van de nummers natuurlijk altijd twisten...

Trouwens wel een band waar het woord 'onderschat' als geen ander op van toepassing is. Ik vind ze geweldig: gepassioneerde rock in de slipstream van bijvoorbeeld een band als U2. Maar zelfs in hun thuisland kwam het nooit tot een echte doorbraak.

avatar van vielip
Helemaal mee eens dat dit een zwaar onderschatte band is. Heb toevallig afgelopen zondag nog een lp (Let the day begin) van ze gedraaid. Was een tijdje geleden dat ik ze gehoord had maar meteen weer 'hooked'.

Parlotones
vielip schreef:
Helemaal mee eens dat dit een zwaar onderschatte band is. Heb toevallig afgelopen zondag nog een lp (Let the day begin) van ze gedraaid. Was een tijdje geleden dat ik ze gehoord had maar meteen weer 'hooked'.

Die heb ik op cd, prachtig album idd.

avatar van Premonition
The Woods staat hier niet op? Dan kun je de titel “The Best of the Call” maar beter niet voeren...

Gast
geplaatst: vandaag om 12:15 uur

geplaatst: vandaag om 12:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.