menu

Jeff Mangum - Orange Twin Field Works: Volume I (2001)

Alternatieve titel: Bulgarian Field Recordings Vol. 1

mijn stem
3,75 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Folk
Label: Orange Twin

  1. Field Works (33:45)
totale tijdsduur: 33:45
zoeken in:
avatar van illuvatar
Dit zegt wikipedia over het album: a collection of Bulgarian folk music released by Jeff Mangum.
The album contains one track, about a half hour of different segments from a single festival.

Klinkt niet echt als wat ik onder Jeff Mangum versta dus ik denk dat ik deze maar oversla.

sxesven
illuvatar schreef:
Klinkt niet echt als wat ik onder Jeff Mangum versta dus ik denk dat ik deze maar oversla.

Nou ja, 't is natuurlijk heel erg Magnum, eigenlijk - 't is andere koek dan Aeroplane, maar wel degelijk erg Magnum! Check het boekje over Aeroplane in de 33 1/3 serie eens, daarin kun je lezen wat Mangum's muzikale belevingswereld precies omvatte. Hij en de creatieve geesten rondom hem waren in grote mate bezig met avant-garde en field recordings, en Magnum zelf was daarbij nog een groot fan van Bulgaarse folkmuziek. Et voilá!

Wist overigens niet dat dit ook daadwerkelijk uitgebracht was, eens opsnorren maar - dit ligt me wel, vermoed ik zomaar.

avatar van Masimo
4,5
Prachtig!

Enige kritiek die ik hierop zou kunnen hebben is een vrij positieve kritiek: het is soms zo jammer dat sommige stukjes slechts een flard blijven, naar je goesting niet lang genoeg duren, en dat je hunkert naar een voortzetting/uitbreiding. Voor degene die luisterend en lezend multitaskt: vanaf 10:10, rond 13:55, en vooral van 27:30 tot een minuut voor het einde bevinden zich mijn favoriete stukken.

Die vioolstukken - ik moet maar 'ns verder op zoek naar Bulgaarse vioolmuziek. Staat bij dezen genoteerd. Tips zijn welkom.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:22 uur

geplaatst: vandaag om 13:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.