4,5[permalink] geplaatst op 15 april 2006, 11:40 uur
Voor de opvolger van "Brick By Brick" (1989) is het tot 1993 wachten, met het album "American Caesar".
Net zoals "Brick By Brick", een zeer gevarieerde plaat met vooral de rockende Iggy, maar toch met een aantal bloedmooie ballads.
Favorieten hier zijn "Wild America", waarop Henry Rollins mee mag zingen/praten, "Mixin The Colours", "Plastic & Concrete", het epische "Caesar" (".. throw them to the Lions! Hail Caesar!.." ) en zeer zeker Iggy's sterke interpretatie van de rock 'n roll klassieker "Louie Louie", tevens een instant live crowdpleaser...
Ik vind Jealousy echt zo'n heerlijk nummer waar ik uren naar kan luisteren. Mixin The Colors en uiteraard Louie, Louie zijn daarnaast ook nog uitschieters die briljant zijn.
4,0[permalink] geplaatst op 28 december 2010, 14:09 uur
Een van de betere iggy platen. Ik ben nooit zo;n stooges fan geweest. Persoonlijk vind ik iggy solo vele malen beter. Wat altijd opvalt bij zijn live optredens is dat die eeuwige en altijd de zelvde stooges nummers om de hoek komen kijken. Die mag hij wat mij betreft inruilen voor social life,wild america of fucking alone enz. Nee op deze plaat rockt iggy of hij gooit er een cynische ( typisch iggy) balad in. Prima plaat man niks mis mee. En ook nog eens een heerlijke hoes maar dat terzijde