menu

Gina X Performance - Nice Mover (1979)

mijn stem
3,40 (5)
5 stemmen

West-Duitsland
Pop / Electronic
Label: LTM

  1. Nice Mover (4:30)
  2. No G.D.M. (Dedicated to Quentin Crisp) (5:55)
  3. Plastic Surprise Box (3:05)
  4. Casablanca (5:35)
  5. Be a Boy (4:00)
  6. Exhibitionism (5:00)
  7. Black Sheep (3:45)
  8. Tropical Comic Strip (5:05)
totale tijdsduur: 36:55
zoeken in:
avatar van Brecht
3,0
'No G.D.M.' (met vette baslijn) en en 'Nice Mover' zijn leuke nummers. Dit is een soort disco/synthpop crossover. Het klinkt redelijk vooruitstrevend voor zijn tijd. Leuk voor de liefhebbers van vroege electronica denk ik, hoewel ik het hele album nog niet gehoord heb. De stem van Gina X is wel niet voor iedereen weggelegd...

avatar van ArnoldusK
4,0
Wat Brecht zegt hierboven klopt waarschijnlijk.
Als liefhebber van al het electronische geëxperimenteer van jaren '70 en '80 ook bij Gina uitgekomen. En kort gezegd: dit album is right up my alley. Naast de twee hits (NO GDM en Nice Mover) valt er nog genoeg te ontdekken op dit, goed geproduceerde, album.
Eigenlijk is het derde nummer al meteen van hetzelfde niveau als de eerdergenoemde hitjes. Casablanca kent een lager tempo, maar blijft wel verrassen met enkele tempo-wisselingen en tweede stemmen.
Be A Boy is een hi-energy-nummer met cosmische soundbites all around. Daarnaast triggert de tekst toch op een manier mijn interesse, net als bij Exhibitionism. Ook hier weer genoeg te ontdekken.
De afsluitende twee nummers zijn de echt-experimentele, overigens goed te pruimen, nummers.
Welkome ontdekking!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:36 uur

geplaatst: vandaag om 10:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.