1012 stemmen | gemiddelde 4,32
Label:
Parlophone
Taxman (2:39)
Eleanor Rigby (2:07)
I'm Only Sleeping * (3:01)
Love You To (3:01)
Here, There and Everywhere (2:25)
Yellow Submarine (2:40)
She Said, She Said (2:37)
Good Day Sunshine (2:09)
And Your Bird Can Sing * (2:01)
For No One (2:01)
Doctor Robert * (2:15)
I Want to Tell You (2:29)
Got to Get You into My Life (2:30)
Tomorrow Never Knows (2:57)
totale tijdsduur: 27:35 (34:52)totale tijdsduur: 27:35 (34:52)* = niet op elke versie van dit album aanwezig
[permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 20:57 uurEen jaarof 11 was ik toen ik Revolver voor het eerst in zijn geheel hoorde. Bij een vriendje die de lp eventjes ' geleend ' had van zijn grote broer. Zoiets, hoe vreemd ook , vergeet je nooit meer als groot muziekliefhebber. Zelfs het commentaar van mijn vriendje ben ik niet vergeten. Hij vond Help veel en veel beter en hij kon het weten.
Revolver had hij in tegenstelling tot mij al ettelijke malen beluisterd.
Yellow Submarine , ja ,dat kende ik wel. VanThe Beatles en van .....Wim Kan. Die laatste maakte er tijdens zijn oudejaarsshow " Jelle zal wel zien " van. Een verwijzing naar de toenmalige minister van Financien . Een ongewoon Beatlesnummer , dat Yellow Submarine. Maar toch wel heel leuk , vooral door die geluidseffecten. Ongewoon , zo kwamen veel nummers van Revolver op mij over.
Van het laatste nummer begreep ik helemaal niets. Waren dit The Beatles ? Zoiets chaotisch ? Maar al begreep ik veel van Revolver nog niet ; spannend en bijzonder vond ik de muziek wel.
Of dat kwam door de muziek zelf of omdat het nu eenmaal The Beatles waren , blijft voor mij wat gissen. Ach , ik was 11 en sinds mijn achtste had ik mijn grote helden gevonden. Die laat je zomaar niet in de steek. Gewoon je best blijven doen om alles van hen mooi te vinden. Dat moest. Zij waren immers de allergrootsten.
Wat later is het me idd gelukt om Revolver helemaal ' te gek ' te vinden. Dankzij de broer van mijn vriendje. Voor een zacht prijsje kon ik de plaat overnemen. Hij vond het ook allemaal nogal tegenvallen.
Op mijn jongenskamertje klonk Revolver zo vaak , dat ik elk nummer tenslotte kon dromen.
Revolver begreep ik uiteindelijk helemaal : van mijn vriendje en zijn broer niets meer.
Mijn favoriete track is afhankelijk van mijn stemming. Vanavond is dat For No One , met die prachtige hoornsolo van Alan Civil.
[permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 0:10 uurThe Oath schreef:
Als dit album vandaag zou gemaakt worden zou het gewoon Rock zijn.
Onzin, dit is gewoon echt pop.
[permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 0:35 uurIk geef aan nummers een genre mee en niet aan hele albums. Ik heb ook meer genres dan op MuMe. Alles behalve 4, 7 en 14 staat bij onder Pop. Ik ben het derhalve eens met Arrie.
[permalink] geplaatst op 19 maart 2010, 12:01 uurHé, mooi stuk George!