Grails - Burning Off Impurities (2007)

Grails - Burning Off Impurities (2007)
49 stemmen | gemiddelde 3,86
mijn stem:
Label: Temporary Residence
  1. Soft Temple (6:40)
  2. More Extinction (2:15)
  3. Silk Rd (8:14)
  4. Drawn Curtains (4:56)
  5. Outer Banks (7:47)
  6. Dead Vine Blues (4:41)
  7. Origin-ing (7:51)
  8. Burning Off Impurities (7:49)

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2007, 10:30 uur
Verbluffend staaltje weer van de jongens die in mijn ogen het album van het jaar afleverde in 2006. Deze is weer van hoog nivo. En de dubbel limited vinyl is de mooiste die ik bezit, schitterende kleuren en prachtige ets op kant 4.
(www.temporaryresidence.com)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2007, 11:39 uur
etsen op vinyl zijn tof :)

Het album heb ik tot nu toe een keer gehoord en er zitten erg mooi nummers tussen, waar ik andere weer wat minder vond, zo op het eerste gehoor.
Maar ga hem zeker nog wel vaker luisteren.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2007, 13:24 uur
Ik ga hem ook zeker checken. Mooie, intieme muziek maken de heren

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2007, 9:12 uur
Ik ga 4* inzetten om te beginnen. (Kan nog meer worden) Ik ben hem nog aan het ontdekken, duidelijk een plaatje om in zijn geheel te beoordelen, het eerste (sublieme) hoogtepunt, vind ik alvast Silk Rd, het derde nummer: hoe dat openbloeit is werkelijk een streling voor mijn reeds verwende oren. Kom dit luisteren!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2007, 20:56 uur
Misschien wat laat, maar ik luister voor het eerst naar Burning of Impurities van Grails. Hun debuut Ep was fijn, Redlight viel me wat tegen en The Black tar Prophecies 1-2-3 is leuk maar de nieuwe is te gek!

Ze vinden zichzelf keer op keer weer uit. Dit gaat een (dubbel) vinyl aanschaf worden

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juni 2007, 7:45 uur
halfje erbij!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2007, 20:27 uur
ze worden steeds beter.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2007, 15:52 uur
Ik zet ook 4* in. Ik ben nog geen zwak moment tegen gekomen op deze cd. MEt dde voorlopige hoogtepunten in de vorm van het schitterende Silk Red (die spanningsboog!), de neerslachtige strijkers van Drawn Curtains en de Dead Vine Blues. Alhoewel er tientallen stijlen de revue paseren, is folk/rock nog de beste catergorie.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2007, 17:28 uur
erg goede plaat! dit is mijn eerste kennismaking met Grails en ik moet zeggen dat het bevalt. Het doet mij een beetje denken aan postrock/slowcore groepen van een jaar of tien geleden als Rex en The Letter E, maar dan net een tikkie anders met een vleugje instrumentale Akron Family. Gaat hoog in de jaarlijstjes komen vrees ik.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2007, 19:22 uur
Fantastische plaat. Deze groep toont alvast dat ze niet langer louter als "post-rockgroep" mogen bestempeld worden. Het blijft wel eentonig, maar het is minder "zwaarbeladen" dan de meeste van de andere postrockgroepen.
Dit is zo'n plaat die je puur op zijn geheel beoordeelt, met Silk Rd als uitzondering, luister ik gewoon naar één lang nummer. Maar dan wel een fantastisch nummer.

Eerst nog wat meer naar luisteren voordat ik deze plaat beoordeel, maar een plaatsje in mijn top 10 voor 2007 lijkt verzekerd...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2007, 20:05 uur
in mijn geval komt 'ie heel hoog in het jaarlijstje.

Al maanden is deze plaat niet uit mijn cd-speler te krijgen. Elke keer kom ik er weer op terug. Superalbum. Heel veel sfeer, lekkere drums en een erg goede bassist die er lekker tussendoor fietst.
Ik snap niet dat dit niet door meer mensen wordt opgepikt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2007, 21:14 uur
Doet mij een beetje aan Cerberus Shoal - Homb denken, alleen een stuk minder goed, wat clichématiger.

Nog steeds geen slechte plaat trouwens, twijfel nog even tussen 3 en 4..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2008, 16:46 uur
Heb em op 4 sterren neergezet.. toch best mooi plaatje na wat vaker gehoord te hebben :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2009, 13:52 uur
Grails is een van mijn favorieten geworden, fantastisch hoe ze iedere plaat weer een combinatie van verschillende genres tot een psychedelisch meesterwerk maken.

niet ingelogd

34.201 gebruikers | 186.546 albums | 174.018 artiesten | 2.203.447 berichten | 1.382.968 stemmen