Yann Tiersen - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)

Yann Tiersen - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001)
480 stemmen | gemiddelde 4,11
mijn stem:
Bookmark and Share
Frankrijk
Score
Label: Virgin
  1. J'y Suis Jamais Allé (1:34)
  2. Les Jours Tristes (3:03)
  3. La Valse d'Amélie (2:15)
  4. Comptine D'un Autre (2:20)
  5. La Noyée (2:03)
  6. L'Autre Valse d'Amélie (1:33)
  7. G. Khan, R.A. Whiting en H. Akst - Guilty (3:13)
    met Al Bowlly
  8. A Quai (3:32)
  9. Le Moulin (4:27)
  10. Pas Si Simple (1:52)
  11. La Valse d'Amelie [Orchestra Version] (2:00)
  12. La Valse des Vieux Os (2:20)
  13. La Dispute (4:15)
  14. P. Bayle en G. Claret - Si Tu N'Étais Pas La (3:29)
    met Fréhel
  15. Soir de Fête (2:55)
  16. La Redécouverte (1:13)
  17. Sur le Fil (4:23)
  18. Le Banquet (1:31)
  19. La Valse d'Amélie [Piano Version] (2:38)
  20. La Valse des Monstres (3:39)

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2009, 11:32 uur
Schitterende soundtrack, toch wel één van de beste die ik ooit hoorde, al is mijn kennis van soundtracks redelijk beperkt. Hoe dan ook, deze springt er sowieso bovenuit na het zien van vele films. Knap!

Nummers drie en vier zijn meesterwerken. (3)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2009, 13:30 uur
wel vreemd dat de andere platen van tierssen stukken minder zijn

wellicht omdat deze muziek perfect bij de film past en de andere platen niet geschreven zij als filmmuziek?

herman
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2009, 13:51 uur
Hmm, ik vind de soundtrack van Goodbye, Lenin zelf nog wat mooier dan deze juist.

En Rue de Cascades is ook erg mooi. Een aantal nummers van dat album zijn nota bene hergebruikt hier.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2009, 13:56 uur
Correct, dat is nog altijd m'n favoriete Tiersen release. Deze vind ik persoonlijk wat overgewaardeerd, maar dat kan ook met m'n aangeboren afkeer voor accordeons te maken hebben.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2009, 14:10 uur
herman schreef:

ik denk dat wanneer je de muziek hoort bij de film, dat een toegevoegde waarde heeft en je dus anders beoordeelt

ik ken de film goodbye lenin bijv niet, de muziek wel

herman
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2009, 14:17 uur
De accordeons vind ik hier ook wat te overheersend.

De muziek bij de film is inderdaad prachtig, maar als losstaande muziek vind ik deze ook wat overgewaardeerd. Iets teveel van hetzelfde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2009, 14:55 uur
herman schreef:

Hier hetzelfde

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2009, 16:53 uur
Wat een fantastisch album is dit toch (de film ook niet te vergeten).
Dit is het album wat ik opzet als ik even lekker wil wegdromen, ik krijg niet snel kippenvel van muziek maar bij een aantal nummers op deze cd kun je mijn veren plukken :P (ow wat een slechte zin)

Ik vind de accordeon stukken zo mooi gecombineerd met de piano en dan nog de grappige geluidseffectjes die het geheel helemaal mooi vormgeven.
Daarbij vind ik de jaren '30 nummers ook erg geslaagd op deze cd.

Naar mijn mening de beste filmmuziek ooit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2009, 13:26 uur
Joy schreef:
wel vreemd dat de andere platen van tierssen stukken minder zijn

Gelul natuurlijk, gezien de helft van de nummers hiervan hergebruikt materiaal is van vorige albums. Ik heb voor de grap en uit verveling eens even op een rijtje gezet van welke albums nummers van deze score komen. :) (eigenlijk is het dan maar voor de helft een score volgens mij majah)

La Valse des Monstres:

2, 8

Le Phare:
5, 13, 17

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 13:46 uur
Stem verhoogd naar een 4,5*. Dit album blijft een pareltje. De muziek zorgt ervoor dat je je gelijk weer in Parijs waant en dat is voor mij persoonlijk één van de mooiste steden van Europa! Misschien wel de best filmsoundtrack ooit!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 15:13 uur
Blijft idd een prachtige cd, maar toch kan hij op den duur gaan vervelen. Dit komt misschien ook omdat iedere reclame/film/documentaire maker, te pas en te onpas gebruik maakt van deze muziek. Je kunt de tv niet aanzetten, of er wordt wel weer een nummer van deze cd gebruikt om een bepaald beeld te kleuren. En doordat dit bijna dagelijks gebeurd, heb ik minder trek gekregen om deze cd zo eens op te zetten, jammer...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2010, 17:34 uur
Hele goeie soundtrack van een hele goeie film.

Van alles wat ik van hem heb gehoord ( en dat is niet heel veel) vind ik dit Yann Tierssens beste werk. Al lees ik hier en daar wel dat hij (bijna) alle nummers van andere werken van hem heeft gebruikt op deze cd.

Hoe dan ook blijft het een geweldige combinatie van nummers en de unieke stijl van Yann Tierssen die het gewoon een genot maken om hier naar te luisteren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2010, 10:59 uur
ik wil zo graag op vakantie naar Frankrijk als ik dit luister...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2010, 15:08 uur
Prachtige soundtrack, ik ben helemaal in Franse stemming als ik dit luister. :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 15:55 uur
Vanmiddag voor zeer weinig (€5) bij Van Leest gevonden. Meteen eentje extra voor m'n vriendin meegenomen. Dit soort spul doet het altijd goed bij de vrouwen :p

niet ingelogd

36.497 gebruikers | 202.114 albums | 187.496 artiesten | 2.473.555 berichten | 1.528.253 stemmen