menu

B.B. King - Spotlight on Lucille (1991)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Blues / Jazz
Label: Virgin

  1. Slidin' and Glidin' (3:59)
  2. Blues with B.B. (9:42)
  3. King of Guitar (2:40)
  4. Jump with B.B. (2:57)
  5. 38th Street Blues (2:28)
  6. Feedin' the Rock (2:37)
  7. Just Like a Woman (3:16)
  8. Step It Up (2:24)
  9. Calypso Jazz (5:00)
  10. Easy Listening (Blues) (2:37)
  11. Shoutin' the Blues (2:42)
  12. Powerhouse (2:32)
totale tijdsduur: 42:54
zoeken in:
avatar van Ronald5150
4,0
”Spotlight on Lucille” is een volledig instrumentaal album van B.B. King. De titel zegt eigenlijk al genoeg. Op dit album staat de gitaar van B.B. King, Lucille genaamd, centraal. King heeft een prachtige stem, maar op dit album eist zijn warme, maar felle en puntige gitaarspel de hoofdrol op. Direct wordt duidelijk dat B.B. King een fantastische gitarist is met een volstrekt herkenbare sound. Het totaalgeluid wordt aangevuld met smaakvolle warme blazers en mooi pianowerk. De composities bevatten naast uiteraard de blues ook invloeden uit de jazz. ”Spotlight on Lucille” is een eerbetoon aan King’s beroemde gitaar, maar bovenal een bevestiging/bewijs van de meestergitarist die er in B.B. King schuilt. Heerlijk gewoon!

avatar van judgepaddy
4,0
In 1949 speelde King in een danszaal waar midden op de dansvloer een ton stand met brandende kerosine als verwarming toen twee mannen ruzie begonnen te maken. Tijdens hun gevecht werd die ton omgegooid waardoor in korte tijd de tent in lichterlaaie stond.
Eenmaal naar buiten gevlucht merkte King dat hij zijn gitaar was vergeten dus hij snelde weer naar binnen in het brandende gebouw om zijn geliefde Gibson te redden die hij had gekocht voor 30 Dollar.
De volgende dag hoorde hij dat de twee mannen ruzie maakte over een vrouw genaamd, jawel: Lucille, een dame die daar werkte.
Sindsdien heeft hij al zij gitaren, meestal een variatie op de Gibson ES-335, zo genoemd. in de jaren 80 werd zijn eigen variant uitgebracht zonder de F-gaten tegen de feedback en met "Lucille" op de kop.
Bij gitaristen staat hij vooral bekend om zijn "BB King Box" een positie op de gitaarnek waar hij graag zijn pentatonic speelde en die uiterst effectief bleek te zijn om de bleus te spelen.
Op deze plaat een mooie showcase van bovengenoemden.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:47 uur

geplaatst: vandaag om 07:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.