menu

Coleman Hawkins Quartet - Today and Now (1963)

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Impulse!

  1. Go Li'l Liza (6:25)
  2. Quintessence (4:46)
  3. Don't Love Me (4:41)
  4. Love Song from "Apache" (4:14)
  5. Put on Your Old Grey Bonnet (9:52)
  6. Swingin' Scotch (5:33)
  7. Don't Sit Under the Apple Tree (With Anyone Else but Me) (4:28)
totale tijdsduur: 39:59
zoeken in:
avatar van Mssr Renard
4,0
Coleman Hawkins heeft drie platen voor het Impulse! label opgenomen, waarvan ik deze prefereer. Misschien omdat het wat rauwer klinkt in een kwartet-vorm, en omdat het de fantastische Tommy Flanagan op piano heeft. Eigenlijk heeft Coleman vier platen op Impulse!, omdat er ook één is samen met Duke Ellington, maar dat even terzijde.

Deze plaat is dus in kwartetvorm opgenomen. In feite is dit gewoon het Coleman-kwartet, dat al vanaf 1962 bezig is, daarom klinkt de band ook zo lekker samen. Met name Flanagan heeft een flink aantal erg mooie (bluesy) solo's. Het oeuvre van Coleman is enorm, er zijn bekende platen (zoals deze Impulse!'s en de plaat met Sonny Rollins) en hele hoop die ik niet ken.

Het is niet een artiest waar ik direct in wil duiken en wil onderzoeken, maar de drie (of vier) Impulse!-albums bevallen me erg. Coleman heeft een mooie volle sound, en speelt heel kalm en melodieus.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:57 uur

geplaatst: vandaag om 00:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.