41.274 gebruikers | 254.752 albums | 231.375 artiesten | 3.430.833 berichten | 1.913.058 stemmen

Vangelis - Antarctica (1983)

Alternatieve titel: Nankyoku Monogatari

Vangelis - Antarctica (1983)
75 stemmen | gemiddelde 3,85
mijn stem:
Griekenland
Score
Label: Polydor
  1. Theme from Antarctica (7:26)
  2. Antarctica Echoes (5:54)
  3. Kinematic (3:44)
  4. Song of White (5:15)
  5. Life of Antarctica (5:56)
  6. Memory of Antarctica (5:26)
  7. Other Side of Antarctica (6:50)
  8. Deliverance (4:29)

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 0:00 uur
neo schreef:
Hij zal vast wel een heel klein beetje iets met noten en akkoord kunnen. Dat kan ik zelf ook.

Lijkt mij dus ook.
Maar aan de andere kant heb ik bij interviews,foto's of wat dan ook nog nooit een enkele nootschrift gezien.
Tja,er lopen nou eenmaal supermuzikale natuurtalenten rond die het schijnbaar niet kunnen of nodig hebben.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 0:06 uur
Trouwens,in een interview op Elsewhere zegt ie dat ie vaak alleen in de studio zit.
En door zijn glazen dak zit te kijken,en dat de melodieen dan in zijn hoofd klinken.

Soort meditatie lijkt me.
Met zo'n gave hoef je ook geen noten te kennen.

» Laagste prijs voor dit album

Cantus Antarctica/Angel (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Antarctica (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Cantus Antarctica/Angel (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor dit album

neo
(crew)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 1:47 uur
Ik schreef het al eerder: er zijn programma's die de noten voor de componist schrijven. Je kunt daarmee dingen inspelen en de automatisch ingevulde noten dan weer aanpassen naar wens.

Er zijn genoeg filmcomponisten die zo te werk gaan. Je hoeft er echt geen supertalent voor te zijn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 2:10 uur
Tegenwoordig is dat spul er allemaal, maar in de tijd dat Vangelis met muziek begon was dit er nog niet. Het moest nog uitgevonden worden. Mede daaron is een album als 666 van Aphrodite's Child erg knap te noemen. Hierdoor zou je min of meer, ik probeer voorzichtig te zijn, kunnen vaststellen dat Vangelis op zijn minst een behoorlijk geheugen voor klanken en muziek moet hebben, want anders kun je dergelijke zaken niet maken. Het zit vol lijnen en lagen die om de nodige aandacht vragen. Vanuit die gedachte kan ik slechts vaststellen dat Vangelis een schilder is die zonder dat een doek voorhanden is al een aardig schilderij weet te maken zonder geruik te hoeven maken van allerlei moderne snufjes.

neo
(crew)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 13:58 uur
Volgens gebruikte Vangelis ook al analoge sequencers rond de tijd van 666. Nu wil ik hem op geen enkele manier neer beneden halen, in tegendeel zelfs, maar op bepaalde vlakken ligt het net iets meer genuanceerd. Het is natuurlijk gewoon een bijzondere componist.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 16:02 uur
Wat dat betreft zou je wel eens op een Big Brother-achtige manier erbij willen zijn hoe vanuit het niets de muziek van Vangelis ontstaat. Dit inclusief EEG elektroden op zijn hoofd om maar niets te hoeven missen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2009, 19:31 uur
neo schreef:

Dan nog,die man schijnt een alergie te hebben voor computers.
Uit interviews kan ik alleen maar concluderen dat Vangelis een gevoelscomponist is,met talent en een goed geheugen.
Er gewoon te weinig over hem bekend.
Opzich wel goed,geen opgeblazen mediacircus,gewoon goede muziek leveren ..punt.

Kadafi
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2010, 21:56 uur
Ah, dus dit werd onder de bassie en adriaan serie gezet :P. Meesterlijk gewoon. Het begin van "Antarctica echoes" gebruikten ze telkens bij het oplezen van de opdracht voor het pakje in de landen van Europa. Theme from Antarctica, beeldschoon overigens, hebben ze volgens mij ook gebruikt bij de Grand Canyon scene in de reis door Amerika. Mooie muziek, ik twijfel tussen 3,5 en 4*

Edit: dat was al gezegd in eerdere reacties zie ik nu :').

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 23:15 uur
Gerards Dream schreef:
Op het moment dat de cd-speler voor het grote publiek beschikbaar werd was dit album alleen verkrijgbaar op een peperdure Japanse inport versie. Om de introductie van de cd luister bij te zetten had de platenzaak in mijn woonplaats een spaaractie op touw gezet. Bij een volle kaart kon je een cd voor de helft van de prijs kopen. Omdat deze cd van Vangelis destijds voor een dikke 90 gulden over de toonbank ging, heb ik dus mijn spaarkaart gebruikt. Zo kon ik hem dus nog voor een redelijke prijs kopen. De muziek op dit album is erg sfeervol te noemen en na al die jaren draai ik hem nog met plezier. Het enige jammere is dat de muziek te veel gebruikt is bij sportevenementen des tijds.

Onvoorstelbaar dat die nu overal verkrijgbaar vanaf 9 euro.
Ik weet dat een vriend van me destijds ook veel geld hiervoor neertelde, lang leve de cassetterecorder dacht ik toen ^O^

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2012, 20:51 uur
by_the_way schreef:
Ik ben toch wel benieuwd hoe Vangelis zijn werk onthoud? Aangezien gesuggereerd wordt dat hij geen noten kan lezen...

Hij improviseert heel veel, en heeft een of ander systeem in zijn synthesizer waarmee hij een heleboel stemmen tegelijk bedient. Gehoord bij de filmpjes van de "Musique au coeur" improvisaties.