Nick Drake - Family Tree (2007)

39 stemmen | gemiddelde 3,93
Folk
Label:
Island
Come in to the Garden (0:31)
They're Leaving Me Behind (3:16)
Time Piece (0:43)
Poor Mum (1:38)
met Molly Drake
Winter Is Gone (2:42)
All My Trials (1:55)
met Gabrielle Drake
Kegelstatt Trio (1:14)
met The Family Trio
Strolling Down the Highway (2:50)
Paddling in the Rushes (0:24)
Cocaine Blues (2:58)
Blossom (2:41)
Been Smokin' Too Long (2:13)
Black Mountain Blues (2:37)
Tomorrow Is a Long Time (3:40)
If You Leave Me (2:04)
Here Come the Blues (3:53)
Sketch, Pt. 1 (0:59)
Blues Run the Game (2:25)
My Baby's So Sweet (1:44)
Milk and Honey (3:00)
Kimbie (3:26)
Bird Flew By (2:54)
Rain (3:07)
Strange Meeting, Pt. 2 (4:27)
Day Is Done (2:20)
Come into the Garden (1:59)
Way to Blue (2:51)
Try to Remember (1:37)
met Molly Drake
totale tijdsduur: 1:06:08totale tijdsduur: 1:06:08
[permalink] geplaatst op 4 juli 2007, 22:29 uurIk ben deze aan het pindakazen voor het moment. De zus van Nick Drake zou hierop te horen zijn, ik ben benieuwd...
[permalink] geplaatst op 4 juli 2007, 23:22 uurGajarigon schreef:
De zus van Nick Drake zou hierop te horen zijn.
All My Trials is een duet samen met zijn zus, Gabrielle Drake. Op
Poor Mum en
Try to Remember wordt hij door zijn moeder begeleid op piano.
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 10:47 uurIs dit onlangs ontdekt en niet eerder uitgegeven materiaal? Kan iemand wat meer vertellen over deze plaat?
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 11:11 uur
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 11:39 uurWaarom wordt dit album niet geclasseerd als zijnde een regulier album?
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 14:48 uurThibault14 schreef:
Waarom wordt dit album niet geclasseerd als zijnde een regulier album?
omdat het een verzameling demo's is
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 18:52 uurPrecies, gewoon een verzamelaar dus.
Maar naTime of No Reply en Made to Love Magic is dit dus de derde compilatie die meerwaarde heeft t.o.v. de drie studioalbums?
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 19:33 uurDit zijn gewoon demo's die al eerder verschenen zijn op o.a. de bootleg Tantworth-in-Arden, waarvan het geluid wat opgepoetst is. Maar voor de echte fan toch wel de moeite waard omdat er ook nog wat nieuwe dingen opstaan.
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 19:52 uurDegene die je noemt is een bootleg.
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 19:59 uuravdj schreef:
Degene die je noemt is een bootleg.
Ja dat zeg ik toch of mis ik iets?
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 20:59 uurNee dat niet maar ik bedoel dus officiële releases.
En ik meen dat dit de derde compilatie van toegevoegde waarde is.
[permalink] geplaatst op 10 juli 2007, 21:05 uuravdj schreef:
Nee dat niet maar ik bedoel dus officiële releases.
En ik meen dat dit de derde compilatie van toegevoegde waarde is.
Maar ik bedoel dus dat deze nummers niet nieuw zijn maar al eens op die genoemde bootleg hebben gestaan. Alleen zijn deze nummers opgepoetst en nu dus officiëel uitgebracht.

[permalink] geplaatst op 18 juli 2007, 22:48 uurDit is inderdaad de opgepoetste versie van Tantworth-in-Arden. Ik vind dit een heerlijke plaat geworden, een echte aanvulling op zijn 3 reguliere meesterwerkjes. Niet even snel inmekaar geflanst, maar zichtbaar met liefde voor de muziek samengesteld. Mooi artwork ook. In mijn ogen verplichte kost voor de ware Nick Drake fan.
[permalink] geplaatst op 22 juli 2007, 1:55 uurDe moeder en zus van Nick (Molly en Gabrielle) hadden ook talent,mooie plaat met ook een mooi c.d boekje.
EVANSHEWSON
[permalink] geplaatst op 22 juli 2007, 8:07 uurGajarigon schreef:
Ik begrijp deze uitdrukking niet echt. Klinkt me héél Hollands, maar ik bàk er niet echt iets van. Leg het me aub uit, dat pindakazen als werkwoord dan ???
Is dit regulier werk van Drake ? Ik dacht dat hij bij leven slechts drie platen had gemaakt ?
Of zijn dit outtakes en leftovers die om reden van geldgewin toch worden gereleased na zoveel jaar ???

[permalink] geplaatst op 22 juli 2007, 18:47 uurEVANSHEWSON schreef:Gajarigon schreef:
Kom op, Patrick, een beetje meer fantasie.
Opheldering (Het bericht van tovenaar)
[permalink] geplaatst op 22 juli 2007, 18:59 uurEVANSHEWSON schreef:

Als je een paar berichtjes hogerop kijkt, heb je antwoord op je vraag.

[permalink] geplaatst op 24 november 2007, 16:03 uurnet nummer 325 van de 1000 genummerde vinyl exemplaren bemachtigd.
ik heb er trouwens ook nog een nummer opstaan dat niet op de cd staat... 'betty and dupree'
[permalink] geplaatst op 27 november 2007, 23:34 uurIk had vooraf zo mn twijfels of deze release echt de moeite waard zou zijn (de Tanworth in Arden bootlegs had ik nooit gehoord), maar die twijfels zijn na een paar maanden luisteren volledig weggenomen. Niet alles is dan even goed (een paar van die bluescoves lijken toch wel erg op elkaar) maar er staan wonderschone dingen op. De Nick Drake originals die nooit op zijn studioalbums zijn verschenen, 'They're Leaving Me Behind', 'Blossom', 'Bird Flew By', 'Rain', 'Come Into The Garden' en 'Strange Meeting 2' zijn allemaal erg mooi ondanks de relatief slechte geluidskwaliteit. Maar ook 'All My Trials', 'Winter Is Done', 'Milk & Honey', 'Tomorrow Is A Long Time', 'Day Is Done' en 'Way To Blue' zijn zeer de moeite waard.
[permalink] geplaatst op 14 september 2008, 17:40 uurHoe goed ik de reguliere albums van Nick Drake ook vind, dit vind ik totaal overbodig. Daarnaast doet het afbreuk aan de geweldige andere cd's. 2,5*
[permalink] geplaatst op 5 juni 2009, 15:24 uurKwaliteit is niet overal even geweldig, maar ik heb wel wat parels ontdekt zoals, Winter Is Done en Black Mountain Blues. Maar helaas niet overal even boeiend.