Eddie Vedder - Into the Wild (2007)

Eddie Vedder - Into the Wild (2007)
363 stemmen | gemiddelde 4,09
  6. Tuolumne (1:00)
  7. Hard Sun (5:22)
  8. Society (3:56)
  9. The Wolf (1:34)
  10. End of the Road (3:19)
  11. Guaranteed (7:22)
  12. No More * (3:40)
  13. Photographs * (1:02)
  14. Here's to the State [Live] * (5:54)
  15. No More [Live] * (4:32)
* = niet op elke versie van dit album aanwezig

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 15:56 uur
Nee, Society is geschreven door Jerry Hannan en uitgevoerd door Eddie en Jerry.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 17:34 uur
Klumpie schreef:
Hard Sun is weldegelijk een cover.

mm, en het beste nummer van de plaat wat mij betreft

maakt nie uit, paste prima bij de film

los van de film vind ik dit helaas minder boeiend om te draaien

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 15:40 uur
Het opzetten van deze plaat brengt mij juist meteen weer in de sferen van de film en zijn hoofdpersoon. Ik kan het niet los van elkaar zien. Wat mij betreft bescheiden meesterwerkjes van Penn en Vedder. Society is even ontroerend als herkenbaar.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 13:30 uur
Geweldige muziek.. Een van de beste soundtracks ooit.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2010, 20:52 uur
Een ingetogen, krachtige, verhalende plaat. Sterk gezongen door Eddie Vedder, op een welhaast Springsteeniaanse wijze weet Vedder met zijn uithalen, fluisteringen zijn tekst kracht bij te zetten.
De muziek weet de sfeer van de film duidelijk te raken. Het prachtige landschap, de 1ste stappen in zijn 'eenzame' leven, de fluisteringen van de wind, het huilen van de wolven, afscheid van de mensen om zich heen, Vedder roept het allemaal weer op.
Tuurlijk is e.e.a beinvloed door de impact die het verhaal van de film op mij had. Laat verders niet onverlet dat ook zonder beeld, op Into the Wild een aantal zeer schone liedjes staan. De 1ste drie zetten de eerste stappen, energiek en vol vaart. Vanaf Rise tot aan Tuolomne is het puur genieten. Met Hard Sun brengt Vedder een nummer, dat de volumeknop in beweging brengt. Society is een sterk statement. Op The Wolf haalt Vedder uit en laat horen wat voor charisma zijn stem kan hebben. De uithalen doen mij ook af en toe aan The Boss denken.
Dit is Guaranteed de moeite waard en is een van de mooiste half uurtjes die ik in tijden gehoord heb. Daar waar Isbells, de intensiteit wat ontbeerd, die bijv. een Pink Moon van Nick Drake wel heeft, maar niettemin ook heel aangenaam klinkt, weet deze soundtrack dit wel bij mij op te roepen.....op naar het boek, om de 3luik flim,cd,boek beleving compleet te maken.
Mijn waardering voor de stem van Vedder heeft een flinke sprong met dit album gemaakt...binnenkort de nieuwe Pearl Jam ook maar eens checken.

niet ingelogd

34.690 gebruikers | 190.232 albums | 176.881 artiesten | 2.261.169 berichten | 1.414.473 stemmen