menu

Webster Young / Idrees Sulieman / John Coltrane / Bobby Jaspar - Interplay for 2 Trumpets and 2 Tenors (1957)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigde Staten
Jazz
Label: Prestige

  1. Interplay (9:37)
  2. Anatomy (11:53)
  3. Light Blue (7:47)
  4. Soul Eyes (17:29)
  5. C.T.A. * (4:40)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 46:46 (51:26)
zoeken in:
Soledad
Met: Webster Young, Idrees Sulieman (trompet), John Coltrane, Bobby Jaspar (tenor sax), Kenny Burrell (gitaar), Mal Waldron (piano), Paul Chambers (bas), Art Taylor (drums)

Ook deze plaat omvat weer een grote groep. Lang niet allen even bekend, en dat is opzich niet vreemd want Young, Sulieman, Jaspar: echt hele onderscheidende musici zijn het niet. Allen beheersen hun instrument prima en spelen heel leuk maar het zijn meer sessiemuzikanten dan innovatieve, creatieve muzikanten. En dat levert een matige plaat op.

Het geheel gaat van start met het bijzonder knullige Interplay. Ik denk dat Mal het er binnen een half uur uitgeschud had (hij is de componist van het hele album). De band klinkt saai en ongeïnspireerd. Wat een kutcompositie. Op Anatomy herpakt de band zich aardig en dat swingt aangenaam. Wel valt wederom op hoe je aandacht wordt getrokken door Coltrane en soms Kenny Burrell die heel aardig mee grooved. Ook Art Taylor is hier meer in zijn element en drumt een lekkere partij mee. Op Light Blue zakt de boel weer in elkaar en dat betekent dat alleen Waldron’s ‘Soul Eyes’ de boel nog kan redden...

Dat gebeurt ten dele want: wat is dit toch een prachtige compositie van Mal Waldron. Uitblinkers hier zijn wederom Trane, Kenny Burrell en Mal. En dat betekend samengevat dat een aanzienlijk deel op deze plaat voor spek en bonen mee doet. Leuk om gehoord te hebben maar verre van essentieel.

Eindbeoordeling:
2,5 sterren

Gast
geplaatst: vandaag om 10:37 uur

geplaatst: vandaag om 10:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.