Almost Famous (2000)

32 stemmen | gemiddelde 3,70
Label:
DreamWorkstotale tijdsduur: 1:10:47totale tijdsduur: 1:10:47
[permalink] geplaatst op 28 september 2005, 22:56 uurOh, wat een heerlijke film.
Oh, wat een prachtige collectie songs.
dutch2
[permalink] geplaatst op 28 september 2005, 23:07 uurMooie songs en prachtige film inderdaad. Maar hoe zit het eigenlijk met dat nummer van Stillwater (de fictieve band waarover de film gaat)? Ik kan me niet voorstellen dat de acteurs die de personages in de band spelen dat nummer zelf hebben ingespeeld. Weet jij dat toevallig, 42?
[permalink] geplaatst op 29 september 2005, 10:00 uurEr zit inderdaad een andere groep musici achter Stillwater, die 6 nummers gemaakt hebben. De (korte) CD werd eerst als gift uitgedeeld bij de premiere geloof ik, en werd later als extra bij de Bootleg Cut versie van de film geleverd. Deze DVD moet volgens mij nog steeds in Regio 2 uitkomen...
De nummers zijn geschreven door Cameron Crowe, zijn vrouw Nancy Wilson (oud gitariste van Heart), haar zus Ann en last-but-not-least: Peter Frampton, die tevens de "musical consultant" voor de film.
Nancy Wilson speelt rythm gitar, Mike McCready (Pearl Jam) verzorgt het gitaarspel van Russel Hammond. De drummer is Ben Smith en de zang is van Marti Frederickson.
[permalink] geplaatst op 29 september 2005, 10:05 uur
EVANSHEWSON
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2007, 21:06 uurHele mooie soundtrack, hier staan best wat pop- en rockklassiekers op, de film was ook zeer leuk.
Jammer dat Immigrant Song - in de film wèl gebruikt - de soundtrack niet gehaald heeft, mocht het niet van Led Zeppelin of zo ?
Tiny Dancer van Elton John is meesterlijk, zo ook Something in The Air van Thunderclap Newman natuurlijk !
****
[permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 14:51 uurTiny Dancer tijdens de film is geweldig > beste scène van de film als ze met z'n allen meezingen met het nummer van Elton John in de bus.
[permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 16:47 uurMee eens, de scene waarin de dochter uitlegt waarom ze stewardess wordt is ook prachtig, met S&G.