menu

Robben Ford and the Blue Line - Robben Ford and the Blue Line (1992)

mijn stem
3,75 (8)
8 stemmen

Verenigde Staten
Blues
Label: Stretch

  1. The Brother (For Jimmie & Stevie) (4:41)
  2. You Cut Me to the Bone (4:47)
  3. I'm a Real Man (5:29)
  4. My Love Will Never Die (5:26)
  5. Step on It (5:56)
  6. Prison of Love (4:24)
  7. Tell Me I'm Your Man (6:12)
  8. Start It Up (3:45)
  9. Life Song (One for Annie) (7:33)
totale tijdsduur: 48:13
zoeken in:
avatar van Paulus_2
4,5
Weer een uitstekend album van Robben Ford, de gitarist die zoveel helderheid in zijn gitaarwerk doet.
Step on It en Start it Up zijn mijn favoriete tracks. Het laatste nummer is in twee films gebruikt als soundtrack: In "Er komt een vrouw bij de dokter" en in "The Firm".
Life Song is een meeslepende instrumental.
Goede kwaliteit opnames met zijn destijds vaste begeleiders Tom Brechtlein drums en Roscoe Beck bas.

Hier is ook zijn oude maatje Russel Ferrante op diverse toetsinstrumenten te beluisteren. Toetsen zijn prima aanvulling op het gitaarspel van Ford. Ook op het album The Inside Story speelt Russel Ferrante mee.
Een fraaie DVD waarop toetsen en gitaar elkaar goed aanvullen is "The Paris Concert" (2005) de registratie van een concert dat Robben Ford gaf in "The New Morning", een jazzcafé in Parijs in 2001.

Zij die 12 juli 1992 in de Statenhal waren op het fameuze North Sea jazz festival konden na afloop van het concert van Robben Ford & The Blue Line een gesigneerd exemplaar uit handen van de heren ontvangen.

avatar van Ronald5150
4,0
Gitarist Robben Ford heeft een van de mooiste klankkleuren in de bluesscene. Zijn gitaarspel is een mooie combinatie van warm en intens en fel en venijnig. Daarnaast hebben de albums van Ford vaak een heerlijke groove, zo ook "Robben Ford & The Blue Line". Die groove leidt tot een soort funky blues dat heerlijk in het gehoor ligt. Ford en zijn band wisselen instrumentale liedjes af met reguliere nummers. De baslijnen klinken vet en zeer dansbaar en het heerlijke orgeltje zorgt voor een warm geluid. En dan blijft het uiteraard geniet van het fantastische gitaarspel van Robben Ford zelf. Hij houdt de nummers spannend, nergens wordt het een herhalingsoefening of voorspelbaar gitaarpatserij. "Robben Ford & The Blue Line" is een smaakvolle swingende en groovende bluesplaat. Ford behoort tot een van mijn favoriete gitaristen en ook dit is weer een sterk album.

4,0
Zeer weinig commentaar op deze R. Ford . Raar . Toch een enorme goeie gitarist.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:52 uur

geplaatst: vandaag om 13:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.