41.274 gebruikers | 254.752 albums | 231.375 artiesten | 3.430.840 berichten | 1.913.064 stemmen

Rogier van Otterloo - Soldaat van Oranje (1977)

Rogier van Otterloo - Soldaat van Oranje (1977)
41 stemmen | gemiddelde 3,93
mijn stem:
Score
Label: Polydor
  1. Soldaat van Oranje (1:46)
  2. Robbie Is Fout (1:45)
  3. Esther (3:51)
  4. Een Dubbeltje Om Te Bellen (2:18)
  5. Ze Hebben M'n Vriend Kapot Geschoten (3:01)
  6. Uitgespeeld door de Vijand (1:07)
  7. Engelandvaarders Hebben een Streepje Voor (1:37)
  8. De Waalsdorpervlakte (5:09)
  9. Oh My Heroes (3:11)
  10. De Verrader Heet van der Zanden (0:53)
  11. Ik Gooi Heel Duitsland Plat (1:47)
  12. Het Tarief voor Verraad Is een Tientje (3:03)
  13. Nederland Kan Trots Zijn op Zijn Leger (2:52)
  14. Soldaat van Oranje (1:44)

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 8:48 uur
Eindelijk heb ik deze lp op de kop getikt...en nog voor niks ook!!
Stapeltje platen gekocht in Sounds , Tilburg, kreeg ik deze er gratis bij.
Puntgaaf exemplaar.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2010, 13:05 uur
Wat is het thema van Soldaat van Oranje toch wonderschoon. Ik blijf ervan genieten. Ook Oh My Heroes is erg mooi en Esther is ontroerend. Hopelijk wordt deze score toch ooit nog eens op cd uitgebracht. Dat moet een nationale kwestie worden. Tijd voor wat meer druk.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2010, 18:42 uur
Ja, de musical is er nu, ook al zit daar waarschijnlijk geen muziek uit de film in. Maar er is nu iig weer extra aandacht voor "Soldaat van Oranje". Iemand nog contact met Bas van Otterloo?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2011, 17:16 uur
Ik heb hem op mijn verlanglijstje staan. Hopelijk laat de Cd-release niet lang op zich wachten. Dit stukje geschiedenis verdient dat. Is er inmiddels al iets meer bekend?

neo
(crew)
5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2011, 18:21 uur
Er is nog steeds niks wat er op duidt dat het binnenkort op cd komt.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 11:46 uur
Nee, ik vrees dat je gelijk hebt. Wellicht is het inderdaad een idee, zoals Simon Smith schrijft, om eens contact op te nemen met iemand die mogelijk meer kan zeggen over een toekomstige release.

Opt dit moment luister ik veel naar de 'Waalsdorper vlakte'. Prachtige muziek die ook in de film goed tot zijn recht komt. Tijdens de intro van de DVD 'Voor Koningin en Vaderland', wanneer Erik Hazelhoff Roelfzema spreekt, is het ook te horen.

neo
(crew)
5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 16:16 uur
Ik heb met een familielid al eens contact gehad over een cd uitgaven.Zie vorige pagina. Helaas is het nog steeds niet van de grond gekomen.