menu

Fear of God - Toxic Voodoo (1994)

mijn stem
2,60 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Pavement

  1. Beyond the Veil (3:28)
  2. Cloud Chamber (4:57)
  3. Swine Song (3:39)
  4. Burnt (3:36)
  5. Feed Time (4:14)
  6. Mercy (3:26)
  7. Santismo (5:35)
  8. U.V. (5:38)
  9. Will of Evil (4:58)
  10. Worms (6:19)
totale tijdsduur: 45:50
zoeken in:
avatar van Edwynn
2,0
De opvolger van het fantastische Within The Veil kreeg de naam Toxic Voodoo mee en was voor mij een beetje een teleurstelling. Fear Of God verloor veel charme door als een soort derderangs Obituary te gaan klinken waaroverheen Dawn Crosby haar teksten mag komen hijgen.

Hijgen, ja. Want mevrouw klinkt hier zo ontzettend ongeïnteresseerd dat je biertje ervan doodslaat. Elke keer herhaalt ze hetzelfde truukje door met van die dromerige 'aah' - tjes links en rechts uit je stereo te komen. Het is echt op het storende af. Zo blijft er van een beklemmend bedoelde atmosfeer vrijwel niets over.

Wat houd je dan over? Een handjevol saaie metalsongs met laag gestemde gitaren die precies zo klinken als die van Obituary. Onbegrijpelijk wat Fear Of God hier trachtte te doen.

avatar van ZAP!
Grappig, vind ze volgens mijn cijfers even goed... nog es even checken binnenkort.

avatar van ZAP!
Ik vind dit een prima plaat, maar moet bekennen dat ik 'm wel (zeker ten opzichte van de voorganger) wat te hoog ingeschaald heb. Derderangs Obituary... tweederangs, misschien, en dan nog hou je prima muziek. Gehijg... ja, dat doet ze af en toe zeker en zolang het niet de hele tijd doet kan dat prima, maar volgens mij krijst ze regelmatig behoorlijk bevlogen in mijn oren... of onze definities van hijgen verschillen, kan natuurlijk ook. De 'dromerige aah-tjes' spreken mij wel aan, vind ze ze juist wel spooky. En een beetje zingen doet ze ook, dus eigenlijk is ze best gevarieerd bezig. 't Is wel behoorlijk anders dan 'Within the Veil', maar kan het wel smaken!

Tenslotte de cijfers: deze een halfje eraf en het debuut (dat me een stuk beter bijstaat) een halfje erbij.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:27 uur

geplaatst: vandaag om 03:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.