menu

Genres / Electronic / Electronische muziek met helende werking (zonder zang)

zoeken in:
avatar van John Doe
Mooi voor in dit topic inderdaad.

avatar van -SprayIt-
Fijn liedje, zeg.

avatar van John Doe
En Nic Endo is prima veranderlijke noise, ook een effectieve manier om stilte van gedachten te krijgen.

Goed als er niet te typische dingen worden geplaatst ook.

Hier een onbekende 'idm' track die ik recent ontdekte en door z'n opbouw extra werkt, probeer het zelf. Iemand op youtube: 'When I'm workin' through a deep problem when coding at work... this is my track. Clears my mind and lets me focus better than any drug is able to.' Wordt vooral naar het einde toe écht 'mooi', maar de weg erheen heeft iets dat de track beter maakt.




Erachteraan een klassieker van Autechre die zeker goed en lang kan nawerken, bij mij al een aantal keer gedaan iig. Werkt goed om luid te zetten en de frequenties door je heen te laten spoelen. Je kunt merken dat ze uit beperkte middelen het maximale wilden halen. In een live take opgenomen trouwens las ik en er zit idd de energie van hun (oude) livesets in (check 'kalpol introl live', 'live at oscillate', of 'djarum live').


avatar van John Doe
Hier nog muziek die ook bij uitstek geschikt is voor dit topic trouwens. De heerlijk minimale analoge drone van Eleh:



Elehmentair en toegespitst. Veel focus en overgave roepen zijn tracks op. Geinig commentaar op youtube trouwens erbij. Wel nodig dat je afspeelsysteem tot heel lage hertz proper kan weergeven bij eleh.

Aanrader is deze compilatie van zijn eerste platen:
Eleh - Floating Frequencies / Intuitive Synthesis (2011)

Deze van Eliane Radique kwam er net na in een playlist op youtube, doet het verassend goed daar (toen ik deze voor het eerst hoorde kon ik ook weer zo een 4.5* ertegenaan gooien). Voor liefhebbers van Gas is dit ook wel een dikke aanrader (wat vanaf 8 min langzaam op komt zetten met name):


tuktak
http://www.musicmeter.nl/album/505895

Heb het volgende net bij Max Richter - From Sleep geplaatst:

tuktak schreef:
Nou, ik heb afgelopen nacht de 8 uur Sleepversie getest en dat bleek gratis drugs

Rond 12 uur opgezet, na een half uurtje in slaap gevallen en daarna 1,5 uur wazige dromen gehad. Half wakker/half niet wakker, als met spacecake, tot ik dacht, de 8 uren zullen nu wel zo'n beetje voorbij zijn. Bleek het nog maar 2 uur 's nachts.
Met name de erg nadrukkelijk aanwezige lage tonen begonnen vervolgens te irriteren, waardoor de trip de verkeerde kant op ging, dus heb ik de test maar stopgezet. Daarna nog een tijdje andere muziek nodig gehad om de hersenen weer rustig te krijgen en de normale slaap weer te vatten.

Nu had ik het geluid kamerbreed aanstaan (redelijke boxjes) en stond de bass niet op mij gericht, waardoor hij wat is gaan vervormen. Wellicht heeft dat er wat mee te maken, want ik geloof niet dat dit de bedoeling van Sleep is (of wel?). Op koptelefoon komt het anders over, ruimtelijk geluid leek mij effectiever.
Al met al, wel weer een ervaring erbij



Ponty Mython
Fijne soundtrack:



Nog iemand tips voor tracks bij het mediteren?

avatar van John Doe
billy jansen schreef:
Nog iemand tips voor tracks bij het mediteren?


veel van Eliane Radigue, Celer, Eluder's album The Most Beautiful Blue, Rhythm & Sound - Imprint & Aerial, Cyrus - Presence, Eleh, Phill Niblock, Hans de Back, Tony Conrad With Faust ‎– Outside The Dream Syndicate, Shuttle358, Charlemagne Palestine - Strumming Music en Shlongo!!! DaLUVdrone. Dan heb je al een paar goede dingen. Trouwens dit eigen nummer ook.

avatar van John Doe
Ook nog geliked door Shuttle358 dat nummer, dat was goed voor zowel m'n ego als m'n echte zelf

Hier is ook een fijne kleine release, zoeen die je jaren links laat liggen maar je telkens op kunt vertrouwen: Casino Versus Japan - Damaged Errata at Discogs

avatar van John Doe
Verdient wel in dit topic gedeeld te worden, een 33 toeren versie van het niet officieel uitgebrachte 5.9.78 van boc, nog dieper klinkend; https://www.dropbox.com/s/ndjmxr0t16p7t6i/5.9.78%2033RPM.wav

avatar van Dreten Bukgat
alles van abul mogard!

avatar van John Doe
Dreten Bukgat schreef:
alles van abul mogard!
dank! waarschijnlijk een nieuwe alias van deze man lees ik: Panabrite Discography at Discogs

avatar van John Doe


deze ontspannen track uit 1993 laatst weer eens herluistert en het werkte even diep als vroeger, misschien zelfs dieper door wat betere apparatuur, heerlijk.

Deze kan zich voor mij wel meten met selected ambient works I tracks (één van de makers was ook een bekende collega van aphex twin die tijd trouwens, bv samengewerkt aan een track op de eerste analogue bubblebath ep).

avatar van John Doe
deze is erg goed altijd ook, klinkt als boven/naast emoties staan met het bewustzijn maar ze goed rustiger observeren waardoor er een heel mooie staat gepakt wordt. Iig een relatief gevorderd/volwassen emotioneel brouwsel in melodisch electronica-land.:


Ooit was ik een fervent gamer. Een mens wordt echter ouder, krijgt meer verantwoordelijkheden en moet keuzes maken. Mijn keuzes waren gamen ongunstig gezind. Wat ik best jammer vind, in een ideale wereld zou ik nog steeds tijd hebben om zoals 20 jaar terug rpg's te spelen. Dit specifieke genre leverde vaak prachtige muziek af. Muziek die ik soms nog eens beluister, en dan verdwijn ik keer op keer in hogere sferen - overmand door een alles overheersende melancholie. Niets kan me in zo'n sterke mate terugvoeren naar mijn jongelingsjaren. Het uiteindelijke effect is telkenmale louterend.

Indien ik 1 game zou moeten eren op muzikaal vlak zou ik ongetwijfeld voor Final Fantasy X kiezen. In de zomer van 2002 spendeerde ik dagelijks meerdere uren in Spira (de wereld waar de game zich afspeelt). Dit was misschien wel de meest zorgeloze periode uit mijn leven.

Ik zou vele nummers kunnen kiezen. Vandaag kies ik echter voor Wandering Flame. Een nummer dat voor mij verwant is aan die geniale afsluiter van Bowie's Low: Subterraneans. Wil u mij verleiden: smijt er een lui saxofoontje tegen aan.

Ergens ben ik ook wel benieuwd wie deze muziek überhaupt kent.



avatar van John Doe
Franck Maudit schreef:

Ergens ben ik ook wel benieuwd wie deze muziek überhaupt kent.
ik kende het niet maar leuk verhaal en mooie muziek.




Gast
geplaatst: vandaag om 09:02 uur

geplaatst: vandaag om 09:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.