menu

The Mission - The First Chapter (1987)

mijn stem
3,76 (43)
43 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Mercury

  1. Like a Hurricane (4:58)
  2. Intermission: Gleaming Dome * (0:34)
  3. Over the Hills and Far Away (3:56)
  4. Intermission: East Coast Lament * (0:39)
  5. Naked and Savage (4:45)
  6. Serpents Kiss (4:11)
  7. Dancing Barefoot (3:08)
  8. The Crystal Ocean [Extended] (7:33)
  9. Swan Song: Vigilante Man * (0:20)
  10. Garden of Delight [Extended] (5:01)
  11. Wake (RSV) (5:01)
  12. Like a Hurricane [Extended] (7:07)
  13. Burning Bridges [Slaughterhouse Version] * (3:59)
  14. Serpents Kiss [Live '86] * (4:11)
  15. Wake [Live '86] * (4:56)
  16. Dancing Barefoot [Live '86] * (2:06)
  17. 1969 [Live '86] * (2:43)
  18. Shelter from the Storm [Live, Astoria '88] * (9:26)
toon 9 bonustracks
totale tijdsduur: 45:40 (1:14:34)
zoeken in:
avatar van c-moon
4,0
Een goede poging van Hussey, dan nog maar recent geen lid meer van de orde van de zusters van genade, om zelf zijn missie vorm te geven. En zijn eerste hoofdstuk mag dan nog wel overduidelijk klinken zoals The Sisters Of Mercy op "First and Last and Always", het is ook een gelsaagd debuut, welliswaar mét schoonheidsfoutjes: zoals de tenenkrommende cover van Neil Young's "Like a Hurricane"... De cover van Patti Smith's "Dancing Barefoot" kan er dan weer mee door..

Maar we onthouden natuurlijk vooral de "eigen" songs: "Naked and Savage" en "Serpent Kiss" maar vooral "Over the Hills and Far Away".

Niet lang na deze mini-CD/EP zou een eerste full album volgen "God's Own Medicine", en ze zouden dan goed in de startblokken staan...

avatar van STOOKERY
4,0
Dit is eigenlijk de echte opvolger van het de plaat First and last and always van the Sisters of Mercy. Want niet allen gitarist Wayne Hussey verliet the Sisters maar ook bassist Craig Adams, die samen met Hussey de muziek componeerde, verliet de Sisters om samen als the Mission verder te gaan. Met Mick Brown, de drummer van Red lorry yellow lorry, erbij, hadden ze voor het eerst de bescikking over een echte drummer. Deze cd is een verzameling van de eerste 3 EP's. Ik vind de covers die rerop staan wat minder maar nummers een nummer als The chrystal ocean is een van mijn all time favorieten, geniaal. Verder zijn the Serpents kiss, Naked and savage, Garden of delight en Over the hills geweldige songs. Een geslaagd vervolg op First and last and always, al mis ik soms de stem van mr. Eldritch.

avatar van Chameleon Day
3,5
De eerste 12"/EP ("I")was meteen het beste wapenfeit van deze Gothen. Daarna ging het met elke release gestaag neerwaarts.

avatar van frolunda
3,0
Verzameling van een aantal 12 inches waarvan ik Serpents kiss en Over the hills and far away de beste nummers vind.De cover van Like a hurricane daarentegen is erg zwak.

avatar van goldendream
Pfff, wat een zever lees je hier. 'Like A Hurricane' is heel geslaagd en het ging niet met elke release bergafwaarts.

avatar van frolunda
3,0
Op Like a hurricane mis ik gewoon de bijtende solo.Wat Wayne Hussey betreft hij mist de kracht en duisternis in zijn stem die Eldritch wel had,daardoor is zijn zang wat kleurloos.Desondanks zijn Serpent's kiss en Over the hills and far away wel goede songs.Ook de cover van Patti Smith is aardig.

avatar van Chameleon Day
3,5
Draai deze verzamelaar van de EP's nu weer eens, na jaren. Veel jeugdsentiment. 'Serpents Kiss' draaiden we loei hard op de middelbare school tijdens onze feestjes met de vriendenclub en genodigden. Tussen Madonna, Duran Duran en Jackson door (en veel ander top 40 spul). En The Cult natuurlijk...

4,0
Geweldige muziek, lichtjaren beter dan alles wat de sisters hebben uitgebracht. En hierna werd het alleen maar beter.

avatar van Faalhaas
Klinkt erg lekker dit, beter dan hun debuutalbum eigenlijk. De afzonderlijke EP's staan niet op MuMe?

Gast
geplaatst: vandaag om 00:14 uur

geplaatst: vandaag om 00:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.