menu

Chris Robinson - New Earth Mud (2002)

mijn stem
3,67 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Redline

  1. Safe in the Arms of Love (4:14)
  2. Silver Car (4:47)
  3. Kids That Ain't Got None (5:56)
  4. Could You Really Love Me? (4:06)
  5. Untangle My Mind (5:34)
  6. Fables (3:21)
  7. Sunday Sound (5:01)
  8. Barefoot by the Cherry Tree (5:55)
  9. Katie Dear (5:50)
  10. Ride (5:13)
  11. Better Than the Sun (5:16)
  12. She's on Her Way (4:34)
totale tijdsduur: 59:47
zoeken in:
avatar van vin13
4,0
Mooie luisterliedjes in een akoustische setting. Live gezien, maar toen werd er helaas teveel door heen gepraat.

3,5
"Safe In The Arms Of Love" is een schitterend nummer, net zoals "Could You Really Love Me" en "Fables". Prettige CD. De opvolger, "The Magnificent Distance" mag er ook zeer zeker wezen.

avatar van Ronald5150
4,0
Na de break van The Black Crowes komt Chris Robinson al vrij snel met dit soloalbum. Het lijkt wel of deze man altijd vol inspiratie zit. "New Earth Mud" is dan ook weer een lekker laidback album. De jaren 60 herleven op "New Earth Mud". Robinson creëert een psychedelisch sfeertje, zonder teveel te trippen overigens, en breidt daaromheen mooie melodieuze klanken. Veelal ingetogen waarbij de akoestische gitaar veelal in de lead is, maar regelmatig ondersteund wordt door een elektrische slidegitaar, mooie warme bluesy licks en goed gespeelde solo's. Daarnaast vind ik de stem van Robinson altijd prachtig om naar te luisteren. "New Earth Mud" is een mooie afwisseling tussen het werk van The Black Crowes en ook met zijn Chris Robinson Brotherhood bewijst Robinson dat hij muziek maakt voor de echte liefhebber. Geen commercieel gewin, maar gewoon je passie uitoefenen en mensen laten genieten van mooie, eerlijke muzikale tripjes.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:49 uur

geplaatst: vandaag om 16:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.