menu

Fela and Afrika 70 - Sorrow Tears and Blood (1977)

mijn stem
4,04 (61)
61 stemmen

Nigeria
Wereld / Funk
Label: Kalakuta

  1. Sorrow Tears and Blood (16:54)
  2. Colonial Mentality (13:42)
totale tijdsduur: 30:36
zoeken in:
Stijn_Slayer
Uitstekende funky plaat van Kuti met politieke teksten die er niet om liegen. Ik vind de zang van Kuti op deze plaat erg sterk. Ritmisch wijkt hij toch af van de meeste westerse artiesten.

Deze is samen met Opposite People op cd verschenen en is een mooie toevoeging voor wie aan Zombie nog niet genoeg had.

avatar van principal2000
5,0
10 minuten Sorrow, Tears & Blood had van mij wel 3x langer mogen duren. Sowieso een album met bescheiden speelduur van de nummers....voor Fela dan. Colonial Mentality is ook gewoon een uitstekend nummer.

avatar van Stalin
Check out this live version of the late African musical legend’s “Colonial Mentality,” recorded at the New Afrika Shine in Fela’s hometown of Lagos. The track features Femi Kuti on sax.

Soundcloud

Brian Eno Curates Fela Vinyl Box Set #3
Link

Finding Fela

4,5
De tekst van Sorrow, Tears & Blood is enorm pakkend, met meer inhoud dan ik van Fela gewend ben. Wat een top plaat is dit weer!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:04 uur

geplaatst: vandaag om 20:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.