menu

Ceschi - The One Man Band Broke Up (2010)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Fake Four

  1. The One Man Band Broke Up
  2. Half Mast
  3. No New York
  4. Lament for Captain Julius
  5. Fallen Famous
  6. Bridge
  7. Serious Business
  8. Hangman

    met Shoshin, MiC K!NG en David Ramos

  9. Bad Jokes
  10. For My Disappointing Hip Hop Heroes
  11. Long Live [The Great Short Lived]

    met Sole

  12. Swallowed Salt
  13. Julius' Final Song
zoeken in:
avatar van Osiris Apis
4,0
Tof album. Zeker top 10 hiphop album materiaal. Een beetje laat ontdekt door mij. En zo te zien ook door niemand anders hier op de MuMe.

Ceschi is mede oprichter van het label Fake Four. (De rechter hand van Ceshi heeft 4 vingers). Het label dat dit jaar ook de verrassend goede plaat van Dark Time Sunshine uitbracht. Ceschi is ook gastartiest op dat album.

"The One Man Band Broke Up" is een alternatief hiphop album met een concept. Het album gaat over de "rise and fall" van muzikant Captain Julius. Ceschi werkt op dit album samen met de Duitse producer DJ Scientist. Hij mixt (samen met Ceschi, die verschillende instrumenten op het album bespeelt) hiphop met folk/roots en 60's rock. De kortere nummers zijn folk nummers.

Ceschi vind ik een van de weinigen die goed kan zingen én rappen. Hij wisselt vaak van tempo tussen zingen en rappen. Soms vind ik hem te snel rappen. Hij legt veel emotie in zijn zang en raps (de teksten zijn ook best emo), maar hij komt niet geforceerd over.

Het is denk ik een album die niet voor iedereen is weggelegd. Maar al met al verrassend album zo op het einde van het jaar.

Rene1979
Ben hier wel benieuwd naar door de mening van de heer Osiris

avatar van He$$el_01
Lekker album inderdaad. Teminste, na twee luisterbeurten vind ik het redelijk goed klinken allemaal. Ik kwam hier via het album van Noah23 en niet verwonderlijk klinkt dit een beetje hetzelfde (zelfde label). Ceschi is een goede rapper en inderdaad erg veelzijdig. Deze, toch een beetje 'alternatieve', Hip Hop ligt mij af en toe best goed.

Favoriete nummers tot nu toe: Half Mast en Hangman

Gast
geplaatst: vandaag om 03:27 uur

geplaatst: vandaag om 03:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.