menu

The Weeknd - Thursday (2011)

mijn stem
3,67 (92)
92 stemmen

Canada
R&B / Electronic
Label: XO

  1. Lonely Star (5:49)
  2. Life of the Party (4:57)
  3. Thursday (5:20)
  4. The Zone (6:58)

    met Drake

  5. The Birds, Part One (3:34)
  6. The Birds, Part Two (5:51)
  7. Gone (8:06)
  8. Rolling Stone (3:51)
  9. Heaven or Las Vegas (5:57)
totale tijdsduur: 50:23
zoeken in:
avatar van KampF
4,0
En, wat vinden jullie van deze ten opzichte van de vorige? Ik heb Weeknd pas net ontdekt dus ik ben nog een kundige mening aan het opbouwen.

avatar van Kaaasgaaf
4,0
Erg mooi weer. Op de vorige stonden net wat meer uitschieters, maar deze vormt wellicht een nog wat indringender geheel.

avatar van Manchild
4,0
Weer een schitterende plaat...
Een mooi geheel...en songs die steeds beter worden.....
Perfect voor de natte zomer als ik binnen zit..

The Birds, Part One is geniaal..

avatar van midnight boom
3,5
Begin dit jaar kwam het Canadese the Weekend met een verassend plaatje. House of Balloons was een album waarbij R&B werd gecombineerd met Dubstep (a-la Burial). Vijf maanden later komt the Weekend al met een opvolger. Nog steeds is er bizar weinig bekend over het project en wie dit allemaal maakt. Thursday is een logisch vervolg geworden op House of Balloons, maar toch klinkt het geluid ook iets meer uitgedacht.

Opener Lonely Star zit meteen helemaal goed. In het nummer horen we weer populaire R&B omlijst in een muzikaal zware en donkere lijst. Het werkt weer voortreffelijk. Lonely Star kan zich meteen weer in het rijtje 'the Weeknd klassiekers' zoals What You Need & House of Balloons scharen. Ook nummers als the Zone, titeltrack Thursday & het negenminuten durende Rolling Stone zijn weer om van te smullen. De beats in The Bird (part 1 & 2) behoren tot een klein hoogtepuntje van het album. Met name part 1 is redelijk imposant. Qua niveau is Thursday eigelijk heel gelijk aan House of Balloons. Ik vind beide albums muzikaal even goed.

Toch was House of Balloons iets beter. 'Huh?' 'Dat is dubbel Daan...' Dat klopt, maar het is vrij eenvoudig te verklaren. House of Balloons kwam uit het niks. Bam, daar was opeens the Weekend die gladde R&B combineerde met Dubstep. Dat maakte veel indruk omdat ik het voor het eerst hoorde. Nu is de verassing er een beetje af. Maar nog steeds is Thursday een mooie plaat geworden.

Ik zit nog steeds met gemengde gevoelens naar de the Weekend te luisteren omdat de gladde R&B zang me soms gaat tegenstaan. De Rihanna/Chris Bown/ Ne-yo achtige zang vind ik 3 nummers heel mooi en dan ben ik het al snel zat. Dat had ik op House of Balloons ook. Muzikaal vind ik het dan weer allemaal schitterend. Ik ben ook meer een Dubstep fan dan een top-40 R&B fan.

Thursday is net als House of Balloons op de website van the Weekend gratis te downloaden. Laat je niet misleide door de alinea hierboven want, Thursday is gewoon dik de moeite waard. Laat staan als gratis download op de website van de maker(s) zelf...

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van pi3thebasterd
3,5
Vind het vorige album toch wat beter

avatar van tsjong
2,5
Ontdek ik 11 dagen te laat dat er een nieuw album is. Deze ga ik zeker beluisteren, maar RHCP heeft even voorrang

avatar van Dakduivel
3,5
The Birds Part 2 gebruikt een zelfde sample als dit nummer van Stephen Marley.

avatar van Norbert
4,0
Manchild schreef:

The Birds, Part One is geniaal..

avatar van MurryMusic
5,0
Dit begon voor mij als de minste van de trilogie en het duurde een tijdje voordat ik m echt had gecheckt maar wow. Het is nu m'n favoriet en dan vooral The zone en dan The birds part 1&2

4,5
Voor mij begon deze ook het mist van de trilogie, maar nu is het de grote favoriet van de drie.
Lonely Star is geweldig

avatar van Holla
4,0
Gone is top 5 van The Weeknd, wat een heerlijk nummer

avatar van Holla
4,0
The Birds Part 2 is zo fantastisch ook

Gast
geplaatst: vandaag om 23:13 uur

geplaatst: vandaag om 23:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.