menu

Susanne Sundfør - The Silicone Veil (2012)

mijn stem
3,91 (80)
80 stemmen

Noorwegen
Pop
Label: EMI

  1. Diamonds (5:03)
  2. White Foxes (4:16)
  3. Rome (6:44)
  4. Can You Feel the Thunder (4:57)
  5. Meditations in an Emergency (2:30)
  6. Among Us (4:24)
  7. The Silicone Veil (5:02)
  8. When (5:02)
  9. Stop (Don't Push the Button) (4:14)
  10. Your Prelude (3:16)
totale tijdsduur: 45:28
zoeken in:
avatar van Kronos
4,5
Mjuman schreef:
Daar heb ik geen oren naar

Je zal wel moeten, want het eerder teruggetrokken koningslied gaat toch blijven.

avatar van Mjuman
Kronos schreef:
(quote)

Je zal wel moeten, want het eerder teruggetrokken koningslied gaat toch blijven.


Ik moet niks - tot nu toe 0 keer gehoord. Ben jij soms gewend aan een dictatuur? Hier kennen we tenminste burgelijke ongehoorzaamheid en die heeft een lange traditie

avatar van Kronos
4,5
Mjuman schreef:
Ik moet niks - tot nu toe 0 keer gehoord.

Wacht maar. Het nummer zal via subliminale boodschap bij iedere inwoner ingeprent worden, terwijl jullie jezelf op de borst kloppen in de waan van burgerlijk ongehoorzaam.

avatar van Meara
5,0
Susanne is een geweldige ontdekking geweest voor mij, beide albums zijn prachtig.

Ozric Spacefolk
Een van de weinige artiesten waarbij ik alle platen uiterst hoog waardeer.
Deze is even aan mijn aandacht ontsnapt, maar het is een even sterke en veelzijdige plaat als Brothel en Ten Love Songs. Kans op volle score!

avatar van harm1985
4,0
Dit lijkt er meer op! Na het toch al niet verkeerde Music for People in Trouble, past dit qua sound meer in mijn straatje. White Foxes

Na een paar keer luisteren ben ik erg positief gestemd. Het niveau fluctueert en beetje, maar dit veelzijdige, interessante album is me uiteindelijk 4* waard.

avatar van Niek
Oew, die voortdurende hoge stem die steeds hoger wil met die lange halen en die dramatische instrumentatie die het spannend moet maken: kippenvel. Maar dan op de manier waarop nagels over een schoolbord mij ook kippenvel bezorgen...
Ok, ik overdrijf misschien (een beetje) maar van deze muziek vind ik heel moeilijk te begrijpen dat het mooi gevonden wordt. Ik zet snel iets anders op, heb het tot de titeltrack vol gehouden.

avatar van Mssr Renard
3,5
Erg bijzonder hoe smaak kan veranderen. Daar waar ik rond 2015 deze platen de hoogte in prees, raakt het me niet meer zo. Enerzijds is de muziek veel te veel volgepropt. Instrumentaal gebeurt er ook bar weinig, zo zijn er geen solo's en zijn eigenlijk de zanglijnen erg fraai te noemen. De drums en synths vind ik vaak ronduit lelijk te noemen.

Desondanks staat er echt wel een aantal erg mooie songs op deze plaat, en vind ik de juist de stem/zang van Sundfor de grote meerwaarde aan deze muziek. Het is wel vaak allemaal onnodig zwaarmoedig en somber.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:55 uur

geplaatst: vandaag om 20:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.