Bløf - Hier (2012)

26. Oktober
  27. Vallende Engel
  28. Vandaag
  29. Midzomernacht
  30. De Storm (Geef Niet Op)
  31. Beter
  32. Hou Vol Hou Vast
  33. Was Je Maar Hier
  34. Meer Kan het Niet Zijn

met Sabrina Starke

35. Later Als Ik Groter Ben
  36. Zo Stil
avatar van musician
Ik stem niet en ik koop dit album ook niet.
Dat is niet om onbeleefd te zijn of omdat het slechte muziek is.

Maar als je alle albums hebt van Bløf, dan ben je al snel in staat om deze verzamelaar zelf ook te maken, mocht je daar behoefte aan hebben. In principe is deze verzamelaar aardig qua samenstelling, ik zou er zelf wel wat nummers weghalen en bijzetten, mocht ik een eigen favoriete Bløf verzamelaar maken.

Ik zag overigens dat er een nog grotere Grootste Hits was maar dan met vier cd's en een dvd.
En dan hoop ik maar dat deze box niet een zoethoudertje is voor een langere periode. Het is waar, Bløf heeft in 2011 het uitstekende Alles blijft anders uitgebracht én de wat mindere mini cd Radio Berlijn.

Vakantie, nadenken over nieuwe ideëen. Nuttig, maar ik zou niet in elke pauze een compilatie uitbrengen.

Nou Hans, ik heb net de deluxe-editie gezien (3cd + dvd) en die gaat er bij jou ook wel komen .

Verder is het allemaal redelijk compleet.
Ze hadden een aantal non-albumsingles en ik denk dat die hier allemaal te vinden zijn, wat altijd wel een plus is. Dan streeft het die vorige verzamelaar (Het Einde Van Het Begin) al wel voorbij betreft relevantie.

Een heerlijk kerstcadeau voor de lieve vrouw dit, want die is ook weg van Bløf en wilde al een nieuw album op haar verlanglijstje vanwege die laatste singles

avatar van musician
Aha!
Ja, Het Einde van het Begin heb ik ook al, dus samen met de studioalbums leek mij dat aanvankelijk ook wel voldoende.
Dat klopt in mijn optiek ook met de Bløf discografie. Alle ooit uitgebrachte singles staan op studioalbums, behalve de soundtracks Alles is liefde en De Storm. Holiday in Spain staat dan op Het Einde van het Begin.

Ja ik gun Bløf van harte enige omzet en voor wie weinig of niets heeft van deze band is dit een prima instapper. Maar ik wacht braaf op een volgend album. Ze zijn nog achter in de dertig dus zitten nog midden in hun creatieve periode. Een nieuwe cd hoeft dus niet lang te duren, wil ik maar zeggen

avatar van Erikpol
"zo stil" is prachtig maar niet de reden om deze aan te schaffen.
En een cover overigens : Waarom ‘Zo stil’ van Bløf zo mooi is | Hier 20 jaar Bløf, het blog bij het boek - blofblog.nl

Misterfool
Blof heeft een aantal zeer sterke nummers geschreven die helaas verspreid staan over hun Euvre. (liefs uit londen, Harder dan ik hebben kan, Omarm, Opstand Bijv) Voor mij is zo'n een samenvatting dan een mooie aanschaffing. Ik mis hier nog het prachtige streep mijn naam maar weg. Umoja wil ik nog eens apart kopen.

avatar van lauradance
Leuk deze verzamelaar, ik wist helemaal niet dat ze inmiddels al 20 jaar liedjes maken.
Blof is mijn favoriete nederlandse band van dit moment. De meeste nummers hebben mooie teksten, die goed gaan met de stem van Paskal. Ook zijn er enkele uitzonderingen, liedjes als Hemingway en Hier kunnen me totaal niet bekoren.

avatar van Cerclezot
Ik heb deze op vakantie in Nederland aangeschaft maar dan met 3CD's en DVD op aanraden van een Nederlandse vriend. Ik denk dat ik me nu toch wat meer moet verdiepen in het werk van Bløf.

avatar van LucM
Bløf wordt hier eens afgezeken en dat is niet altijd terecht. Hun albums zijn wel wisselvallig (Blauwe Ruis vind ik wel prima), ik kan begrijpen dat hun muziek teveel is grijsgedraaid en niet alles van hen vind ik goed maar zij hebben toch een aantal behoorlijke tot goede songs achter hun naam en hebben een lange staat van dienst (een beetje te vergelijken met Clouseau in Vlaanderen).