Vampire Weekend - Modern Vampires of the City (2013)

Label: XL

1. Obvious Bicycle (4:11)
  2. Unbelievers (3:22)
  3. Step (4:11)
  4. Diane Young (2:40)
  5. Don't Lie (3:33)
  6. Hannah Hunt (3:57)
  7. Everlasting Arms (3:03)
  8. Finger Back (3:25)
  9. Worship You (3:21)
  10. Ya Hey (5:12)
  11. Hudson (4:14)
  12. Young Lion (1:45)
  13. Ya Hey [Paranoid Styles Mix] * (3:51)
  14. Unbelievers [Seeburg Drum Machine Mix] * (3:24)
Eindelijk!! Kan niet wachten op de nieuwe plaat.
Vette cover ook.

avatar van Harderwiek
Nice! Hopelijk kunnen ze hun niveau en sound behouden. Tweede plaat was al tikkeltje minder goed dan hun debuut. Ben benieuwd.

avatar van coldwarkids
Afschuwelijke hoes.. maar dat was natuurlijk te verwachten.. die andere twee waren nog lelijker. Nu zeker met de lettertype rechtsboven. Past totaal niet. Gelukkig gaat het om de muziek. Cover zal ook nog veranderen, want dit is niet het echte hoesje lijkt me.

avatar van oceanvolta
Dit is wel degelijk de echte hoes. Ik vind hem wel mooi.

Ik vind de tweede ook minder dan het debuut. Hopelijk wordt dit geen 'afhaakplaat'.

avatar van Bruno_6
Jammer dat de nieuwe hoes minder kleurrijk is dan de vorige twee.

Ik ben alvast zeer benieuwd naar de nieuwe nummers.

avatar van coldwarkids
Hoe dan ook.. Ik ben zeer benieuwd!

Electro_
Ojee, die hoes... Ze doen nu hun naam wel eindelijk eer aan (een naam die er voor zorgde dat ik erg lang uit principe hun muziek niet wilde luisteren). Gelukkig toch gedaan, want regelmatig staan hun vorige platen op bij mij thuis (en op m'n werk!). Dus ik ben ook benieuwd!

Maak jij toch een nieuwe voor ze

Absoluut eentje om naar uit te kijken.

avatar van IllumSphere
Het enige wat stoort aan de hoes is die tekst rechts vanboven. Voor de rest is het een meer dan degelijke hoes, dus ik snap die commotie daar niet rond.

avatar van coldwarkids
Je zal het verschil niet zien.. of het een kopietje is of het echte exemplaar.

Mijn opmerking naar Electro_ was overigens serieus: hij maakt ze echt voor artiesten

avatar van arcade monkeys

Nog 86 keer slapen

en dan?...

Waakt de vampier uit zijn slaap.

avatar van coldwarkids
Hopelijk zal het voor hem weekend zijn dan.

avatar van Arno
Bij de eerste twee albums was het uitzicht van de hoes omgekeerd evenredig met de muzikale kwaliteit. Als die lijn wordt doorgetrokken, belooft deze Modern Vampires een klepper van formaat te worden!

Dikkop
Ik vind de hoes, buiten die letters rechtsboven, heel goed meevallen.
Hun mooiste tot nu toe!

avatar van niels94
Ik zit nu voor het eerst sinds tijden weer eens naar het debuut van deze groep te luisteren, en dat is toch wel erg lekker. Ik denk dat ik deze ook maar langs laat komen als hij te beluisteren is

avatar van blur8
Unbelievers is al veel belovend.
We hoeven geen radicale koerswijziging te verwachten.
Prettige consolidatie lijkt me..

avatar van AartdeGraaf
Die albumhoes is echt matig. Soms kan een albumhoes voor mij een album maken of kraken. In dit geval kraken..

avatar van coldwarkids
Inderdaad lelijkste hoes van het jaar nu al.

avatar van IllumSphere
Dat kan niet, die plaats heeft de hoes van de nieuwe Bowie al.

avatar van oceanvolta
Step is nu ook te beluisteren.

avatar van oceanvolta
De nummers klinken vertrouwd, geen verrassingen. Diane Young vind ik het sterkst maar ik heb de vrolijke uptempo nummers van Vampire Weekend altijd het sterkst gevonden. De vervormde stem is een leuke toevoeging.

avatar van Linius
Tot nu toe alleen Step geluisterd en dat bevalt weer uitermate goed. Wat een fijn nummertje.

En jammer dat ze de hoes een beetje vervuilen met zo'n vreemd lettertype voor de tekst. Had ook prima zonder tekst gekund eigenlijk. Anders was het zeker één van de mooiste hoezen van het jaar.

avatar van philtuper

Wat lig je toch te zeiken over die albumhoes? Lelijkste cover van het jaar, kom op zeg! Dat die typografie recchtsboven misplaatst is helemaal mee eens, maar om meteen het hele ontwerp te bombarderen tot lelijkste albumhoes van het jaar, nou dan vermoed ik dat je er in totaal 3 gezien hebt of zo. Slaat helemaal nergens op.

Anyway, het gaat uiteindelijk om de muziek en die gaan we nu maar eens proberen.

avatar van mr-mucho
Na het beluisteren van de drie uitgebrachte nummers heb ik zeer veel zin in dit album. Uitermate verrast.

avatar van coldwarkids
Jammer van Diane Young het was net zo'n leuke band! jammer dat we dat weg kunnen halen. De rest moet veel beter zijn!