menu

Rokia Traoré - Beautiful Africa (2013)

mijn stem
3,70 (15)
15 stemmen

Mali
Wereld
Label: Nonesuch

  1. Lalla (3:29)
  2. Kouma (4:00)
  3. Sikey (3:29)
  4. Ka Moun Kè (6:26)
  5. Mélancolie (4:08)
  6. N'Téri (9:27)
  7. Tuit Tuit (5:24)
  8. Beautiful Africa (3:34)
  9. Sarama (5:04)
totale tijdsduur: 45:01
zoeken in:
avatar van Yann
Nog een dagje en dan hopelijk gauw in de brievenbus! Zeer genoten van de voorgangers en de eerste indrukken van Beautiful Africa zijn ook erg genietbaar: evenals de prachtige videoclip bij het nummer Mélancolie.

avatar van Mssr Renard
4,5
Mooie mix tussen wat meer traditionele muziek en westerse fusion. Ik houd van zowel de wat traditionelere muziek, als de wat meer 'opgefunkte' electrische benadering van het genre zoals het groovende Melancolie.

Het is productioneel echt fantastisch, het klinkt warm en ruimtelijk, open. De zang van Rokia heeft een duidelijke hoofdrol maar er zijn ook genoeg instrumentale stukken om van te genieten, zoals het wonderschone gitaar- en ngoni- (een traditioneel west-afrikaans snaarinstrument).

Vooral het wat langere en hyptoniserende N'Teri is wonderschoon.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:18 uur

geplaatst: vandaag om 19:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.