menu

Dire Straits - Encores (1993)

mijn stem
3,59 (64)
64 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Vertigo

  1. Your Latest Trick [Live] (5:43)
  2. The Bug [Live] (5:25)
  3. Solid Rock [Live] (5:21)
  4. Local Hero - Wild Theme [Live] (4:19)
totale tijdsduur: 20:48
zoeken in:
avatar van IntoMusic
4,5
Helaas alleen 30 en 31 mei '92

avatar van rkdev
3,5
Vreemd dat de plaat 'Encores' heet maar ten opzichte van 'On The Night' wel een doublure heeft met Your Latest Trick. Wel een erg mooie versie overigens.

avatar van IntoMusic
4,5
Klopt en was eigenlijk omdat YLT als single werd uitgebracht. Ik heb deze verwerkt in On the night in de juiste volgorde en dan krijg je een leuk laatste document van DS.

avatar van Axeqlusive
Ben benieuwd naar de transparante roze vinyl die in juli bij drol 2 van de RSD verschijnt. Ik ga er vroeg mijn bedje voor uit in elk geval, ziet er fraai uit!

avatar van CWTAB
3,5
Tis idd een fraaie versie met een mooi litho erbij maar 25 euro voor een eptje

avatar van metalfist
Toen ik net interesse begon te hebben in Dire Straits, besloot ik om de plaatselijke bibliotheek eens leeg te plunderen en alle Dire Straits releases mee naar huis te nemen. On the Night was er daar eentje van en het was me toen niet meteen opgevallen dat er nog een tweede schijfje in de hoes zat. Het bleek om een soort van speciale editie te gaan waar nog eens 4 nieuwe nummers werden toegevoegd. Hoewel, 4 nieuwe nummers? Neen, dat klopt nu ook weer niet. Your Latest Trick was namelijk al in deze versie te vinden op On the Night, maar gelukkig zijn The Bug, Solid Rock en Local Hero (Wild Theme) wel goede toevoegingen. Toch blijf ik dit een erg vreemde release vinden, zeker omdat er nog altijd een aantal nummers uit de On Every Street tour (waar On the Night een registratie van is) ontbreken. Zo werd Telegraph Road en Tunnel of Love wel gespeeld, maar is daar op de officiële releases geen spoor van te vinden. Betekent dit dat deze Encores een wegwerp-release is? Dat nu ook weer niet, maar ik ben niet veel later gewoon voor de DVD van On the Night gegaan waar The Bug, Solid Rock en Local Hero (en Your Latest Trick uiteraard ook) gewoon netjes mee in de setlist verwerkt zijn. Er wordt wat geschuifeld met de volgorde weliswaar - wat logisch is met een registratie die uit 2 verschillende concerten put - maar dat is toch een leukere zit dan zo'n apart schijfje met slechts 4 nummers op. Al moet ik wel zeggen dat ik de albumcover van Encores net iets leuker vind qua kleuren dan die van On the Night. Heeft zo'n soort van omgekeerd effect maar dat terzijde.

avatar van blaauwtje
4,0
Your latest trick was een single, encores was eigenlijk een cd single. Het doosje van on the night had ruimte gelaten om de cd single in te bergen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:50 uur

geplaatst: vandaag om 09:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.