Als ik alle berichten terug lees dan is het voor mij wel duidelijk dat de meeste mensen die de Minds vanaf dit album en de voorganger fantastisch vinden de band niet vanaf het begin gevolgd hebben en dus later zijn ingestapt. Als dit je referentiekader is dan heb je dus begin jaren 80 niet jaar op jaar meegemaakt hoe de band groeide en steeds bijzonderder werd met de ultieme piek New Gold Dream. Er was niets wat klonk als de Simple Minds. Daarna kwamen de ambities voor het grote publiek en verdween de creativiteit. Dat is ook de reden dat bijna iedereen die de band vanaf heb begin gevolgd heeft niet veel moet hebben van het latere werk en altijd blijven hopen op een nieuwe New Gold Dream die er hoogst waarschijnlijk nooit gaat komen. De mensen die mede of hoofd verantwoordelijk waren voor de bijzondere nummers zijn al lang vertrokken.
Dat is de conclusie van mijn kant, de believers werden dus de disbelievers.De Simple Minds ging voor het grote publiek en de stadions en U2 ging meer op de creatieve toer, Desire is wel een bijzonder album maar zal zeker niet iedereen aanspreken, zeker het grote publiek niet. Die willen meezingen, in de handen klappen en jubelen van blijdschap als de Here Jimmemans weer op zijn knieën valt in pure devotie ondertussen roepend "let me see your hands!".