menu

Gridlink - Longhena (2014)

mijn stem
3,79 (14)
14 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Selfmadegod

  1. Constant Autumn (2:01)
  2. The Last Raven (1:37)
  3. Thirst Watcher (2:16)
  4. Stay Without Me (0:49)
  5. Taibas (1:19)
  6. Retract Perdition (0:41)
  7. The Dodonpachi (1:54)
  8. Black Prairie (1:08)
  9. Island Sun (2:28)
  10. Chalk Maple (1:04)

    met Paul Pavlovich

  11. Wartime Exception Law 205 (0:29)
  12. Ketsui (1:00)
  13. Longhena (1:25)
  14. Look to Windward (3:11)
totale tijdsduur: 21:22
zoeken in:
avatar van Don Cappuccino
5,0
Hier kijk ik echt naar uit, Ketsui is een fantastische track. Een website (Last Rites) waar ik het vaak mee eens ben geeft de plaat maar liefst een 10/10 en noemt het een van de beste grindcoreplaten aller tijden! Dat belooft wat...

avatar van Gloeilamp
4,0
Dit is echt geweldig nieuws! Orphan is een meesterlijk album en staat nog altijd als een huis. Ketsui klinkt alvast zeer goed.

avatar van gigage
Ik zou haast zweren dat dat Lara Croft 2.0 is..

avatar van Don Cappuccino
5,0
Longhena is Grindcore 2.0. Net twee keer met complete verbazing zitten te luisteren naar dit 22 minuten durende meesterwerk. Ik heb nog nooit zoveel diepte en melodie in een grindcoreplaat gehoord en toch klinkt het ontzettend bruut. Ongelofelijk dit...

avatar van gigage
Ik heb eea beluisterd van de band (niet dit album) en het is inderdaad heel apart. Verbazend ja. Voor de liefhebber ultieme grindcore. In ieder geval leuk om een keer tegen te komen.

avatar van niels94
4,0
Gridlink was altijd al gaaf, maar de verdieping die hier aan de muziek is gegeven is voor mij nogal een verrassing. Een heel indrukwekkende. Dit is zoveel meer geworden dan de pijlsnelle en knoerdharde energie-injectie waar deze band voor stond. Er wordt veel meer uit de kast gehaald - er komen zelfs strijkers langs, hoe verzin je het! - en er is nu veel meer een afwisseling tussen rustig en hard. Komt qua intensiteit zelfs weleens in de buurt van de betere screamobands. Dit is een erg bijzonder plaatje dat, voorspel ik nu, best wel eens een hoogtepuntje van 2014 zou kunnen blijken. En ik ken nog niet zoveel grindcore, maar dat dit een hoogtepunt in dat genre is, wil ook wel geloven. Ik ben fan.

Jammer dat ze stoppen (dat begreep ik althans).

avatar van Don Cappuccino
5,0
Lees mijn recensie van Longhena op Zware Metalen.

Gridlink maakte voor het opnemen van deze plaat al bekend dat Longhena de laatste zou zijn. Met Amber Gray en Orphan hebben de mannen al twee grindcorekrakers op de wereld losgelaten, is Longhena de grande finale? Wat mij betreft wel, en meer...

avatar van B.Robertson
4,0
Mijn interesse is gewekt, heb er 2,5 minuut van gehoord en bij Dodax besteld. Vroeg me af wat voor grindcore Dodax mij nog kon bieden en deze rolde eruit onder zoekterm Takafumi Matsubara, en Selfmadegod is nou niet bepaald het minste label. Ben zeer benieuwd wat me te wachten staat, uit wat ik lees is het veelbelovend.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:14 uur

geplaatst: vandaag om 22:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.