menu

Atmosphere - Lucy Ford: The Atmosphere EP's (2001)

mijn stem
4,06 (78)
78 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Rhymesayers

  1. Between the Lines (5:19)
  2. Like Today (4:03)
  3. Tears for the Sheep (2:51)
  4. Guns and Cigarettes (4:21)
  5. Don't Ever Fucking Question That (4:18)
  6. It Goes (4:28)
  7. If I Was Santa Claus (3:51)
  8. Aspiring Sociopath (5:24)
  9. Free Or Dead (4:46)
  10. Party for the Fight to Write (3:54)
  11. Mama Had a Baby and His Head Popped Off (4:24)
  12. They're All Gonna Laugh @ You (2:05)
  13. Lost and Found (4:39)
  14. The Woman with the Tatooed Hands (3:30)
  15. Nothing But Sunshine / Homecoming (11:38)

    met El-P

totale tijdsduur: 1:09:31
zoeken in:
avatar van pqt
pqt
Ah, oké, bedankt

avatar van Elohim
4,5
Ik ga dit album de volgende keer als ik weer eens inkopen doe bij ughh bestellen met overcast! en godlovesugly.

Dat maakt als het goed is mijn atmosphere collectie (als in: albumcollectie) compleet. Ik luister nu al wat losse nummers hiervan op YouTube en het klinkt weer heel vet!

avatar van Timmie
4,0
even een vraagje:

is dit eigelijk Ford EP 1 & 2 + The Lucy EP en dan zonder de instrumentals?

avatar van GarnalenPeller
4,5
Ongeveer. Dit is bedoelt als verzamelalbum van de EP's die je noemt. Instrumentals daargelaten hebben ze een paar tracks geschrapt en wat nieuw materiaal toegevoegd.

Ulfat-e-Zulmat
Bovendien is dit hun beste werk.

avatar van Timmie
4,0
the woman with the tattoed hands is in iedergeval 1 van de beste atmosphere tracks ever /

avatar van Elohim
4,5
Hun beste werk, ben ik het niet mee eens. Maar ik vind het zelf wel een erg lekker album! Kreeg hem laatst in de brievenbus met GodLovesUgly, echt genieten dit!
Favorieten zijn: If I Was Santa Claus, The Woman With The Tattooed Hands (zelfde sample als Proof - Kurt Kobain, als ik me niet vergis) en Nothing But Sunshine/Homecoming (beide nummers vind ik erg mooi, nu kan ik ze nog samen bij mn top 3 zetten ook!).

Aspiring Sociopath vind ik een heel apart nummer. De beat heeft een ander ritme dan praktisch elk hiphop nummer, met 3 tellen in een maat (als dat de goede manier is om het te zeggen, ben niet zo van de muziek termen). Het vreemdste vind ik zelf dan nog wel dat het sample dan wel weer 'normaal' is, qua ritme. Slug doet het dan wel erg verdienstelijk met zijn stemgebruik.

4,5*

avatar van Manchild
4,0
Beste album van Atmosphere. Paar tracks hierop zijn classic, ben blij dat ik ze live heb zien spelen.

The Woman with the Tatooed Hands is een top 10 tracks all time

avatar van Illmaticly Ill
4,5
Hmm, hier heb ik wel zin in. Ben benieuwd hoe het eerdere werk van Atmosphere klinkt. Ik heb 'm gedownload, en mijn versie heeft 5 tracks meer.

avatar van niels94
4,5
Ulfat-e-Zulmat schreef:
Bovendien is dit hun beste werk.

Niet alleen dat, dit is misschien wel mijn favoriete hiphopalbum... Of in elk geval zit het daar in de buurt

avatar van Illmaticly Ill
4,5
Ieder eerder album van Atmosphere is even goed of beter gebleken dan die daarna. En wat blijkt weer?! Ik denk dat ik deze misschien wel even goed en misschien ooit zelfs beter zal vinden als God Loves Ugly, momenteel mijn Atmosphere-favoriet. Ik wil niet alles gaan vergelijken, iedere plaat is anders en kun je soms eigenlijk ook niet vergelijken, maar het valt me op dat iedere eerdere plaat me nu even goed of beter bevalt!
Er staan echt bijna alleen maar prachtige tracks op. Between The Lines, Like Today, Guns & Cigarettes, Don't Ever Fucking Question That, If I Was Santa Claus, Mama Had A Baby And His Head Popped Of, Nothing But Sunshine / Homecoming, allen geweldig en de rest is ook (redelijk) goed, maar vooral The Woman With The Tattooed Hands is fenomenaal. Wat een prachtige beat en fantastische tekst van Slug! Echt kippenvel. Voor de rest zijn de beats vrijwel overal dik in orde, echt een heerlijke stijl van Ant. En Slug bleek ook hier al heel erg goed in het storytelling en metaforen gebruiken etc. Vóór dit album zijn dus nog een paar platen die ik nog niet heb gehoord, ik ben ook daar zeer benieuwd naar, maar o.a. gezien de gemiddeldes verwacht ik niet dat die werken beter zullen zijn dan deze en de hieropvolgenden.

Ulfat-e-Zulmat
In tomorrow I see no promise
And yesterday was like today


Pijnlijk herkenbaar, is het niet?

avatar van Slowgaze
4,0
Dan vind ik 'I wanna bigger than Jesus and bigger than wrestling/Bigger than the Beatles and bigger than breast implants' herkenbaarder.

avatar van niels94
4,5
Ik vraag mij af of er tekstueel gezien beter hiphopalbum is dan deze... Ge-ni-aal. Evenals de delivery. De wanhoop en triestheid van het geheel kon niet beter worden overgebracht dan door de op dit album ongekend sarcastische Slug. Het is vaak grappig en zielig tegelijk. Beste van Atmosphere, sowieso. Nogal onderbelicht zou ik zeggen.

avatar van Ataloona
Toen kon Slug inderdaad nog rappen, al is dit niet mijn Atmosphere-favoriet. God Loves Ugly

avatar van niels94
4,5
Waarom haat jij zo? Slug is op een andere manier gaan rappen. Ik vind hem nog altijd één van de beste rappers, zeker als het gaat om storytelling. Lekker puh

avatar van Ataloona
Storytelling is het inderdaad ja, hij rapt niet eens meer. Gewoon een beetje praten met overdreven articulering en overdramatisch gedoe. Volgens mij ''rapt'' hij ook nog eens met veel consumptie. Nooit die ommekeer begrepen. Zelfde ook met de producties van Ant. Waren destijds echt fantastisch (daarom was het ook niet erg dat Slug wegging bij Deep Puddle Dynamics). Helaas ging het na GLU al fout

avatar van He$$el_01
Rappen is op een bepaalde manier ook gewoon praten.

avatar van Ataloona
Ja, maar er is een wezelijk verschil tussen rappen en de manier waarop Slug nu rapt.

avatar van niels94
4,5
Ik vind dit overdreven. Slug rapt wat mij betreft gewoon hoor. Sterker nog, ik vind zijn heldere delivery in combinatie met zijn warme stemgeluid geweldig.

Ants producties op bijvoorbeeld Family Sign vind ik juist bij de beste hiphopproducties ooit horen.

avatar van Ataloona
Serieus? Vond dat zelfs na dat limoenenalbum een ontzettende sellout. Nee, doe mij maar de koude en lege(re) producties van GLU en deze plaat. Anyway, genoeg mensen die verkikkerd raken aan hiphop door de laatste drie Atmosphere plaatjes (logisch, ontzettend toegankelijk en veel popinvloedjes) dus ik kan me er verder niet druk over maken. Vindt het persoonlijk alleen niet meer om aan te horen.

avatar van Raul
3,5
Hmm, ik weet het nooit zo met Atmosphere... Leuke beats, sterke teksten, maar het blijft toch nooit echt hangen bij mij
Misschien is het die flow van Slug die me toch altijd een beetje tegenstaat.

Ga wel eens hun nieuwe album luisteren, begreep dat hun stijl erg veranderd is, wellicht kan ik het dan meer waarderen?

Dit is natuurlijk wel een aardig album, vooral inhoudelijk vind ik het erg tof, beats zijn ook dik in orde. Liefde voor Woman with the Tattooed Hands begrijp ik niet zo goed, vaag nummer.
Ben meer van de Guns & Cigarettes Slug.

3,5 sterren. Laatstgenoemde song dus mijn favoriet.

avatar van Elohim
4,5
Nieuwe stijl is TOTAAL anders dan de Atmosphere die je hier ziet. Tekstueel gezien in hetzelfde straatje, maar Slug klinkt anders, flowt anders, en de beats zijb ook erg anders.

avatar van niels94
4,5
Zelf ziet Slug zichzelf hier vooral als iemand die zoekende is, variaties maakt op wat hij kent zonder echt een eigen stijl te hebben en anderen erg graag wil overtuigen van zijn kunnen. Leuk detail: Like Today is een herbewerking van The Do Wop van LL Cool J.

Maar als ik hier naar luister blijf ik één van de geniaalste rappers horen die ooit een microfoon oppakte

Gast
geplaatst: vandaag om 17:47 uur

geplaatst: vandaag om 17:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.