menu

Bryan MacLean - Ifyoubelievein (1997)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Folk
Label: Sundazed

  1. Barber John (4:06)
  2. Fresh Hope (4:16)
  3. Kathleen (2:06)
  4. Orange Skies (4:22)
  5. Strong Commitment (5:25)
  6. Alone Again Or (3:35)
  7. Tired of Sitting (2:36)
  8. Blues Singer (3:26)
  9. Friday's Party (2:59)
  10. People (2:52)
  11. Claudia (3:04)
  12. If You Believe In (3:10)
  13. Orange Skies [Second Version] (4:37)
  14. Alone Again Or [Second Version] (3:49)
  15. She Looks Good (4:02)
  16. Old Man (3:05)
totale tijdsduur: 57:30
zoeken in:
avatar van willemmusic
4,5
Haast onvindbaar of tegen woekerprijzen, deze verzameling demo's, gevonden in moeders huis, waar hij door de jaren heen op 'n kamertje met gitaar en taperecorder zo af en toe zijn ideeën kwijt moest.
Eerst een handvol bandjes voor een soloplaat na het uiteenspatten van Love, maar Elektra wees het af en ze bleven liggen en door de jaren heen groeide de stapel.
Een dolend leven volgde, culminerend in een magisch moment: oraal veranderde wijn in zand, andersgezegd, tijdens het nuttigen in een bar van een slok voelde die in de mond aan als los zand, en met tollend hoofd (en droge keel) zag Bryan hierin het signaal dat alles van nu af aan anders moest. Afkicken van diverse slechte gewoontes, bekering tot een christelijke sekte (waar hij later Bob Dylan tegenkwam!), u kent het wel, een typies sixtiesverhaal. Met een gisse platenmaatschappij, Sundazed, dat de hele meuk op 2 cd's verdeelde en de royalties opstreek, als logisch vervolg...
Haast onvindbaar dit 'Ifyoubelievein', ware het niet dat op filmpjes een en ander terug te vinden is om een goede indruk te krijgen. 'Barber John' is fenomenaal en 'Alone Agaian Or' steekt de Love-versie naar de kroon (op gitaar is goed de "Spaanse" accoordenprogressie te horen, en de trompetsolo op F.C. wordt plots begrijpelijk) Op 'Candy's Waltz' is o.a. het titelnummer buitenaards.
Doet in zijn kwetsbare eerlijkheid aan het solowerk van Syd Barrett denken.

avatar van Droombolus
Alone Again Or ook met de zangmelodie zoals hij 'm bedoeld had in plaats van de overheersenden melodielijn van Arthur Lee's 2e stem zoals ie op Forever Changes staat.

En troost je, deze plaat was een dikke 10 jaar geleden al OOP. Vond het toen al vreemd dat ze 'm niet opnieuw uitgaven rond de Forever Changes-tour ............

avatar van Poles Apart
3,0
Droombolus schreef:

En troost je, deze plaat was een dikke 10 jaar geleden al OOP.

Ik heb hem een jaar of 4 geleden nog vrij eenvoudig via Cosmox besteld voor het vriendelijke prijsje van €12,99. "Candy's Waltz", dat ik gelijktijdig besteld had, kon destijds niet meer geleverd worden. Sundazed uitgaves zijn doorgaans vrij gelimiteerd. Op = op heet het dan.

avatar van Droombolus
Poles Apart schreef:
Ik heb hem een jaar of 4 geleden nog vrij eenvoudig via Cosmox besteld voor het vriendelijke prijsje van €12,99.


Hebben ze blijkbaar ergens nog een doos gevonden ...... de wondere wereld van de geluidsdragers distributie.....

avatar van willemmusic
4,5
"Tijd doet alles voor altijd veranderen en alle geheimen verdwijnen."
Deze dichtregel wil maar zeggen dat Ifyoubelievein Spotify en andere streamers alle romantiek tot harde werkelijkheid is gedigitaliseerd. Bestaan er nog onontdekte meesterwerken? Of ander fijn vinyl? Is er niet allang meer op internet te vinden dan het gehele arsenaal IKEA platen- of cd-kasten bevatten kan?
Ik heb inmiddels mijn oude setting pick-up, versterker en geluidsboxen verbannen tot een hoekje met andere antiquiteiten en mijn platenkast is een soort fotoalbum geworden met nostalgie, enkel om af een toe een hoes eruit te trekken en liefkozend te strelen en de linernotes te lezen. Muziek stream ik nu: betere kwaliteit, geen ruis, wow&flutter noch gekraak of gezoem. De allerbeste opnames koop ik nog soms op cd, maar dat loopt ook af, zowel Apple Music en Spotify streamen binnenkort op studiokwaliteit (en als ze nog hoger gaan krijg ik een update). Ik toets en swipe op mijn smartphone en kristalhelder geluid stroomt tot elke hoek van de kamer uit actieve geluidsboxen van chinees/engelse makelij en ik doe ontdekkingen en hoor nuances die ik niet eerder heb gehoord.
Zoals op deze Ifyoubelievein.
Mijn muziekvrienden die ik door de etalageruit van Concerto in de bakken zie struinen, zoals ik voorheen ook deed, durf ik niet meer onder ogen te komen...

avatar van nlkink
willemmusic schreef (in 2013):

Haast onvindbaar of tegen woekerprijzen


Valt tegenwoordig erg mee:
Just a moment... - discogs.com


Poles Apart schreef (ook in 2013):

Candy's Waltz, dat ik gelijktijdig besteld had, kon destijds niet meer geleverd worden


Ook daar is de situatie verbeterd kennelijk: Just a moment... - discogs.com

avatar van Poles Apart
3,0
nlkink schreef:
willemmusic schreef (in 2013):

(quote)


Valt tegenwoordig erg mee:
Just a moment... - discogs.com


Poles Apart schreef (ook in 2013):

(quote)


Ook daar is de situatie verbeterd kennelijk: Just a moment... - discogs.com

Heb 'em tegenwoordig al een aantal jaartjes in bezit, thanks anyway nlkink Heb jij ze zelf in huis?

Voor wie deze man niet kent: hij was niet alleen lid (en gitarist) van Love in de hoogtijdagen, hij was tevens de oudere broer van zangeres Maria McKee. Z'n twee reguliere albums (hij maakte ook nog een handjevol Christelijke albums) zijn verplichte kost voor Love-adepten.

avatar van nlkink
Klinkt misschien raar maar Love moet ik nog eens aan beginnen. Ik ken My Little Red Book en Alone Again Or maar dat is dan ook alles. Heb er geen verklaring voor maar zal er eens induiken.

avatar van willemmusic
4,5
Dan heb je misschien
deze, nlkink?

avatar van Droombolus
nlkink schreef:
Ik ken My Little Red Book en Alone Again Or maar dat is dan ook alles. Heb er geen verklaring voor maar zal er eens induiken.


En 7+7= niet ?

Love heeft in de eerste jaren een nogal stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, dus ik zou daar de tijd voor nemen. Als je bij het begin gaat beginnen raad ik je aan de MONO mix van de 1e LP op te snorren, die plaat klinkt nogal mager in stereo. Als ik het nog goed weet was dat de 2e plaat van een elektrieke band die Paul Rothchild opnam voor Elektra en anders dan de 1e ( Butterfield Blues Band ) had hij hier niet te maken met door de wol geverfde muzikanten..........

Gast
geplaatst: vandaag om 21:34 uur

geplaatst: vandaag om 21:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.