menu

Atmosphere - God Loves Ugly (2002)

mijn stem
3,91 (190)
190 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Rhymesayers

 1. Onemosphere (2:17)
 2. The Bass and the Movement (4:02)
 3. Give Me (4:00)
 4. F*@k You Lucy (5:31)
 5. Hair (3:21)
 6. Godlovesugly (3:50)
 7. A Song About a Friend (4:26)
 8. Flesh (4:07)

  met I Self Divine

 9. Saves the Day (3:42)
 10. Lovelife (3:33)
 11. Breathing (3:00)
 12. Vampires (4:17)
 13. A Girl Named Hope (2:07)
 14. Godlovesugly Reprise (1:47)
 15. Modern Man's Hustle (3:45)
 16. One of a Kind (3:28)
 17. Blamegame (4:47)
 18. Shrapnel (6:53)
totale tijdsduur: 1:08:53
zoeken in:
avatar van Phat Weasel
4,5
Meesterwerk. Slug is van't begin tot einde lyrisch geniaal, soms druipen deze jongen z'n emoties eraf in z'n "frustration raps", abnormaal. Ook niet allemaal mierzoete lyrics hoor, check one of a kind maar eens waarin hij zo concreet weet te verwoorden wat er mis is met de hedendaagse rap (vreemd dat een ondertussen 8-jaar oude cd nog steeds zo'n actuele lyrics heeft). De beats zijn meesterlijk, Ant kan je zowel meenemen in duistere sferen als je opzwepen met z'n overheerlijke turntable skills. Het is niet de moeite om goeie nummers op te noemen want je moet al moeite doen om tegenvallers te zoeken.

GarnalenPeller schreef:
In plaats daarvan blijft hij kalm, en dat past beter bij z'n stem. En Ant heeft hier nog niet de neiging om alles zo smooth te maken, het is hier allemaal wat minder gefabriceerd dan op de twee opvolgers.


Prachtzinnen. Deze man is niet ongelukkig of overgefrustreerd, hij is kalm en weet z'n emoties perfect om te zetten in rijmen. Kudos for Slug man. Seriously.

avatar van Brains
Ant & Slug maken samen mijn favoriete duo. Elk album dat Atmosphere maakt is gewoon van een goede kwaliteit en zo ook God Loves Ugly.

Ant produceert hier top. Misschien wat kaler vergeleken de nakomelingen van dit album maar dat past wel bij de sfeer van dit album en de teksten van Slug.
Slug vind ik hier gemiddeld tekstueel beter dan op de andere albums in hun totalitair. De 'emo' lyrics, de leuke metaforen voor onder andere het andere geslacht en het vleugje zelfspot is allemaal perfect gedoseerd waardoor het nergens 'té' wordt. Godlovesugly is hier een voorbeeld van, en dit is tevens een van mijn favoriete nummers ooit. Zinnen als "Embrace how I live 'cause god loves ugly." toveren echt een glimlach op m'n gezicht wat ik toch wel als een positief iets ervaar.

Al met al een zeer goed album, met een paar kleine minpuntjes (Zoals Blamegame). En ondanks dat ik de producties van Ant hier goed vindt passen, verlang ik toch elke keer naar de wat vollere producties op bijvoorbeeld You Can't Imagine.

Al met al een dikke 4*.

ManMonster
Heb het een halfje verlaagd, Godlovesugly & The Bass and the Movement vind ik super maar voor de rest vind ik er niet veel uitschieters opstaan...

Sqritz
Net ontdekt dat

Once upon a time in minneapolis, yo
I damn near had to steal the show
I stepped on the stage, who is it?
My names slug ive come to kill a couple minutes


Komt van Once upon a time in the projects van Ice Cube

avatar van Elohim
5,0
ben em nu voor de eerste keer aan t luisteren dus kan nog echt een mening geven, k ben bij het nummer Hair en nog niet echt een fan van het album, zal misschien nog komen

iig, wat denk ik even aangevuld moet worden is dat hij ook op Fat Beats is uitgebracht, als double LP =]

avatar van hiphopmaster
3,5
Het begin van het album is echt wel aardig, geef het nog een paar luisterbeurten. Maar de kracht zit hem vooral in de laatste 10 nummers.

avatar van Elohim
5,0
zeker een heel vet album, jammer dat ik deze niet ook besteld heb tijdje geleden met drie andere atmosphere albums

ik heb dit album nog steeds nauwelijks beluisterd behalve het nummer GodLovesUgly, gatverdamme, wat een verschrikkelijk lekker nummer, die intro vind ik zo geniaal, hoe die ene beschaamd is om te zeggen dat ze op slug wacht en aan het einde "oh my god, he is so fucking ugly" en die piano die midden in de intro erin glijd, met de drums die er daarna overheen gelayerd worden, ik houd van dit nummer, het nummer daarna is ook al een paar keer toevallig langsgekomen, dat ik vergeten ben em weer terug te zetten op godlovesugly, maar dat nummer is ook zeker aangenaam

bijna zeker dat dit binnenkort een 4,5 gaat worden, nu een 3,5 omdat ik het begin wel heel moeizaam doorkwam maar godlovesugly is zooo verschrikkelijk mooi

avatar van Osiris Apis
4,5
Doet je punt en shift het niet op je toetsenbord?

avatar van Elohim
5,0
haha, nu je dat zo zegt. Het lijkt inderdaad wel heel vreemd zo. GodLovesUgly heb ik trouwens wel met hoofdletters geschreven die ene keer. XD

avatar van Osiris Apis
4,5
Dus je kan het wel. Want zonder punt en hoofdletter zijn je berichten niet echt prettig om te lezen.

avatar van Elohim
5,0
Ja sorry. Ik merk het nu pas, Ik lees mijn berichten meestal niet na. Moet ik maar wel gaan doen. XD

avatar van kobe bryant fan
3,5
Elohim schreef:
Ja sorry. Ik merk het nu pas, Ik lees mijn berichten meestal niet na. Moet ik maar wel gaan doen. XD


Ik lees ze ook niet na hoor,anders zou ik om me eigen recensies lachen.Maar ik check wel altijd op me hoofdletters en punten.

avatar van Elohim
5,0
Deze even verhoogd! Luister hem regelmatig en ik vind hem vanaf de titeltrack pas echt vet worden eigenlijk.

avatar van Elohim
5,0
Maar weer even verhoogd. Ik houd van dit album.

avatar van AOVV
Maar eens besloten om wat eerder werk van Atmosphere te beluisteren. Ik moet mezelf met die keuze feliciteren, want dit is toch wel een fraai werkje. 'Shrapnel', wat een nummer zeg. Ennio Morricone heerlijk in het nummer gesmokkeld. En zo staan er hier wel meerdere op.

avatar van panjoe
3,5
panjoe (moderator)
kobe bryant fan schreef:
Ik lees ze ook niet na hoor,anders zou ik om me eigen recensies lachen.

Misschien is dat juist een teken dat je ze wel terug moet lezen .

avatar van Dungeon
4,0
kobe bryant fan schreef:


Ik lees ze ook niet na hoor,anders zou ik om me eigen recensies lachen.Maar ik check wel altijd op me hoofdletters en punten.


Na het gebruik van een . of een , moet je trouwens standaard een keer op je spatiebalk drukken.

avatar van kobe bryant fan
3,5
En nog maar eens een topper van Atmopshere, Onemosphere is direct een mooi begin en songs als: Fuck You Lucy, Godlovesugly, Vampires, Modern Man's Hustle en Shrapnel zijn ook weer direct Atmopshere toppers.
Ant maakt - zoals altijd- beats van een ongelofelijk hoog niveau en ook Slug doet het weer fantastische teksten een duidelijke stem en een heerlijke flow ja ik denk wel dat Slug mijn favoriete Mc is.
Eeen dikke 4* voor God Loves Ugly.

Rene1979
Blijft toch ook lekker hoor deze cd.. Atmosphere is en blijft mijn favoriete Hip Hop formatie aller tijden.

avatar van Elohim
5,0
Heb hem nu al enkele dagen (misschien net een weekje?) origineel...

Wat houd ik toch van Atmosphere, dit is toch wel mijn favoriete album geworden nu!

avatar van Niek
3,5
Hehe. Heb deze plaat al iets van twee jaar en kom er net achter dat Sad Clown Bad Dup 4 in het 'boekje' zit.. Straks maar even opzetten maar eerst weer even luisteren hoe lelijk ik ben .

avatar van Elohim
5,0
Das een DVD =D

avatar van Niek
3,5
Ik zeg toch ook nergens dat het iets anders is? . Maar ik had dat inderdaad niet door. Hij duurt maar liefst twee uur!

avatar van Elohim
5,0
Mjeeh... Je zegt: opzetten (okay, zou ook voor een DVD kunnen gelden) en luisteren (wat toch echt op een CD duidt).

Dus ik dacht, voordat je em in je CD-speler stopt en problemen krijgt, ik zeg het even.

Is trouwens best leuk om te kijken, staat ook de geniale cartoon voor God Loves Ugly op, zo cool. XD

avatar van Murdoc023
Wat een ruige muziek in vergelijking met de laatste twee albums. Het is nog een beetje wennen denk ik. Ik vond de kracht van Ant's productie altijd in de subtiele details zitten. Dat is hier wat minder, al zijn er nog steeds mooie melodieen, alleen dan met een dikke biet eronder. Blamegame en Godlovesugly zijn in ieder geval al topnummers.

avatar van Illmaticly Ill
4,5
Wát een geweldig album is dit.

Slug rapt conceptueel erg sterk en zijn flow is gewoon geweldig. Een van m'n favoriete MC's op het moment. Hij dringt zo goed tot je door altijd, en je kunt je vaak herkennen in of relateren aan de dingen waar hij over rapt, vaak problemen in zijn eigen leven en levenslessen. De producer, Ant, past hier perfect bij met z'n beats die me bijna nooit tegenvallen. Op dit album een paar keer, bij nummers als The Bass and the Movement en bijv. Breathing moet je even wennen aan de beat. Maar daarna zijn ook die gewoon goed. Bij werkelijk alle andere nummers, vind ik de beats geweldig. Heel vaak van die pianoloopjes of iets anders met een instrument die het dan helemaal afmaken, zoals bij GodLovesUgly. Wat een ongelooflijk ziek nummer, alles is perfect. Krijg nog altijd kippenvel in het begin bij dat nummer. En dan heb je af en toe van die samples zoals bij A Girl Named Hope, ook heerlijk. Het zijn van die kleine dingen zoals samples of extra toevoegingen van instrumenten bij de beats, die het nog beter maken. En natuurlijk zoals ik al zei, rapt Slug daar perfect overheen met z'n verhalen. Het is iets wat mij heel erg aantrekt, die vorm van rappen: storytelling. Een verhaal in één of meerdere verses stoppen, en het allemaal mooi laten rijmen en metaforen gebruiken. Echt knap.

Als ik favorieten moest aanduiden op dit album, dan zou het erg moeilijk worden, want bijna alles klopt op vrijwel iedere track. Onemosphere is een heerlijk begin nummer. Dan komt The Bass and the Movement met een aparte beat, maar het klinkt toch goed. Give Me heeft dan weer een prachtige beat waar je bij kunt wegdromen. Leuk refrein ook. Fuck You Lucy, dit gaat over Slug's (ex-)vriendin lijkt me. Een erg emotionele Slug die alles kwijt moet, hij heeft het gehad met Lucy maar toch houdt 'ie nog van haar. De beat is hier weer heerlijk en het samplen is ook geslaagd. Hair is ook weer een goede track, maar daarna komt een van m'n favoriete tracks van alle muziek op het moment. Die intro en dan dat pianoloopje... Slug die even later begint te rappen over zijn depressie/stress lijkt me. Een en al kippenvel... trieste track, dat wel, maar het raakt je echt. Daarna komt nog een track die een beetje triest klinkt, A Song About A Friend , dat komt vooral door de beat. Zo eenvoudig, maar de 4 minuten en 25 seconden blijven boeiend, door Slug ook natuurlijk. Flesh is dan een van de weinige tracks die ik niet geweldig vind, beetje een vervelend refrein en rare beat. Maar ik skip 'm niet, blijft redelijk. Saves the Day maakt dat kleine misstapje weer meteen helemaal goed, mooie beat en mooie verses. Lovelife is ook weer een prachtig nummer. Breathing is ietsjes minder maar nog steeds goed. Vampires, alweer een toptrack. A Girl Named Hope is zelfs nog beter, die beat + sample en Slug met 'n mooi verhaal. GodLovesUgly Reprise, wat wordt hiermee bedoeld, outro of toevoeging op ''deel 1'' ? 1 minuut en 46 seconden, erg kort, maar goed, klinkt wel lekker. Modern Man's Hustle... erg mooie track met 'n heerlijke productie. De laatste 3 zijn ook erg goed, vooral Shrapnel met wéér een geweldige productie en top verses van Slug.

Al met al een ongelooflijk sterk en mooi album, wat ik eerlijk gezegd niet had verwacht. Dat komt, omdat ik met Atmosphere ben begonnen met hun latere albums. Ik heb eerst When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold beluisterd, daarna You Can't Imagine How Much Fun We're Having, en als laatst nog The Family Sign. Allen zijn het geweldige albums die ik een 4,5* heb gegeven. Tja, als dat al zo goed is verwacht je niet dat hun eerdere werk beter is. Tenminste, ik niet. Het tegendeel blijkt. Hierop klinkt alles gewoon nog nét iets beter. De beats, de samples, al die pianoloopjes en toevoegingen van andere instrumenten. Prachtig. Om het dan nog maar niet over Slug te hebben, die alles perfect afmaakt met zijn verhalen en levenslessen. Slug is een MC die ik steeds meer begin te 'voelen', om het zo maar te zeggen. Gewoon hoe hij zijn verses brengt is geweldig, met een geweldige flow en een hoop emotie. Soms kan dat te veel worden, maar dat is niet erg, daar hebben we andere hiphop voor. Dat is het mooie van hiphop, je hebt zoveel verschillende stromingen. En de stroming met wat meer emotie en storytelling spreekt mij op het moment het allermeest aan.

Ant en Slug, ze zijn perfect op elkaar afgestemd.

Voor nu zeg ik: de volle 5 sterren.

avatar van kobe bryant fan
3,5
Erg mooi stuk!

avatar van Illmaticly Ill
4,5
Dankjewel. Bij sommige albums, zo ook deze, voel ik me verplicht om wat uitleg te geven, omdat ik ze zó geweldig vind.

avatar van Oortrommel
4,5
Dit is in mijn ogen het beste album van Slug en Ant. De minimalistische producties van Ant ondersteunen de conceptueel sterke raps van Slug. In latere projecten is dit allemaal iets minder geworden, met name de gladde producties. Maar genoeg muggenzifterij, dit is gewoon een juweeltje.

Heerlijk dat cynische, zichzelf niet serieus nemende toontje van Slug. Tracks als Godlovesugly, Fuck You Lucy, Modern Man's Hustle en A Song About a Friend zijn echt prachtig, Ik zit wel te twijfelen over het eindcijfer, want ik vind het een perfecte plaat, maar een 5 vind ik normaliter alleen passen bij echt baanbrekende albums die een impact hebben op het muzieklandschap, en dat is met God Loves Ugle zeker niet het geval.

avatar van Boermetkiespijn
3,0
Strakke plaat, lekkere raps, maar niet helemaal mijn smaak helaas...

Favorieten:
"GodLovesUgly", simpele, maar oh-zo lekkere beat, en "Modern Man's Hustle".

avatar van Ernie
4,0
Slechts 4 favorieten mogen kiezen is echt een onmogelijke opgave hier. Saves the day krijgt toch al een sterretje. Heerlijk nummer.

Overall sterk album met een slug in absolute topvorm.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:46 uur

geplaatst: vandaag om 14:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.