Skee Mask - Shred (2016)

3. Autotuned (6:35)
  4. Shred 08 (5:10)
  5. Backcountry (4:31)
  6. Melczop 2 (5:30)
  7. Zenker Haze Trak (4:19)
  8. Reshape (2:54)
  9. Japan Air (4:48)
  10. Shady Jibbin' (5:09)
  11. Panorama (4:38)
  12. South Mathematikz (4:14)
avatar van dons
Panorama is pure kwaliteit

avatar van dons
Voor mij een geslaagd experiment van de Duitse Skee Mask waarbij breakbeat voornamelijk wordt gecombineerd met ambient invloeden. Dit levert een interessant contrast op waarbij nummers aanvankelijk chaotisch kunnen klinken maar op een gegeven moment een soort van balans vinden. Naast de brekbeat en ambient invloeden komen nog allerlei andere stijlen voorbij, zoals bijvoorbeeld acid (shred 08) en is er ook nog wel een techno achtergrond te horen bij Backcountry.

Skee Mask weet goed het elastische ritmische element te banadrukken van breakbeat door te experimenteren met verschillende patronen. Hoogtepunt is voor mij het heerlijk zweverige Panorama, daaropvolgend Autotuned met de wat hardere drums en tenslotte Shred 08 dat zo van Aphex Twin had kunnen komen.

Voor een wat uitgebreidere video review met twee contrasterende meningen:

Rico & Luke review underground music: Skee Mask - Shred (dutch) (part1) - YouTube

avatar van Noere
Met de kwaliteit van deze tracks zit het wel goed op zich, al lenen ze zich niet helemaal voor het albumconcept wat mij betreft, daarvoor is het nogal straightforward allemaal. Compro is dat ook maar daar wordt het wat subtieler en coherenter. Complexer ook. De man heeft zich wel behoorlijk ontwikkeld in zo'n korte tijd. Productief baasje ook.

avatar van GrafGantz
Niet echt on-topic qua muziek, maar ineens herken ik de hoes. Heb een jaar of 4 geleden een identiek uitzicht gehad, maar dan overdag en in de zomer. Dit is de het uitzicht vanaf de bergketen boven Seefeld (Tirol), richting het westen. Links het Inntal, in het midden de Hohe Munde en rechts het Zugspitze-massief (grens met Duitsland). Hier nog een link naar een 360-graden-panorama in de zomer:klik

Tot zover mijn nutteloze kennis van de Alpen

avatar van Barney Rubble
Uitstekend album, met name vanwege het contrast tussen de heftige breakbeats en de chille ambient.
Ga ik nog wel vaker beluisteren.