menu

Ihor Cymbrows'kyj - Przyjdź Aniele (1996)

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Oekraïne
Folk
Label: Koka

  1. Róże Dla Poety
  2. Być
  3. Ani Rodu
  4. Jesień
  5. Beatrycze
  6. Przyśniłaś Mi Się
  7. Koło Morza
  8. Przyjdź Aniele
zoeken in:
avatar van niels94
Vertel eens, Masimo.

avatar van Masimo
5,0
niels94 schreef:
Vertel eens, Masimo.

Er was eens ... een Oekraïense folkmuzikant, edelmoedig en begaafd voorvechter van de magie van verstilde orgel- en pianomuziek. Met zijn falsettostem als strijdtuig doorkliefde hij de dekking van menig tegenstander. Hiervoor gebruikte hij voornamelijk zijn ruim tien minuten durende slotlied, waarbij de goed hoorbare aandrukken van zijn orgeltoetsen, en zijn acrobatische, steeds hoger en hoger opklimmende zangpartij de arm- en nekharen van zijn opponenten keer op keer overeind deden staan. Toen ging hij op queeste in het turbulente Europa en had hij geen succes bij de prinsessen. Eind goed, album goed.

In het Koka Records-koninkrijk zijn overigens ook de ruïnes van de Nianio-burcht te vinden, die voor een nostalgisch toerist zeker de moeite van een bezoek waard zijn.

avatar van Masimo
5,0
En nu is er op een obscure soundcloudpagina een nieuw(?) nummer opgedoken. Onmiskenbaar Cymbrowski (stem en piano), stem wat voller en lager - en nu in het Frans.

Sous Le Pont Mirabeau by tsymbr | Free Listening on SoundCloud

Benieuwd of er nieuw werk aan zit te komen. 'Przyjdź Aniele' (het slotlied) vind ik een van de bijzonderste folkliedjes die ik ken.

Ihor Cymbrows'kyj - Przyjdź Aniele - YouTube

Gast
geplaatst: vandaag om 16:05 uur

geplaatst: vandaag om 16:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.