Kids See Ghosts - Kids See Ghosts (2018)

Label: GOOD

1. Feel the Love (2:45)

met Pusha T

2. Fire (2:20)
  3. 4th Dimension (2:33)

met Louis Prima

4. Freeee (Ghost Town, Pt. 2) (3:26)

met Ty Dolla $ign

5. Reborn (5:24)
  6. Kids See Ghosts (4:05)

met Yasiin Bey

7. Cudi Montage (3:17)
avatar van thgryda
Jordy schreef:
Dat kun je dan wel van elk album zeggen waar artiesten hun ziel bloot leggen.

Gewoon elk album tout court, je brengt je muziek per definitie uit om ze onder de aandacht te brengen.

avatar van woutorrmusic
Kos schreef:
Sorry maar ik vind het schrijnende aandachttrekkerij.

Argumenten hebben blijkbaar geen effect op je.

Gegrinnikt om deze line van Ye trouwens: 'She said I'm in the wrong hole / I said I'm lost'.

avatar van Tha)Sven
Die lach op de 4th dimension geeft me iedere keer weer kippenvel.

avatar van Marciano Coffie
Een album waar je van alles kan verwachten en ik ben aangenaam verrast. Nummers als Feel The Love was even wennen, maar slaat aan.

Fire is mijn shizzle: western-achtige beat met een goeie Kanye verse.

Kanye daarentegen rapt heel goed in dit album. Zit veel moeite in dan bij ye, maar all good.

Een beter album dan ye. 3,5 ster.

UnknownPleasure
Dit album is toch wel wat gegroeid de afgelopen week. Ondanks een paar ergenissen is dit een meer dan prima plaat eigenlijk.

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Beter dan ye, maar alsnog ver beneden de maat naar mijn mening. De meeste tracks komen rommelig op mij over of zijn ronduit saai zoals Reborn. Waarom krijgt die track zoveel stemmen? Ik word gek van dat herhalende refrein, het wordt ook zo ongeïnteresseerd gezongen. De laatste 2 tracks redden het album nog enigszins en zorgen er in ieder geval voor dat dit album een heel punt hoger eindigt dan ye. Maar dit komt niet in de buurt van Daytona, waar alles aan klopt.

avatar van Delars
Er staan twee versies van het album op spotify. Ik verbaasde mij net als jij over het aantal stemmen dat Reborn had totdat ik de goede versie had gehoord.

avatar van Arrie
Delars schreef:
Er staan twee versies van het album op spotify.

Huh echt? Ik zie er maar één hoor.

avatar van Delars
Ja als ik Kids See Ghosts luister op Spotify dan staat er onderin 'meer van deze artiest'. Als ik daar op klik dan heeft het album opeens een andere indeling qua nummers en is Reborn helemaal een ander nummer.

avatar van Elohim
Ik weet nu niet of ik de juiste versie van Reborn heb beluisterd, maar ik heb gewoon de standaard albumversie van Spotify beluisterd.

Maar gossie, het is toch wel verschrikkelijk interessant hoe Kanye West in zekere zin 3 albums naar buiten brengt in enkele weken, en ik eigenlijk het hele spectrum af ben gegaan. Daytona was cool, en een echte verrassing voor mij . Ye was sneu en leek vluchtig in elkaar geflanst te zijn, en dit is eigenlijk voor mij een redelijk typische Kanye plaat voor mij: hier en daar coole beats, maar als rapper hoef ik hem eigenlijk niet te horen. Kid Cudi doet het ook niet meer dan aardig, heb ik het gevoel. Het wordt nergens echt interessant spannend oid. Het is eigenlijk nét geen voldoende waard: 2,0*.

UnknownPleasure
Delars schreef:

Ik zie onderaan niet 'meer van deze artiest'.

Fascinerend.

avatar van jordidj1
Sommige mensen luisterden misschien wel het verkeerde album. Vandaar al die lage stemmen

avatar van Arrie
Het is wel een enorme uitdaging om die andere versie te vinden. Heb je misschien een linkje naar die versie, Delars?

avatar van Delars
Volgens reddit komt dit doordat ik het album op spotify heb gedownload op de dag dat hij uit kwam. Daarna heeft Kanye nog wijzigingen aangebracht waardoor ik twee versies heb van het album. Op de ene versie is Cudi Montage Reborn genoemd.

avatar van Demon.
Ik heb nog steeds dat het album op Spotify op mijn telefoon de verkeerde tracklist heeft. Op desktop/laptop klopt ie.

avatar van DopeLemon
Een bijzonder albumpje. Een aantal nummers vind ik niet om aan te horen (Feel the Love vanaf het schreeuw gedeelte(?!!), en waarom een Kanye/Cudi collabo album beginnen met een lekkere verse van Pusha T?), en ook Freee vind ik 3x niks.

Hier tegenover staan een aantal hele vette tracks. 4th Dimension vind ik echt smerig goed, maar ook Reborn, Kids See Ghosts, en zeker het outro, Cudi Montage komen heel goed binnen. Wat mij betreft had dit een 5 track EP mogen zijn. Krijgt alsnog het voordeel vd twijfel. 3,5*

avatar van Weirdo Wizzy
Nadat ik Ye toch wel een gezapig plaatje vond (al ga ik hem vast nog wel eens een kans geven) is dit wel een hele aangename verassing. Deze wordt erg veel afgespeeld. De beste nummers staan wat mij betreft op het eind; Kids See Ghosts en Cudi Montage draai ik helemaal kapot.

avatar van mkrake
In tegenstelling tot wat ik had verwacht draai ik dit plaatje nog regelmatig. Het nummer Kids See Ghosts blijft daarbij toch wel een heerlijke track zeg. Een van de toppers van 2018 voor mij.

Voor mij AOTY!

avatar van Vinck
IP050 schreef:
Voor mij AOTY!

Voor mij ook En 'Reborn' zonder twijfel dé song van 2018. Prachtig gevoel van catharsis dat door Cudi opgeworpen wordt, eenieder die ooit met zijn innerlijke demonen in de clinch gelegen heeft moet dit nummer kunnen appreciëren. Het nummer raakt me enorm

avatar van Cellulord
woutorrmusic schreef:
en dit fragment voor de letterlijke breakdown.

Breakdown? Tis het eerste maal dat ik de man iets zinnigs hoor zeggen. Trouwens dit clipje zegt trouwens meer over de fans.

avatar van woutorrmusic
Cellulord schreef:

Inhoudelijk zijn de punten wellicht helder, maar zijn aanpak getuigt van psychische malaise. Waarom zegt dit meer over de fans dan over Kanye?

avatar van Slowgaze
Het afgelopen jaar moeilijk veel gedraaid; toch wel een fijne soundtrack voor corona-, werk-, zelfstudie- en overige-kwesties-gerelateerde twijfels en frustraties, plus een Ye die ouderwetsch op dreef is (die verse op het titelnummer is moeilijk vet) - derhalve een halfje verhoging.

avatar van MJ_DA_MAN
Een aantal tracks op deze plaat zijn toch wel de ultieme kitsch, holy shit. Niet aan mij besteed iig.

avatar van Yestsida
Het beste Kanye West-gerelateerde album in jaren.

Samen met zijn voormalig artiest Kid Cudi vormt hij het duo Kids See Ghosts en het debuutalbum heeft exact dezelfde naam. Met Kid Cudi is het altijd bang afwachten, hij heeft al prima albums op zijn naam staan maar is ook al verantwoordelijk geweest voor echte rommel. De meeste albums van hem (inclusief WZRD) zijn me wel bekend, enkel Speedin' Bullet 2 Heaven en Pain, Passion & Demon Slayin' niet. Hij is op dit project toch wel de reden dat Kanye West nog eens zo'n sterk album op zijn CV mag zetten.

Feel the Love bevat een heerlijke gastbijdrage van Pusha T, Kid Cudi doet het goed maar is repetitief... maar wat Kanye hier allemaal brabbelt en schreeuwt is tenenkrommend. Door dit feit het minste nummer op KIDS SEE GHOSTS, zonder de stem van de superproducer had dit een betere track geweest. Fire is ook leuk maar de parels beginnen voor mij pas echt vanaf 4th Dimension, de incorporatie van de Louis Prima-sample is briljant en excellent uitgevoerd.

Bij Freeee zetten we weer een kleine stap naar achter, wederom overwegend door de vocalen van Kanye West. De laatste drie tracks zijn echt heel goede nummers.
Reborn is Kid Cudi op zijn best en hier krijgen we ook de beste raps van Kanye West in jaren naar mijn mening. Dé diamant van dit album. De titeltrack is wederom heerlijk en heeft een fijne hypnotiserende productie. Als hekkensluiter krijgen we het vrij ingetogen Cudi Montage.

Het beste album van Mr. West in jaren wat hij voor mij persoonlijk vooral te danken heeft aan Cudi, hij heeft op de meeste liedjes het voortouw mogen nemen. Zo zie ik de eerst genoemde tegenwoordig nog het liefste, laat zijn vocale bijdrage maar wat beperkter zijn en laat hij zich maar bezig houden met de muziek zelf. Weg van de spotlight, geef die aan betere rappers en/of zangers of deel het een beetje zoals in dit geval.

Al met al was deze derde incarnatie van GOOD Fridays wel een succes en het was een ontzettend plezierige maand in 2018. DAYTONA van Pusha T is een moderne klassieker, dit is een geweldige LP, ye was niet meer dan fijn en enkel Nasir van Nas was relatief matig. K.T.S.E. van Teyana Taylor is me onbekend.
Petje af voor Kanye om op zo'n manier de aandacht van de wereld nog eens te grijpen. Zonder fratsen of controverse, puur met muziek.

Welverdiende 4*

avatar van TornadoEF5
Oké toegegeven, Reborn is een catchy nummer met een goede lekkere beat. Maar wat ik niet begrijp, waarom hoort dit geniaal te zijn? Alles wat Kanye aanraakt, verandert in goud op muziekwebsites en ik begrijp het niet. Wel begrijp ik waarom hier velen naar luisteren, want wat ze doen werkt wel. Het past wel goed voor zowel actief luisteren als achtergrondmuziek.

avatar van thgryda
TornadoEF5 schreef:

Kanye IS een genie. Dat kan je niet ontkennen. Maar dat alles wat hij maakt geniaal is, klopt ook weer totaal niet. Deze plaat een meesterwerk noemen gaat bijvoorbeeld imo te ver. Maar het blijft wel een fijne EP die ik nog regelmatig op zet.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Shit, ik wilde net ontkennen dat Kanye een genie is. Blijkt ineens dat ik dat niet kan.

avatar van Rudi S
panjoe schreef:
Shit, ik wilde net ontkennen dat Kanye een genie is.

Kijk maar uit dadelijk stoot jij jouw neus nog tegen het raam.

avatar van niesiehey
geplaatst:
Freeee laat me echt dingen voelen. Letterlijk een bevrijdend nummer