Vince Staples - FM! (2018)

Label: Def Jam

1. Feels Like Summer (2:29)

met Ty Dolla $ign

2. Outside! (2:05)
  3. Don't Get Chipped (2:28)

met Jay Rock

4. Relay (2:17)
  5. New Earlsweatshirt [Interlude] (0:22)

met Earl Sweatshirt

6. Run the Bands (3:08)
  7. FUN! (2:51)

met E-40

8. No Bleedin (2:03)

met Kamaiyah

9. Brand New Tyga [Interlude] (0:35)

met Tyga

10. (562) 453-9382 [Skit] (0:52)
  11. Tweakin' (3:06)

met Buddy, Kehlani en Vonnie

avatar van Silky & Smooth
Die is weer hard als Vince Staples.

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Zijn vorige album smaakte naar meer, dus zin in deze! Wat een extreem korte tijdsduur trouwens. Hier kunnen de releases van Kanye West en co eerder dit jaar nog een puntje aan zuigen.

avatar van Johnny Marr
Mausie schreef:

Bedoel je dit als in muzikaal een puntje aan zuigen of heb je het over de tijdsduur? Want 'ye' is toch echt maar een minuutje langer dan dit project en vind ik trouwens een regelrechte topper.

Erg benieuwd naar deze nieuwe worp van Vincey, Big Fish Theory is één van de betere hiphopalbums van vorig jaar en misschien zelfs wel van de laatste paar jaar...

avatar van Johnny Marr
Johnny Marr schreef:

Phoeh, wat is dit veel minder zeg. Zo ongeïnspireerd -bijna de helft bestaat uit skits en interludes- en de plaat is al zo kort... Nee, dit wordt 'm denk ik niet hoor. Heel jammer. Feels Like Summer is het beste nummer, die is hard.

Ik denk dat ie z'n meesterwerk nog in zich heeft, of is dat meesterwerk al gemaakt en heet het Big Fish Theory? Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd...

avatar van Mausie
Mausie (crew)
Johnny Marr schreef:

Ik doelde op de tijdsduur Muzikaal was het hit and miss voor mij. Vond alleen die van Pusha T echt top.

Ik heb vluchtig wat nummers geluisterd op Spotify en ben het met je eens. Zwaar teleurstellend Dan maar weer Big Fish Theory opzetten

avatar van nelnontwisa
Deze tussendoor-worp van Vince terwijl die werkt aan z'n 'echte' nieuwe plaat is echt enorm hard. Heerlijk, Vince die z'n bars strooit over beats is altijd goed. Nu zijn de beats ook nog eens bijzonder lekker.
Skits zijn best geestig en passen in het geheel. Je moet het iig niet al te serieus nemen.

avatar van Rain King
Het zegt wel wat over de kwaliteit van je album als het beste nummer een Earl Sweatshirt feature van 22 seconden is. Beetje jammer dit

avatar van Frenz
Voor een minder tussendoortje vinnik het toch wel de moeite-ish.

[vloeken-in-de-kerk-alert] Hij blijft apart goed, soms klinkt hij als een betere versie van Kendrik.

Big Fish Theory is iid van een andere orde, maar ik denk dat er nog meer in het vat zit.

avatar van Weirdo Wizzy
Ik had mijn bedenkingen door de korte speelduur en die paar skits, maar ik zit dit nu te luisteren en ik vind dit erg tof klinken alvast. Toffe eigen stijl heeft Vince Staples en ik heb het vermoeden dat hij nog wel meer moois in petto heeft in de toekomst.

Feels Like Summer en FUN! zijn vet, de rest mwoah. Hopelijk is Staples wat meer geïnspireerd voor zijn volgende worp. Dat hij het wel kan is duidelijk; Big Fish Theory zit tegen de 5* aan bij mij.

avatar van Weirdo Wizzy
Dit album van Vince Staples begin ik inmiddels wel zijn beste te vinden eigenlijk. Het verschilt in die zin van zijn voorgangers dat FM! een veel luchtiger karakter heeft. Ik vind de hele manier waarop het album gepresenteerd is - alsof je naar de radio luistert - erg leuk. Producties zijn heerlijk en met Feels Like Summer en FUN! staan er sowieso twee geweldige bangers op, maar de rest is ook prima een beetje in dezelfde stijl.

Ik sta wel redelijk alleen in mijn mening gezien de reacties hierboven