menu

Swallow the Sun - When a Shadow Is Forced Into the Light (2019)

mijn stem
3,97 (37)
37 stemmen

Finland
Metal
Label: Century Media

  1. When a Shadow Is Forced Into the Light (7:26)
  2. The Crimson Crown (7:56)
  3. Firelights (5:40)
  4. Upon the Water (6:16)
  5. Stone Wings (6:55)
  6. Clouds on Your Side (4:46)
  7. Here on the Black Earth (5:38)
  8. Never Left (7:49)
totale tijdsduur: 52:26
zoeken in:
avatar van the crook
Upon the Water is inmiddels vrijgegeven en te beluisteren op de bekende online streaming diensten.

avatar van Ayreonfreak
4,5
Wat-een-geniale-plaat! Razend knappe plaat die minder donker uitpakt dan ik verwacht had, helemaal ten opzichte van de gifzwarte video "Limuna Aurea" die ze eerder uitbrachten. SWALLOW THE SUN - Lumina Aurea (OFFICIAL VIDEO) - YouTube Mínder grunts en gekrijs, maar wanneer dat wordt toegepast dan ook wonderschoon. De titeltrack is daar een prachtig voorbeeld van. Drie luisterondjes gehad en staat nu al op 4.5 voor mij. En dan moet ik de mooie details ongetwijfeld nog ontdekken. Ga dit luisteren mensen!

avatar van gigage
3,5
Het is wel erg kalmpjes aan bij Swallow the Sun. Het is nog net geen Katatonia maar ook hier is het oppassen geblazen bij welke song je verzeild bent geraakt.

avatar van namsaap
4,0
Wederom een heerlijk album van Swallow The Sun, met name op het titelnummer en Stone Wings stjigt het niveau weer naar grote hoogten. Het niveau van Songs Of The North wordt niet altijd gehaald. Daarvoor mist de plaat af en toe net de scherpte van de voorganger. Dat gemis komt voor mijn gevoel vooral doordat de gitaren te ver achterin de mix staan.

avatar van james_cameron
3,5
Mooi album hoor, maar iets te gelikt geproduceerd, zonder ruimte voor scherpe randjes. Slechts wanneer de zanger sporadisch zijn machtige lage grunt laat horen (kippevel!) maakt de band nog echt indruk; verder is het materiaal erg melodieus en ingetogen. Van een gerenommeerde doom-metal band als Swallow The Sun verwacht ik inmiddels toch wel iets meer.

avatar van Metalwou
Telkens Swallow The Sun een nieuwe plaat uitbrengt lees ik talloze positieve reviews waar de woorden doom, death, cleane zang, growl, screams, melodieus,....in voorkomen. En iedere keer geef ik die plaat dan een kans.
Om de één of andere reden wordt ik nooit echt geraakt en begint de verveling na enkele nummers toe te slaan. En ook met deze nieuwe plaat is het weer van dat....

Geen cijfer >> it’s not my cup of tea blijkbaar.

avatar van itbites
4,0
Mooi, weer... ik kan me voorstellen wat Metalwou zegt - niet ieders cup of tea. Ik raak echter steeds weer bevangen door het vermogen van Swallow the Sun om melancholie en een desolate sfeer te verpakken in meeslepende songs. Ik krijg er geen genoeg van. Stone Wings ❤️

avatar van Ayreonfreak
4,5
Nog mensen naar Nijmegen vanavond voor een monster gig met Swallow The Sun, Draconian en Shores Of Null?

Gast
geplaatst: vandaag om 02:09 uur

geplaatst: vandaag om 02:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.