menu

KK's Priest - Sermons of the Sinner (2021)

mijn stem
3,56 (24)
24 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: EX1

  1. Incarnation (0:58)
  2. Hellfire Thunderbolt (3:49)
  3. Sermons of the Sinner (5:25)
  4. Sacerdote y Diablo (5:35)
  5. Raise Your Fists (4:10)
  6. Brothers of the Road (3:22)
  7. Metal Through and Through (8:13)
  8. Wild and Free (4:15)
  9. Hail for the Priest (5:44)
  10. Return of the Sentinel (8:59)
totale tijdsduur: 50:30
zoeken in:
avatar van RonaldjK
3,5
geplaatst:
Dat verhaal van die leren pakjes ken ik uit Confess. Er staat ook een foto in het boek als voorbeeld. Weet je nog de bron van die andere versie?

avatar van Faalhaas
geplaatst:
RonaldjK schreef:
Dat verhaal van die leren pakjes ken ik uit Confess. Er staat ook een foto in het boek als voorbeeld. Weet je nog de bron van die andere versie?

Een online interview met hem paar jaar terug toen KK net weer gestart was. Weet even niet meer met welk magazine het was. Beide dingen kunnen natuurlijk gespeeld hebben

avatar van Edwynn
2,5
geplaatst:
Zoals ik al zei: er zijn altijd meerdere kanten aan een verhaal.

Ik haal het letterlijk uit Rob Halfords Confess. Daarin zie je ook een foto van de band met daarop Binks in een slordig flanellen shirt en de rest in ruige lederen kledij. Volgens Halford was het vooral KK die zich hieraan stoorde. Zoals het volgens hem ook KK zou zijn geweest die Halford in de jaren 90 eruit mikte.
Logisch dat KK het voor zichzelf weer anders maakte.

De waarheid zal wel in het midden liggen.

avatar van Faalhaas
geplaatst:
After the release of "Unleashed In The East", Binks exited PRIEST and was replaced by ex-TRAPEZE member Dave Holland. Les later told Downing's official web site that the making of the live album "caused a rift between me and [PRIEST's] manager and ultimately led to my decision to leave the band. I just didn't see the point in continuing to work with a band whose manager didn't want me to receive any payment for that live album. A completely ludicrous scenario. It's a classic heavy metal live album which I believe eventually went platinum and he didn't want me to receive a penny for it. Crazy fucker!!! But that's what happens if a band allows someone like that to manage them — they lose members. So exit drummer number four."


LES BINKS interview with DARKSIDE.ru

Het was een video interview met Binks wat ik me herinner, maar dit is dezelfde informatie. Wel afkomstig uit Rusland, dus waarschijnlijk nepnieuws

geplaatst:
Faalhaas schreef:
(quote)

Ik ken een andere versie. Het management vroeg hem zijn aandeel voor Unleashed In The East te schenken aan de band. Kwam er op neer dat hij geen cent zou krijgen voor de verkoop van dat album. Daar ging hij niet mee akkoord. Vervolgens was er niemand in de band die het voor hem opnam. Daar was hij zo teleurgesteld over dat hij er totaal geen zin meer in had.

Ordinaire geldkwestie dus. Ik geloof wel dat hij genaaid is. Wel vaker dit soort rare verhalen over het Priest (mis)management gehoord.

Toch bizar dat ze hierom (of om zweepjes ) zo'n goeie drummer lieten gaan.

Managers kunnen bands maken en breken, of niet Kees Baars ?, dit terzijde. Het is werkelijk hoogst merkwaardig en hoogst opmerkelijk. Dat de kledingdracht belangrijker is dan de drum kwaliteiten. Je zou dan geneigd zijn te denken dat de 3 voorgangers van Les Binks : John Hinch, Alan "Skip"Moore en Simon Phillips om dezelfde reden werden verzocht om de band te verlaten. Ook niet normaal 3 albums 3x een andere drummer. Les Binks was de eerste die het langer dan 1 album uithield. Ben het met je eens dat Les Binks een goeie drummer is, dat geldt ook voor de 3 voorgangers. De albums Sad wings of destiny t/m Killing Machine draai ik nog regelmatig. Rocka Rolla draai ik minder vanwege de belabberde productie, de nummers zijn overigens niet echt slecht.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:45 uur

geplaatst: vandaag om 20:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.