menu

The Sadies - Colder Streams (2022)

mijn stem
3,89 (27)
27 stemmen

Canada
Country / Rock
Label: Yep Roc

  1. Stop and Start (3:06)
  2. Message to Belial (3:15)
  3. More Alone (3:14)
  4. So Far for So Few (3:31)
  5. All the Good (3:39)
  6. No One's Listening (3:06)
  7. You Should Be Worried (1:43)
  8. Better Yet (2:58)
  9. Cut Up High and Dry (2:20)
  10. Ginger Moon (2:21)
  11. End Credits (3:06)
totale tijdsduur: 32:19
zoeken in:
avatar van Poles Apart
4,0
Laatste album dat nog opgenomen is met de in februari onverwacht overleden Dallas Good.

The Sadies announce new album "Colder Streams"

avatar van Kurzpantalon
5,0
Geweldige plaat! The Sadies op hun best wat mij betreft. End Credits stemt me dan weer droevig omdat dit wegens het overlijden van Dalles Good ook de laatste Sadies plaat zal zijn.

avatar van SilverGun
Wat is dit goed zeg. Het jaar zit al vol kwalitatief hoogstaande releases maar deze gaat zeker in de top 10 komen in december.

Sparky
Dit heeft wel wat weg van The Walkabouts.

avatar van erwinz
4,0
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: The Sadies - Colder Streams - dekrentenuitdepop.blogspot.com

The Sadies - Colder Streams
Door het overlijden van voorman Dallas Good eerder dit jaar is Colder Streams waarschijnlijk de zwanenzang van de Canadese band The Sadies, maar het is gelukkig een afscheid in stijl geworden

De Canadese band The Sadies heeft de afgelopen 25 jaar een bijzonder oeuvre opgebouwd. Het is een oeuvre dat zo lijkt weggelopen uit de jaren 60 en dat uit dit decennium zeer uiteenlopende invloeden verwerkt. De band verkeerde in topvorm op het in 2017 verschenen Northern Passages en werkte door de coronapandemie lang aan de opvolger Colder Streams, dat vorig jaar werd aangekondigd. Door het onverwachte overlijden van voorman Dallas Good eerder dit jaar is de terugkeer van The Sadies helaas ook direct een afscheid geworden. Het levert een typisch The Sadies album op met een veelheid aan invloeden, waarvan de meeste uit de jaren 60 komen.

Begin dit jaar overleed de Canadese muzikant Dallas Good. Het is een naam die niet bij iedereen een belletje zal doen rinkelen, maar liefhebbers van de Canadese band The Sadies kennen hem als de zanger en gitarist van deze bijzondere band. Dallas Good formeerde de band samen met zijn broer Travis aan het begin van de jaren 90 en bouwde vanaf de tweede helft van de jaren 90 aan een bijzonder oeuvre. The Sadies maakten tussen 1998 en 2017 negen studioalbums, maar trokken minstens evenveel aandacht met de samenwerking met andere muzikanten, onder wie Andre Williams, John Doe, Neko Case en The Tragically Hip zanger Gord Downie.

Het in 2017 verschenen en zeer overtuigende Northern Passages leek door de trieste dood van Dallas Good de zwanenzang van de Canadese band te worden, maar deze week verscheen dan toch nog het album waar de band tijdens de coronapandemie aan werkte. De overgebleven leden van de band zijn inmiddels begonnen aan een tour ter promotie van het tiende album van de band, maar dat Colder Streams de zwanenzang van The Sadies is lijkt zeker.

De Canadese band verkeerde op het in 2017 verschenen Northern Passages in topvorm en begon dan ook vol vertrouwen aan het opnemen van Colder Streams. In 2019 dook de band voor het eerst de studio in Montreal in, waar Richard Reed Parry plaats nam achter de knoppen. De Canadese muzikant en producer is vooral bekend van The Arcade Fire, maar hij is ook een groot fan van The Sadies.

The Sadies en Richard Reed Parry waren nog maar net begonnen aan het opnemen van het album toen de coronapandemie de wereld in haar greep kreeg en het opnemen van muziek opeens een stuk lastiger werd. De band nam de tijd voor Colder Streams, maar eind vorig jaar kondigde Dallas Good het album vol trots aan. De trieste dood van de pas 48 jaar oude muzikant leek roet in het eten te gooien, maar gelukkig kon het album toch worden afgerond en uitgebracht.

Colder Streams ligt in het verlengde van het zo goede Northern Passages, dat zo leek weggelopen uit de jaren 60. Dat geldt ook weer voor Colder Streams, dat niet van deze tijd lijkt. The Sadies vinden ook op Colder Streams hun inspiratie weer vooral in de jaren 60, waarbij er niet wordt gekeken op een genre meer of minder. The Sadies maken ook op Colder Streams geen geheim van hun liefde voor psychedelica, maar de Canadese band kan ook overweg met invloeden uit de folkrock, country, surf en rock, om maar eens een paar invloeden te noemen, en gaat zelfs een vleugje reggae niet uit de weg.

The Sadies speelden de afgelopen twee decennia in dezelfde samenstelling en dat hoor je, want wat klinkt de band weer hecht en gedreven, met vaak een glansrol voor multi-instrumentalist en snarenwonder Travis Good en hier en daar bijdragen van gastmuzikanten, onder wie Jon Spencer. De inspiratie ligt misschien in het verleden, maar The Sadies zijn zeker geen gezapig retro bandje.

Dallas Good schreef eind vorig jaar de begeleidende tekst voor het album op de bandcamp pagina van The Sadies en zegt het volgende over het album: “Colder Streams' is, by far, the best record that has ever been made by anyone. Ever.”. Dat is misschien wat overdreven, maar het is een album dat binnen het oeuvre van de band met de beste albums mee kan, wat van Colder Streams een mooi en waardig slotakkoord maakt. Erwin Zijleman

avatar van Juveniles
4,0
zooo, deze komt op de valreep nog even mijn top 10 van dit jaar binnen denderen

Gast
geplaatst: vandaag om 19:21 uur

geplaatst: vandaag om 19:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.