menu

Beyoncé - RENAISSANCE (2022)

mijn stem
3,43 (107)
107 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Dance
Label: Parkwood

 1. I'm That Girl (3:28)
 2. Cozy (3:30)
 3. Alien Superstar (3:35)
 4. Cuff It (3:45)
 5. Energy (1:56)

  met Beam

 6. Break My Soul (4:38)
 7. Church Girl (3:44)
 8. Plastic Off the Sofa (4:14)
 9. Virgo's Groove (6:08)
 10. Move (3:23)

  met Grace Jones en Tems

 11. Heated (4:20)
 12. Thique (4:04)
 13. All Up in Your Mind (2:49)
 14. America Has a Problem (3:18)
 15. Pure / Honey (4:48)
 16. Summer Renaissance (4:33)
totale tijdsduur: 1:02:13
zoeken in:
bennerd
GrafGantz Nat King Cole? Luister eens naar Scott Joplin. Hopelijk begrijp je dan wat ik bedoel.

avatar van Kevinski79
5,0
Ze doet gewoon wat ze wilt.... Dit brengt mij terug naar de dansvloer...even lekker weg van de realiteit. Terug naar deze tijd. En ja ik ben Gay, dit album is voor ons. Alien Superstar ....Thnxxx B.

avatar van dynamo d
2,0
Het mooiste van dit album is Beyoncé op de albumhoes. Muzikaal vind ik het een te druk, vermoeiend en nerveus album. Alleen Virgo's Groove en Alien Superstar gaan nog wel.

avatar van Brunniepoo
4,0
Zo mogelijk nog beter dan Lemonade, maar ook wel wat aan de lange kant en het de bovengenoemde 'druk, vermoeiend en nerveus' herken ik ook wel. Die laatste nummers zijn echter wel helemaal geweldig, waardoor Renaissance toch wel een van de betere albums van het jaar is.

avatar van Slowgaze
3,5
Tip tussendoor: dit album deed me bij vlagen (ook qua insteek) denken aan dit album uit 2021, waar - ook op MusicMeter - toch iets te weinig aandacht voor is geweest.

avatar van swoon
4,5
Toch jammer dat albums zoals deze en Motomami van Rosalia relatief weinig beoordeeld zijn op deze website.. Toch wel mijn favoriete albums van het jaar.

avatar van erwinz
4,0
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Beyoncé - RENAISSANCE - dekrentenuitdepop.blogspot.com

Beyoncé - RENAISSANCE
Beyoncé springt op RENAISSANCE ruim 60 minuten lang van de hak op de tak, maar vermaakt stiekem steeds meer met dit veelzijdige en veelkleurige album dat stevig scoorde in de jaarlijstjes dit jaar

Ik heb dit jaar een aardig stapeltje R&B albums besproken, maar heb het meest besproken en meest bejubelde R&B album van 2022 tot voor kort genegeerd. Ik ben nauwelijks bekend met de muziek van Beyoncé, maar ik heb het afgelopen zomer verschenen RENAISSANCE leren waarderen de afgelopen weken. Het is een album dat opvalt door een bont palet aan invloeden en een moordend tempo. Zeker bij eerste beluistering vond ik het zo stevig bewierookte album van Beyoncé vooral dodelijk vermoeiend, maar er valt steeds meer op zijn plek. Ik vind zeker niet alles op RENAISSANCE even goed, maar ik onderga de luistertrip van ruim een uur met steeds meer plezier en interesse.

Wanneer ik alle jaarlijstjes die ik de afgelopen weken heb bestudeerd bij elkaar optel, weet ik bijna zeker dat RENAISSANCE van Beyoncé op de eerste plaats zal eindigen. De Amerikaanse muzikante voerde een aantal van mijn favoriete jaarlijstjes aan, maar zelf had ik het album tot voor kort nauwelijks beluisterd. Ik kan R&B albums de afgelopen jaren echter steeds meer waarderen, wat de verdienste is van muzikanten als Beyoncé’s zus Solange. Ook de afgelopen weken besprak ik nog een aantal interessante nieuwe R&B albums, waardoor ik eigenlijk niet om Beyoncé’s laatste album heen kon.

Ik heb RENAISSANCE de afgelopen weken intensief beluisterd tijdens meerdere wandelingen en ben het album langzaam maar zeker steeds meer gaan waarderen. Ik hou zoals gezegd steeds meer van R&B, maar hou nog altijd niet van rap, waardoor een zeer beperkt deel van RENAISSANCE me maar matig kan bekoren. Hier staat gelukkig veel tegenover. Ik ben nauwelijks bekend met de vorige zes albums van Beyoncé, maar RENAISSANCE is een opvallend veelzijdig album.

Beyoncé laat op haar nieuwe album horen dat ze met van alles en nog wat uit de voeten kan. Invloeden uit de R&B spelen natuurlijk een zeer voorname rol op het album, maar in ruim een uur muziek komen ook invloeden uit de soul, funk, disco, hiphop, house, rap, dance, elektronica en pop voorbij. RENAISSANCE is een album dat overloopt van vooral goede ideeën en het is een album waarop met name de producers van het album zich flink hebben uitgeleefd.

Ik vond het daarom, zeker bij mijn eerste beluisteringen, vooral een doodvermoeiend album. Beyoncé lijkt van de hak op de tak te springen en doet dit bovendien in een beangstigend hoog tempo. RENAISSANCE deed me in eerste instantie vooral verlangen naar de lome en zwoele albums die ik uit een aantal jaarlijstjes haalde, maar na enige gewenning viel er veel op zijn plek. RENAISSANCE was al snel een prima album om mee te wandelen, maar inmiddels kan ik het album ook in een andere setting zeer waarderen.

In muzikaal en productioneel opzicht gebeurt er echt van alles op RENAISSANCE, dat bij vlagen aanstekelijk en toegankelijk is, maar ook met enige regelmaat niet kiest voor de makkelijkste weg. Beyoncé is verder een uitstekende zangeres en dat ze het hart op de juiste plek heeft hoor je in de maatschappijkritische teksten, die de heilige huisjes niet ontzien. Ik heb nog altijd een duidelijke voorkeur voor lekker dromerige R&B, want van een album als RENAISSANCE word ik af en toe nog behoorlijk onrustig, maar aan de andere kant heeft het hoge energieniveau van het album ook wel wat.

Ik had zoals gezegd nog nauwelijks naar het nieuwe album van Beyoncé geluisterd en dat geldt voor alle albums van de Amerikaanse muzikante. RENAISSANCE is deels precies wat ik van het album had verwacht, maar flink wat songs op het album hebben me ook aangenaam verrast. Ik vind RENAISSANCE overigens het best wanneer je het album als één lange luistertrip beluistert en niet als een serie individuele songs. Het zorgt voor een flink wandeltempo, maar Beyoncé heeft met haar laatste album ook mijn liefde voor de R&B weer wat verruimd. RENAISSANCE is voor mij zeker niet het beste album van 2022, maar ik begrijp alle lof voor het album inmiddels wel. Erwin Zijleman

avatar van vinylbeleving
4,0
vinylbeleving schreef:
Als losstaande single vind ik Break My Soul een draak van een track, maar het valt op het album precies op z'n plek. Het album is een beetje een koektrommel. Af en toe een koekje is lekker, maar overdaad ligt op de loer. Beyoncé had er altijd al een handje van om iets te veel in haar nummers te willen proppen, maar hier schreeuwt zo'n beetje elk nummer: WINDMACHINE!! En dat is soms best vermoeiend. Plastic Off The Sofa en Virgo's Groove zijn dan de positieve uitzonderingen, omdat Beyoncé hier het meest ontspannen zingt, en de nummers lekker grooven. Al met al is de nieuwe Beyoncé best een fijn album, maar beluister het wel met mate. Lemonade vond ik qua boodschap, concept en muzikaliteit wel een pak sterker.


Tjonge, wat is dit album gegroeid bij me zeg. Ja het is erg vol en soms vermoeiend, maar de hoogtepunten zijn toch wel talrijk, en alles flowd zo lekker in elkaar over. Volle ster erbij.

avatar van Silky & Smooth
3,0
Aardig album, maar niet echt aan mij besteed. Ik heb het meerdere kansen gegeven en ik blijf het te druk en chaotisch vinden. De ietwat rustigere, soul-achtige nummers als Church Girl en Virgo's Groove vind ik wel tof. De rest is meer voor in de club en niet tijdens het werk achter mijn bureautje.

avatar van S1998
3,5
Ben dit album toch weer gaan beluisteren. Vooral omdat ik CUFF IT veel hoorde op TikTok en ik deze toch wel heel lekker vond. Uiteindelijk steeds meer nummers los gaan luisteren en af en toe het album als geheel. Ja het is veel, soms heel veel. Maar toch wel erg goed in elkaar overlopend allemaal.

avatar van Minneapolis
4,0
S1998 schreef:
Ben dit album toch weer gaan beluisteren. Vooral omdat ik CUFF IT veel hoorde op TikTok en ik deze toch wel heel lekker vond. Uiteindelijk steeds meer nummers los gaan luisteren en af en toe het album als geheel. Ja het is veel, soms heel veel. Maar toch wel erg goed in elkaar overlopend allemaal.

Als tiktok een bron is om muziek te leren kennen, dan kan ik me voorstellen dat een heel album erg veel is.

avatar van Arjan Hut
4,0
Gisteren voor het eerst beluisterd. Een elektrische betovering, druk, hypnotiserend, veel aandacht voor detail. Van de teksten is blijven hangen dat B het meeste verdient, de coolste is, de grootste piemel heeft en het verst kan pissen. Virgo's Groove en Summer Renaissance knallen er bovenuit.

Nog maar eens opzetten.

avatar van S1998
3,5
Queen B doet haar naam eer aan: Vannacht heeft ze met dit album 4 grammy's in de wacht gesleept. Ze is hiermee de artiest met de meeste grammy's ooit op haar naam. Heeft ze toch maar eventjes geflikt!

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Berichten verplaatst naar Beyoncé

4,0
Dim
Toen dit album uitkwam, in de zomer van 2022, las ik een recensie de vele 90's-invloeden, wat me extra enthousiast maakte om deze plaat te gaan luisteren. En gelukkig werd ik niet teleurgesteld; op meerdere nummers is een duidelijk 90's-geluid te horen.

Deze plaat is van begin tot eind vet. Beyoncé cs. bewijzen DJ's over de hele wereld een enorme dienst, want je kunt deze hele plaat opzetten en dan heb je een uur vrij zonder dat je bang hoeft te zijn dat de dansvloer leegstroomt. En kijk je thuis tegen een enorme berg afwas of een andere huishoudelijke klus aan? Leg deze in de speler en je zult zien hoe snel je erdoorheen gaat.

avatar van swoon
4,5
geplaatst:
Wat een concert gisteren! Nooit zoiets meegemaakt; perfect, maar toch ook persoonlijk. Immens indrukwekkend.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
geplaatst:

avatar van Kevinski79
5,0
geplaatst:
swoon schreef:
Wat een concert gisteren! Nooit zoiets meegemaakt; perfect, maar toch ook persoonlijk. Immens indrukwekkend.


Dat was het ook... PowerWoman!!
Beste concert wat ik in jaren heb gezien.

avatar van davevr
4,5
Ik ga dit omhoog brengen. Het heeft even geduurd, een concert in Keulen en gisterenavond viel het kwartje opeens.


Gast
geplaatst: vandaag om 16:52 uur

geplaatst: vandaag om 16:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.