Rolling Stones - Foreign Tongues (2026)

Label: Polydor

1. Rough and Twisted (4:40)
  2. In the Stars (4:13)
  3. Jealous Lover (3:50)
  4. Mr. Charm (4:34)
  5. Divine Intervention (4:46)
  6. Ringing Hollow (5:18)
  7. Never Wanna Lose You (4:31)
  8. Hit Me in the Head (2:57)
  9. You Know I'm No Good (4:54)
  10. Some of Us (4:01)
  11. Covered in You (4:32)
  12. Side Effects (4:35)
  13. Back in Your Life (6:13)
  14. Beautiful Delilah (3:29)
  15. Bad Luck Hideaway * (3:50)
avatar van Poll3tj3
SoundWave schreef:
Nog even over de cover gesproken, volgens mij stelt het een mengeling van Mick Jagger en Keith Richards voor op een cartooneske manier.

hoezo cartoonesk?

avatar van vinylbeleving
Poll3tj3 schreef:

hoezo cartoonesk?

De groter ( dan in werkelijkheid) aangezette lippen, neus , kin en haardracht. Het is toch overduidelijk dat deze hoes een enorme knipoog is? Niet de fraaiste hoes, maar hey het gaat om de muziek. En die vooruitgeschoven liedjes zijn weer tof hoor!

geplaatst:
Ik ben er inmiddels wel over uit dat ik In The Stars stukken beter vind dan Angry destijds. Angry is uiteindelijk wel gaan groeien, maar mijn eerste reactie was toch wat lauwtjes. Bij In The Stars was het wel gelijk raak. De videoclip is ook best leuk trouwens.

geplaatst:
Jealous Lover komt vrijdag uit. Ben er niet zo weg van dat 3 singles ook daadwerkelijk de eerste 3 van het album zijn. Zodra we eindelijk voor dit album kunnen gaan zitten is er de eerste 12 minuten geen verassing te vinden. Tenzij je van de singles af kon blijven natuurlijk.

avatar van GrafGantz
Dirruk schreef:
Jealous Lover komt vrijdag uit. Ben er niet zo weg van dat 3 singles ook daadwerkelijk de eerste 3 van het album zijn. Zodra we eindelijk voor dit album kunnen gaan zitten is er de eerste 12 minuten geen verrassing te vinden. Tenzij je van de singles af kon blijven natuurlijk.

Doet me direct aan een ander album denken waar dit ook voor geldt. Prima album, maar wel wat uit balans door direct met de 3 beste nummers (mijns inziens) te openen.

avatar van Thunderball
geplaatst:

Alsof we weer in begin jaren '80 zijn.

avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
Vond het stukje dat te zien was bij de BBC one show wel interessant, vooral de stukjes video.

avatar van Hans Brouwer
Dirruk schreef:
Tenzij je van de singles af kon blijven natuurlijk.
Ja hoor, dat kan/kon ik. Met andere woorden: op 10 juli zal "Foreign Tongues" één grote verrassing voor mij zijn. "Vol verwachting klopt mijn hart!".

avatar van Riffhard
geplaatst:
In The Stars is een fantastisch pop/rock nummer. Niveau Love is Strong. Geen Gimme Shelter, maar vertel mij een artiest die in deze tijd überhaupt nog Gimme Shelters levert.

Over Jealous Lover en Divine Intervention ben ik minder te spreken. Dat piep stemmetje kan echt niet (meer) en neemt veel te veel ruimte in het lied. Het refrein is prima, maar lijkt niet te communiceren met de rest van het nummer. Nee, Jealous Lover is niet te noemen in het kielzog van Miss You, wat werd beweerd.

Intervention is een aardig genoeg om een album vullen, maar beide nummers halen het niveau van Hackney Diamonds en daarmee hou ik mijn hart vast voor de rest van Foreign Tongues.

avatar van mkrake
geplaatst:
Even wennen maar vind Jealous Lover echt een leuk nummer.

avatar van iggy
geplaatst:
Lekker nummer hoor. Ben altijd al een groot liefhebber geweest van Mick's kopstem. Sowieso is het toch opvallend hoe goed zijn stem gebleven is !

avatar van bikkel2
iggy schreef:

Op tijd de typische rock 'n roll foute middelen naast zich neergelegd en peformen als topsport benaderen. Hoe dan ook moet dat geholpen hebben. De man is nog topfit.

avatar van iggy
bikkel2 schreef:

Da's zeker een feit. Zelfs keith zijn stem is er de laatste jaren vooruit op gegaan.

avatar van AbleMable
iggy schreef:

Om te beginnen was het foute middelen gebruik ook wel een image, die ze en zeker Keith graag in stand hielden Uiteindelijk is alleen Brian Jones er aan onderdoor gegaan en was zijn middelenmisbruik ook 1 vd redenen dat hij door Mick en Keith de band is uitgezet.
En ja, de studio was altijd al de muziekman's beste vriend, er kon analoog zelfs al heel wat opgelapt worden en dat is met de digitale techniek alleen nog maar toegenomen en nu is er zelfs AI...en is waarschijnlijk niets meer wat het is. En ja zie het ook nog wel voor me dat er nog steeds nieuwe Stones albums met nieuw werk, na overlijden Mick en Keith, in de toekomst zulen verschijnen.

avatar van bikkel2
geplaatst:
Het verschil is dat Brian Jones de controle verloor en de boel belemmerde. The Stones konden niet touren door Amerika omdat Brian geen visum werd verstrekt vanwege drugsgeraleerde zaken.
Op een gegeven moment was hij ook amper meer in staat om iets fatsoenlijks bij te dragen. Zijn vertrek was niet verrassend.
Keith was een functionele junk, hij kon presteren met drugs. Maar vergis je niet, rond 1973/1974 was hij echt ver heen.
Check eens Keith's interview in 1974 met ' whispering Bob Harris' tijdens het legendarische The Old Grey Whistle Test op YT.
Daar zit een junk die alleen nog maar zijn ogen hoeft dicht te doen.
Het verschil is dat Keith de controle bleef behouden, al was Jagger een groot deel van de 70's de motor van de band.
Hij is ook nooit verslaafd geweest.

avatar van Poeha
geplaatst:
Jealous Lover had zo op Tattoo You kunnen staan. Tof nummer. In the Stars bevalt me ook goed. Rough and Twisted een heerlijke bluesy track. Divine Intervention is zeker geen filler rock albumtrack. Prima niveautje tot nu toe.

geplaatst:
Jealous Lover vind ik voor het grootste gedeelte wel fijn. Klinkt alsof het uit de sessies van Black and Blue komt. Dat is tegelijk ook een compliment aan de productie. Die kopstemliedjes zoals Emotional Rescue, Fool To Cry en Worried About You vallen prima bij mij, zo ook Jealous Lover. Alleen het refrein vind ik wat zwakjes. Divine Intervention is een type Stones die ik liever niet hoor. Geldt bijna voor alle uptempo rock n rollers van The Stones.

avatar van DeKip
geplaatst:
De Rollende Stenen... Dobbelstenen kunnen rollen, het is altijd spannend als je 2 x 6 gooit.... Heel zeldzaam. Welke worp zal het worden op 10 juli?

geplaatst:
Nog een paar dagen voordat het album te bemachtigen is. Diverse platenzaken in Europa organiseren luistersessies en avondverkopen aanstaande donderdag. De voor mij meest dichtsbijzijnde platenzaak (Leiden) organiseert daarnaast ook nog een kleine Foreign Tongues quiz. Na de quiz wordt het album opgezet, en om 22:00 mag je de plaat aanschaffen.

Voor Hackney Diamonds hadden de platenzaken hier in Nederland de avondverkoop weer in het leven geroepen. En nu voor Foreign Tongues pakken ze weer leuk uit. Het is toch wel erg mooi om zoiets mee te maken.

avatar van m@rcel_a
Dirruk schreef:
Het is toch wel erg mooi om zoiets mee te maken.

Ik wil geen feestjes bederven, maar het zijn toch allemaal hele commerciële activiteiten rondom het verschijnen van een album van een hele commerciële band?

avatar van GrafGantz
m@rcel_a schreef:

Je bedoelt dat dit soort activiteiten alleen leuk zijn als ze niet commercieel zijn en van een niet-commerciële band? Wat is dat nu weer voor vreemde insteek.

avatar van lennon
m@rcel_a schreef:

Een release van een plaat is sowieso al iets commercieels.. wat is je punt precies?

avatar van m@rcel_a
GrafGantz schreef:

Nee, mijn insteek is dat ik niet goed begrijp waarom het mooi is om zoiets 'mee te maken'. Als iemand mij aan de deur iets wil verkopen, stuur ik hem weg. Ik zal zoiets zeer zeker niet zelf gaan opzoeken. Doet me denken aan een tupperwareparty met dit verschil dat tupperware nog ergens goed voor is!

avatar van lennon
m@rcel_a schreef:

Dus heb je een keuze, en als je het leuk vindt ga je dat bezoeken. En als je dat niet vindt, gaat niemand je dwingen. Wat een zure reactie zeg...

avatar van DeKip
m@rcel_a schreef:

Ik snap je bericht wel; wat de Stones sinds de jaren 80 doen is overleven in de muziekindustrie, niet meer en niet minder. Imo lag hun beste periode in de jaren tem 1969, daarna bekoorde het ook mij niet meer, behalve de LP Some Girls.
Feit is dat het voortbestaan van de Stones hun verdienmodel én pensioen is.
Stel je eens een band voor als The Doors die nu nog zou bestaan; het zou een parodie op henzelf zijn geweest met oude, verschrompelende karikaturen. Jim Morrison als een verlepte kalende versie a la Van Morrison...

Neemt niet weg dat ik het nieuwe album zodra het uit is minstens één keer ga beluisteren.

avatar van Arrie
Overleven? Volgens mij doen ze het nog uitstekend, met enorme tours etc.

Volgens mij geldt voor elke band dat het voortbestaan van de band deels hun verdienmodel is, al denk ik dat ze gewoon een continue inkomstenbron hebben van alleen al het afspelen van hun muziek op de streamingdiensten, de radio etc. Dat zal voor de Stones wellicht best aardig zijn. Daarnaast zijn ze natuurlijk al behoorlijk binnen (zacht uitgedrukt) dus hun pensioen is allang in kannen en kruiken. Ik geloof niet dat ze het blijven doen om hun pensioen te kunnen regelen.

Hoe The Doors zich zouden hebben ontwikkeld en heden ten dage zouden klinken, dat is enkel gissen. Maar de Stones klinken ook anders dan in de jaren '60, maar dat neemt niet weg dat ze nog prima die muziek kunnen spelen. Van Morrison zelf is ook nog volop actief, en zo zijn er wel meer artiesten uit die tijd. Volgens mij hoeft haarverlies geen obstakel te zijn om je muziek te kunnen uitvoeren.

Maar dat het voortbestaan van de band hun verdienmodel is, is een bizarre take. Als jij lid van een band bent, dan is het commercieel gezien altijd het belangrijkst dat je band blijft voortbestaan, maar daarnaast zijn er juist heel veel bands die daar veel meer van afhankelijk zijn van de Stones.

avatar van Juul1998B
Nooit zo fan geweest van de stones, maar misschien ben ik bij ''verkeerde'' albums ingestapt. Kunnen de kenners mij even vertellen welke album(s) ik van ze moet luisteren om mijn mening te herzien?

avatar van jerome988
Juul1998B schreef:
Qua liedjes zou ik beginnen met Love is Strong, Memory Motel, No Expectations, Rough Justice, 19th Nervous Breakdown, Moonlight Mile, As Tears Go By.

Als je de bekende albums niet meteen leuk vindt misschien beginnen bij Bridges To Babylon of Voodoo Lounge.

avatar van Hans Brouwer
Juul1998B schreef:
Ook Rolling Stones reist al bijna een levenlang met mij mee. Ik ben in 1973 ingestapt bij het album "Goats Head Soup" waarna er vele Stones albums volgden.
Natuurlijk ga ik 11 juli "Foreign Tongues" beluisteren en vrijwel zeker kopen. Met mijn 67 jarige leeftijd ben ik te oud om mij te verdiepen in wat er door jonge gasten voor muziek wordt uitgebracht.
Afgelopen vrijdag was ik blij met de nieuwe albums van Deep Purple en Madonna, aankomende vrijdag is het de beurt van de Stones om mij een gelukzalig gevoel te geven...