Leaf - Life's a Beach (2007)

Pop / Folk
Label: 8ball

1. Wonderwoman (3:38)
  2. How About This Life (3:55)
  3. Motherfucker (3:32)
  4. July (2:59)
  5. Charme on Request (3:14)
  6. New Song (3:22)
  7. You & Her (4:24)
  8. Growing Up (2:18)
  9. Hide & Seek (4:03)
  10. Song for the Restless (3:06)
  11. Oh No No No (3:10)
  12. Music (3:28)
jurado schreef:
Wat mij het meest stoort is de penetrante zang met Nederlands accent van de zangeres maar ze is vast heel aardig.

In andere landen geven ze er geen ruk om als een zanger een accent heeft bij het zingen van Engelse teksten. Waarom maken wij Nederlanders daar toch altijd zo'n probleem van?

BoordAppel schreef:

Zeg nou zelf het klinkt toch nergens naar..wellicht komt het door de geforceerdheid van zingen door sommige Nederlandse artiesten denk aan een Anouk of een Dinand , typisch twee personen waar echt om gelachen wordt in bijv. de UK.
Bij het meisje van Leaf stoor ik mij voornamelijk aan haar geluid.

avatar van BoordAppel
Ik vind Anouk helemaal niet geforceerd zingen en volgens mij lachen ze haar ook niet uit in de UK. Bovendien zie ik niet wat er geforceerder aan zou zijn dan andere artiesten die niet in hun moerstaal zingen maar in het Engels.

avatar van jurado
Omdat het bij Anouk en Dinand (Marco) wel erg dik boven op ligt .

avatar van BoordAppel
Niet dikker dan bij, ik noem maar wat, Björk.

avatar van jurado
Klopt ... vind ik ook niet mooi.
Scheelt wel dat het tekstueel en muzikaler wel interessanter is dan Leaf of Anouk.

Bah, wat heb ik een hekel aan Wonderwoman... 't Komt veel te forceerd 'feelgood' over

Is een leuke cd, maar ik raak er wel erg snel op uitgekeken.. Zonde.

ehm sorry hoor.. ik weet niet hoe jullie engels spreken, maar Dinand en Anouk hebben amper accent. Je hoort niks. En ik heb Engelse vrienden die dat bewijzen. Bij bijvoorbeeld Elize hoor je het dan weer wel.

Joy
slechte band, slechte muziek, irritante soort humor

oh, wat zijn we leuk, we roepen motherfucker in ons liedje

dikke 0

Empyrium
zo, daar zijn we ook weer vanaf.

Wel erg veel commentaar over de band zelf, maar het gaat me om het album lijkt me.
En of je Leaf leuk vindt of niet hangt af van de smaak, en ik vind Leaf wel goed, en de muzikanten hebben wel een opleiding gehad, dus zijn op zich muzikaal wel tot iets leuks in staat.

De CD luistert lekker weg. Wonderwoman is wel een beetje te vaak gedraaid op de radio, maar ik kan er nog steeds vrolijk van worden.
Niet alle liedjes zijn even goed, favorieten: July, Charm On Request en Wonderwoman.

rodneyVL
Deze band, gewoon uit elkaar...er moeten wel hele grote (muzikale) meningsverschillen hebben plaatsgehad, zo denk ik...

Want wat is dit een cd optima forma zeg, het samenspel, melodielijnen, gedrevenheid, tekstueel optimisime & humor tegelijk...de zon komt zelfs in elk nummer even om de hoek gluren.

Wat was het een tijd geleden dat een aantal lieden van een muzikale hogeschool zo ongelooflijk hebben kunnen boeien..kan me alleen Krezip herinneren, en Krezip mag zelfs blij zijn als ze in de schaduw mogen staan van Leaf, want dat geploeter valt in het niet bij de technisch toch even iets meer begaafde leden van leaf. Jongens, come on, leg het bij!

rodneyVL
muziekfreakjuh schreef:

Dinand is vreselijk, muziekfreak. Vre-se-lijk! Wat een kwal.

Joy
zo, die 3 man en de paardekop zullen ook wel een traantje of 1 gelaten hebben

avatar van xrockerx
0,5
toen ik dit voor het eerst hoorde moesten mijn huisgenoten me tegenhouden dat ik geen breinaald door mijn trommelvlies wilde steken

avatar van xrockerx
0,5
muziekfreakjuh schreef:

Elize was iig een lekker wijf om naar te kijken

avatar van RogerV
Dit was inderdaad wel een hele saaie band. Onbegrijpelijk dat anno 2008 nog zulke zouteloze nummers als Wonderwoman konden scoren.

avatar van Kos
Kos
Ik heb echt intense haat aan Wonderwoman. Wat een kutnummer.

avatar van Ronald5150
Zoals de titel van het album al doet vermoeden is "Life's a Beach" van Leaf een zomerse plaat. En zo klinkt het ook. Maar onder al die zomerse deuntjes gaat wel een grote oppervlakkigheid schuil die zich na een aantal luisterbeurten pijnlijk openbaart. De single "Wonderwoman" is in het begin nog wel een aardig en grappig liedje, maar na verloop van tijd begint het te irriteren. En dat is bij de meeste liedjes zo. Het klinkt allemaal wat te geforceerd vrolijk en hip. Daarnaast erger ik me aan het steenkolen Engels. Normaal gesproken prik ik daar wel doorheen en heb ik er niet zoveel moeite mee. Het is tenslotte toch een beetje inherent aan het feit dat Engels niet onze moedertaal is, maar als de muziek ook nog eens te wensen overlaat gaat het gebrekkige Engels wel een negatieve factor spelen. Al met al is "Life's a Beach" te beperkt houdbaar en is het typisch muziek voor op de radio, het ene oor in en het andere oor weer uit. Voor mij simpelweg niet boeiend genoeg.