menu
zoeken in:
Stijn_Slayer

Nicci

avatar van Gerards Dream
Geboortehuis Beatle voorlopig gered

LIVERPOOL - Het geboortehuis van drummer Ringo Starr, lid van de legendarische popgroep The Beatles, is voorlopig gered van de sloopkogel. De Britse regering heeft op het laatste moment een stokje gestoken voor de sloop. Dat meldden media in Groot-Brittannië woensdag.

De regering wil dat Liverpool, de thuisstad van The Beatles, eerst beter onderzoek doet naar de gevolgen van de sloop. Dat duurt zeker een jaar. De gemeenteraad van Liverpool zou dinsdagavond het vonnis vellen over de woning aan Madryn Street, waar Starr in juli 1940 werd geboren. Het verouderde woonblok moet wijken voor een nieuwbouwproject.

Veel toeristen komen speciaal naar Liverpool voor The Beatles, die tussen 1960 en 1970 een lange reeks hits en succesalbums afleverden. De geboortehuizen en scholen van Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr zijn belangrijke plekken langs herinneringsroutes. Ook beschikt de stad over een museum dat aan de band is gewijd.

© ANP

avatar van Gerards Dream
Ringo Starr schrijft autobiografisch album

AMSTERDAM - Ex-Beatle Ringo Starr is bezig met het schrijven van een semiautobiografisch album. De drummer van de Britse band moet er niet aan denken om een boek te schrijven met zijn memoires, maar ziet een plaat over zijn leven wel zitten.

"Ik ben bezig met een cd over Liverpool", onthult de 70-jarige Starr in het Britse muziektijdschrift Uncut. Liverpool is de thuisstad van de Beatles. "Het is alsof ik besloten heb om miniautobiografieën te schrijven. In plaats van een boek te schrijven, maak ik een album."

De drummer werd meerdere malen gevraagd om zijn memoires op te schrijven, maar wilde het niet alleen over zijn acht jaar bij de Beatles hebben. "En ik stop alles liever kort en krachtig in een liedje. Het zijn snippers uit delen van mijn leven", legt hij uit. "Iedereen praat bijvoorbeeld over de Cavern Club, maar in een nieuw nummer heb ik het over Iron Door, wat ik een veel betere club vind."

Wanneer het album uitkomt, is niet bekend. Starr treedt 9 juli op met zijn All Starr Band in Weert tijdens Bospop.

© Novum

avatar van Vortex
Kan het zijn dat Ringo afgelopen weekend in Amsterdam was?
Er stond namelijk een gigantische geblindeerde tourbus in de stad met voorop een sticker "Y Not" en op het engelse kenteken een paar cijfers en de letters y n o t.

Stijn_Slayer
Als ik op Google op 'Ringo Starr Amsterdam' en dan op afgelopen week/maand zoek vind ik in ieder geval niets.

avatar van devel-hunt
In januari 2012 komt er weer een nieuwe Ringo Starr CD uit. Ringo 2012 heet de plaat.
Ringo blijft maar productief. Ringo heeft best een aantal aardige solo platen gemaakt. Maar alles wat na Ringo Rama uit 2003 is verschenen is niet echt meer ´je van het´.



avatar van ZAP!
Voor de liefhebber: vanavond een exclusief interview in Nieuwsuur (NPO2) met Ringo Starr; artikel.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:15 uur

geplaatst: vandaag om 03:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.