menu
zoeken in:
Bij Tame Impala - InnerSpeaker (2010):

Heb ze 2 weken geleden gezien in Lille ,Frankrijk .Indrukwekkend was dit. Enorm genoten toen ze Remember me van Blue Boy speelden ,vele malen beter dan. Waw !

avatar van psychonaatje
Ja, is een erg goede cover:



avatar van herman
Erg toffe cover. Haalt het niet bij de versie van Blue Boy, maar dat is dan ook een meesterwerkje.



avatar van Lars Muziek.
Nou schrok ik toch even hoor!
Ik zag vandaag dat ze in de maand juli een UK/EU tour hebben.
Helaas komen ze nog niet in Nederland (of België) maar wel twee keer in Duitsland.
Hopelijk kunnen we ze verwachten in (misschien wel) de UK/EU tour in augustus?


avatar van Lars Muziek.
Vanochtend kwam ik er achter via Instagram, ik ben direct gaan luisteren!
Ik vindt het erg tof klinken, het heeft wel iets elektronisch, maar wel met de Tame Impala stijl.

Bandlid Jay Watson had in een interview van vorig jaar al vermeld dat het derde album meer elektronische invloeden zou hebben dan het tweede album 'Lonerism' en dat is ook wel een beetje te horen in het nieuwe nummer.

Richting het einde van het nieuwe nummer 'Let It Happen' vindt ik trouwens het bass stukje erg klinken als het stukje uit het nummer 'Daffodils' maar misschien hoor ik dat wel verkeerd
Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe album, hopelijk blijven de nummers psygedelisch en in de lijn zoals de twee vorige albums! Hopelijk gaan ze geen sample's gebruiken!
Maar ik heb er wel vertrouwen in!

avatar van mr-mucho
Ik bekritiseer dit soort evoluties niet snel, maar wel ben ik altijd bang dat ze, Kevin Parker in dit geval niet geheel doorslaat in het gebruik van elektronica. MGMT is daar een treffend voorbeeld van. Daar heeft de evolutie niet bepaald voor fijnere muziek gezorgd. Daarmee doel ik op het derde album van MGMT.
Dit nummer ligt overigens nog heerlijk in het gehoor. De sfeer van 'Daffodils' is inderdaad terug te horen, maar ook Michael Jackson (die gitaar op het einde) en Daft Punk zijn namen waarbij ik aan moet denken bij het luisteren van 'Let It Happen'. Waar MGMT de vervreemding opzocht zoekt Tame Impala het in de eenvoud en de popmuziek. Kevin Parker laat zien dat ze meer kunnen dan alleen de charme oproepen van de psychedelica uit de jaren 70. Ben benieuwd hoe deze ontwikkeling verder is uitgewerkt op de nieuwe plaat.

avatar van sj0n88
Nieuwe album gaat Currents heten. Releasedatum is vooralsnog niet bekend. Nieuwe track Cause I'm A Man is inmiddels ook vrijgegeven. Klinkt net als Let It Happen errug goed!

avatar van Gretz
18 juli komt ie uit en de volledige tracklist is nu ook bekend.

Meer details bekend over ‘Currents’, het nieuwe album van Tame Impala - Indiestyle

avatar van adri1982
Heb net even gekeken op internet. of Tame Impala wel in 2015 wel in de Nederlandse Top-40 heeft gestaan. Was niet het geval. Eigenlijk wel belachelijk, zo'n baanbrekende band hoort er gewoon in.

'The Less I know the better' is wel een nummer die voor zo'n lijst is gemaakt, en 'Let it happen' werd gekozen tot song van het jaar. Bovendien heeft het laatstgenoemde nummer een belangrijke boodschap. De clip beeld ervan beeld uit, dat haast juist nergens goed voor is (in de clip probeert een man zijn vliegvlucht te halen en krijgt hij daarbij een fatale hartaanval).

avatar van Lars Muziek.
ZHU heeft samen met Tame Impala (Kevin Parker) een track uitgebracht. Mogelijk als eenmalige samenwerking. Ik kan mij ook niet voorstellen dat dit geluid voort wordt gezet door Tame Impala.



Martial
Bij Tame Impala - Currents:

Hier alvast de nieuwe single ==> Tame Impala - Patience (Official Audio) - YouTube

En op het eerste gehoor lijkt er weinig veranderd, maar dat hoeft ook niet

avatar van Obscure Thing
Ik vond het niet meteen "wow".... Iets wat ik bij Let it Happen wel meteen had. Dus ik hoop dat er nog meer indrukwekkendere nummers in het vat zitten.

avatar van Morning Glory
Tame Impala - Borderline (Live From Saturday Night Live/2019) - YouTube

Nieuw nummer 'Borderline' live bij SNL. Beklijft direct al meer dan Patience imo. Vet nummer.

avatar van Lars Muziek.
De nieuwe (eerste) single 'Patience' van een week geleden vond ik een fijne track.
Jammer dat er vervolgens dan zo snel weer een nieuwe (tweede) single is uitgebracht. Deze laatst uitgebrachte 'Borderline' vind ik behoorlijk tegenvallen, voortdurend de zelfde tekst zonder enige rust van een instrumentaal stuk. Ik denk dat ik hierbij Borderline lekker links laat liggen, laat Kevin Parker eerst maar duidelijkheid geven over een release van een album. Voorlopig draai ik Patience nog wel een paar keer, deze is tenslotte nog hot.

Martial
Morning Glory schreef:
Tame Impala - Borderline (Live From Saturday Night Live/2019) - YouTube

Nieuw nummer 'Borderline' live bij SNL. Beklijft direct al meer dan Patience imo. Vet nummer.




Zeer benieuwd naar de nieuwe cd

avatar van Morning Glory
Officiële versie van Borderline is nu ook uitgebracht.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Gaaf nummer.

Martial
Morning Glory schreef:
Officiële versie van Borderline is nu ook uitgebracht.


Bij deze:



avatar van mattman
Vind Borderline maar een matig beestje. Duidelijk een overschotje van de Currents sessies (een minder interessante fase voor TI).

Misschien verwachtte ik wel te veel van deze band?

avatar van iHateDolphins
Obscure Thing schreef:
Ik vond het niet meteen "wow".... Iets wat ik bij Let it Happen wel meteen had.


Ik heb dan ook nog nooit zo een extreem wow moment gehad bij een track als bij Let it happen Het is te hopen dat ze ooit nog eens zo een nummer weten te maken. De nummers die nu gereleased zijn vind ik wel weer iets meer psychedelisch dan currents en daar ben ik wel blij mee.

avatar van Obscure Thing
Currents niet psychedelisch? Sorry hoor, maar dan moet ik het toch zeer oneens met je zijn. Psychedelischer dan Moments, Let it Happen, Nangs enz gaat het niet worden op een popplaat. Die nieuwe nummers zijn wat mij betreft juist minder psychedelisch. Eentoniger, vlakker. Het klinkt zomers ja, maar als dat het enige criterium is voor het label psychedelisch..

avatar van Morning Glory



Nieuwe single.

Album 'The Slow Rush' uit op 14 februari 2020.


avatar van Lars Muziek.
Ik voel en hoor hier een nieuwe zomerhit in!

Samenwerking met Thundercat komt er super chill uit!



Gast
geplaatst: vandaag om 15:25 uur

geplaatst: vandaag om 15:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.