menu
zoeken in:
avatar van pauljojo
VAN DER GRAAF GENERATOR - Paradiso Grote Zaal,
Amsterdam - Za, 14/04/07, 19.30 uur



Iemand ooit Van der Graaf Generator live meegemaakt? Ben zelf wel erg benieuwd...

Ben net deze band tegen gekomen hier op MuMe en ben erg benieuwd na al de enthousiaste berichten over hun albums

avatar van schizodeclown
pauljojo schreef:
VAN DER GRAAF GENERATOR - Paradiso Grote Zaal,
Amsterdam - Za, 14/04/07, 19.30 uur



Iemand ooit Van der Graaf Generator live meegemaakt? Ben zelf wel erg benieuwd...

Inderdaad

Voor degene die het gemist heeft of nog een keer wil genieten kijk hier:
http://www.vandergraafgenerator.co.uk/vdgg_amsterdam140407.htm

avatar van Kasperbert
Mochten er nog VdGG fans geinteresseerd zijn (ik geloof dat we er genoeg op MuMe hebben ) : op 20 augustus zal een concert van de band in Rockopalast te zien zijn op WDR. Het concert werd opgenomen op 5 november 2005.

avatar van beruk
barts schreef:
Voor degene die het gemist heeft of nog een keer wil genieten kijk hier:
http://www.vandergraafgenerator.co.uk/vdgg_amsterdam140407.htm


kikke!

ik onnozele had in 1978 een stagiere engels, had een vgg t shirt aan. Zal wel een of andere hard rock band zijn dacht ik toen. Bleek dus een van de intelligentere progrock bands te zijn! Nu 30 na dato sorry joh! (1978 Niels Stensen College H3.1 )

Aquila
Weer nieuwe tourdata. De vierde keer in korte tijd dat ze Nederland aan doen. Maar er is wel weer een noviteit, dit schrijft Hammill op zijn website:


VdGG will be performing a couple of long-form pieces at the core of their sets in their upcoming June dates.

"Flight", originally a PH solo/K group piece, has already been aired in North America and Japan last year. It's partly as a result of the reworking of this in the trio format that we've been tempted to go for something even more ambitious...or dangerous.

Our intention is to play "A Plague of LIghthouse-Keepers", from our 1971 album "Pawn Hearts" each night.

We will *not* be attempting to recreate the album version but hope to come up with a new, in-the-present approach to this important piece from our past, which has only been played live a handful of times before now.

It's a scary prospect, but very exciting!

avatar van Renoir
Dat wordt dus een korte setlist en een spannende avond.
Ik ben erbij (uiteraard).

Aquila
Renoir schreef:
Dat wordt dus een korte setlist en een spannende avond.
Ik ben erbij (uiteraard).

Ik zag dat je de setlist al op setlist.fm had gezet.
Wat vond je er van? Ik vond Hammill uitzonderlijk goed bij stem. Flink en onbehouwen zingen doet hij vaker, maar dan direct zuiver terugschakelen bij zachte passages was nooit zo geslaagd als deze avond vond ik - vooral opvallend bij Childlike Faith. Was erg blij met Gog in de toegift, omdat ik die nog niet live had meegemaakt.

Ik stond voor de verandering eens rechts, bij Banton - ook wel fijn. Blijft toch een bijzonder fenomeen. Dat uitgestreken gezicht (hoewel alle heren in een opperbeste stemming waren) bij de meest bizarre passages en wisselingen, waar Hammill dan wild doet blijft hij de rust zelve. Evans vond ik minder opvallend dan andere avonden, maar wel zoals altijd oppergeconcentreerd en strak.

Erg geslaagde avond toch weer.

avatar van Renoir
Aquila schreef:

Ik zag dat je de setlist al op setlist.fm had gezet.


Ja, ik was je net voor zag ik. Ik woon in Diemen en was binnen het uur weer thuis.

Dit was mijn zesde VDGG concert (en dan tel ik VDG Vlaardingen 1977 voor het gemak even mee) en het was zes keer meer dan de moeite waard. Aan de eerste keer en aan het reünieconcert van 2005 bewaar ik zeer goede herinneringen. Maar gisteravond scoort wat mij betreft ook zeer hoog. Niet alleen door Hammill's puike zang, maar ook door de setlist, de locatie (altijd fijn in de Oude Zaal van De Melkweg) en het prima geluid. Ik stond in het midden, tegen het hek bij het mengpaneel - praktisch altijd de plek voor het beste geluid. Was eigenlijk niet gepland, maar ik was net te laat voor een mooie plek in de voorhoede. Maar vanaf de middenstip had ik ook een mooi totaaloverzicht: inderdaad de onverstoorbare Banton, de opperste concentratie en perfect timing van Evans, en de intense overgave van Hammill. Ja, Hammill was in topvorm (ook op gitaar). Ik vond ook dat hij er een stuk beter uitzag dan tijdens de solotour vorig jaar.

Hoogtepunt was voor mij ook Childlike Faith in Childhood's End (een van de allergeweldigste VDGG nummers). Maar ook met Flight was ik heel erg blij. A Plague of Lighthouse Keepers behoort niet tot mijn favorieten, maar toch fijn dat ook eens live gehoord te hebben. Gog is fenomenaal, maar dat had ik in 2007 in Paradiso (vastgelegd op DVD en CD) al eens gehoord. Ik had in stilte gehoopt op Still Life...

PH is weer bezig met nieuw werk, dus ik reken weer op een Hammill-tourtje in 2014.

Aquila
Gog ken ik inderdaad alleen van de CD/DVD (die tour sloeg ik over).

Mijn gezelschap en ikzelf hadden het ook opgemerkt dat Hammill er opmerkelijk fitter uitzag inderdaad.


Gast
geplaatst: vandaag om 00:06 uur

geplaatst: vandaag om 00:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.