menu
zoeken in:
avatar van musicboy
Bij Alice Cooper - Killer (1971):

Ik heb van Alice Cooper alleen
- Killer
- Billion Dollar Babies
- Welcome To My Nightmare
- Trash

Wat valt nog aan te raden, zonder alles te moeten kopen?
Het valt op dat er eigenlijk geen enkele echt goede verzamelaar bestaat.

Wel musicboy, ik zal je eens eindelijk helpen. Ikzelf vind Killer het allerbeste van Alice Cooper, gevolgd door Billion Dollar Babies. Maar de man (of beter gezegd groep, want zijn solocarrière ligt me echt niet) heeft nog heel wat straffe platen gemaakt.

Hun debuut, "Pretties For You" is nogal psychedelisch, een beetjes Zappa-achtig met toch ook wat invloeden van The Beatles, voornamelijk van hun album "Revolver". Toch ook al veel hardrock te vinden op deze prachtige plaat. 'Reflected' is later herwerkt tot 'Elected'. Jammer genoeg is de geluidskwaliteit ietsje minder.
"Easy Action" heeft dezelfde sound maar bevat enkele langere nummers en klinkt wat meer macaber (lees alleen maar eens de titels van de tracks). Wat zeker niet wegneemt dat ook dit album veel lekkers bevat.
Hun eerste hit 'Eighteen' staat op hun derde album "Love It To Death", een echt rockalbum met schitterende songs als 'Hallowed By Your Name', 'Ballad of the Dwight Fry' en 'Second's Coming'. Een topper als je van "Killer" houdt.
Na "Killer" heb je "School's Out" met heel wat schitterende rock en ook heel wat blazersarrangementen. Dit laatste moet soms wat wennen. Maar ook hier zijn pareltjes op te vinden, vooral 'My Stars' is schitterend.

Ik vind Brutal Planet ook erg vet.

The Oath
ALICE COOPER op ROCK ZOTTEGEM!!!

allen daarheen!

PriestMaiden
Ik kijk al uit naar Rock Zottegem.

avatar van Lee Malone
Het was SCHITTEREND, zowel de muziek, de show (Alice aan de strop na een spektakel van ruim 25 minuten!), als het publiek! Ik durf zeggen dat ik iets gelijkaardig nooit meegemaakt heb, echt een ervaring die heel lang in mijn geheugen gegrift zal blijven. En dan te bedenken dat ik pas vrijdagmiddag beslist heb om te gaan... Ik had het me nooit vergeven...

Hopelijk komt hij ooit nog eens solo naar België, voor een iets langere show.

Super gewoon, knallend einde van een perfecte muzikale maand met Neil Young, AC/DC en B.B. King!! Volgende week als toemaatje Jeff Beck, hopelijk is het dessert nog beter als de hoofdschotel.

avatar van Von Helsing
Dat had ik 7 jaar geleden in de HMH, ik dacht die ouwe Alice zal mij verder worst wezen, maar het concert liet een verpletterende indruk achter. Fantastisch!

On March 29th, 2010, Cooper revealed during his weekly radio show on Planet Rock that his next record is to be titled "The Night Shift". Cooper stated he has 10 demos ready.


Welcome To My Nightmare II komt er aan !


avatar van Wyverex
Alice op de Lokerse Feesten was in 1 woord magistraal! Onze goeie oude shockrocker weet wat muziek maken is ! He made my day! Samen met Anthrax de absolute top van de metaldag. Deze show was er eentje om nooit te vergeten .

Ben overigens wel benieuwd naar W2MN. Welcome to My Nightmare zelf is mijn favoriete album van hem, en ik kan haast niet wachten op het vervolg. Al vond ik het concept van The Night Shift (Alice die een DJ is en verhalen verteld door de liedjes die hij speeld) wel origineel.

Anyways, hit the ball, Alice!

PriestMaiden
Alice Cooper was op Lokerse Feesten inderdaad een dik feestje
Zijn show was schitterend, de muziek live was echt magistraal zoals Wyverex het verwoord.
Only Women Bleed (Erg goed gezongen door Cooper ), Poison, School's Out, No More Mister Nice Guy en I Never Cry werden schitterend uitgevoerd.
Ook nieuwe songs zoals Vengeance is Mine en Dirty Diamonds werden gebracht.
Een van de beste optredens die ik ooit gezien heb.

avatar van Wyverex
Hij komt op 2 november terug naar België! Wie zal er zijn? Ik alvast! Ik kijk er al naar uit. Het is geen festival, dus het bier zal niet langs je oren vliegen .

PriestMaiden
Naar waar komt hij? Zaaloptreden dan vermoed ik?

avatar van Wyverex
Alice Cooper in AB

Het is inderdaad een zaaloptreden! Ik heb hem nog maar één keer gezien, en dat was op de Lokerse (zoals hier eigenlijk al te lezen is). Ze begonnen daar te moshen... Niet dat ik iets tegen een goeie moshpit heb, maar Alice Cooper is nu eenmaal mijn favoriete artiest, en daar wou ik geen seconde van missen! Ik heb ook geen bier of alcohol aangeraakt (ok 2 biertjes om het optreden van Life of Agony door te spoelen ). Ik wou er echt volledig van genieten! De pijn in m'n onderrug verdween opeens toen hij begon te spelen. Het was een fantastische ervaring toen, en ik ben blij dat ik dat terug mag meemaken!

Dus ik ben zeer benieuwd naar het optreden in de AB, al hoop ik wel dat het al de tour zal zijn rond zijn nieuwe Welcome II My Nightmare album. Maar dat betwijfel ik. De tour voor de zomer heet de No More Mr. Nice Guy tour. Ik heb de setlist nog niet bekeken (als die er al is). Maar ik verwacht wel een herkauwing van de oude klassiekers. Niet zo erg op zich, maar ik ken de volledige collectie van Mr. Cooper en ik vind het soms spijtig dat hij altijd Only Women Bleed en I Never Cry speelt als ballads! Twee geniale ballads, begrijp me niet verkeerd. Maar ballads zoals Take It Like a Woman, Six Hours en How You Gonna See Me Now (!) smeken om eens live gespeeld te worden.

avatar van Wyverex
Verdikke, zeg ik net bij Welcome to My Nightmare dat het album er pas in 2012 zal komen, en dan beweren ze bij Planetrock dat het dan toch de eerst geplande herfstrelease zal worden. Wat moet je daar dan van geloven! Ik geloof natuurlijk graag dat het de herfstrelease wordt maar ik twijfel.

Maar ik blijf nog altijd even benieuwd . Het hoeft echt niet langer te duren want ik brand van ongeduld!

avatar van devel-hunt
Alice Cooper 23 oktober live in Zoetermeer

avatar van Von Helsing
devel-hunt schreef:
Alice Cooper 23 oktober live in Zoetermeer


In de IJshal. Jawel! En House of Lords twee dagen eerder in Uden.

avatar van Wyverex
De artwork van Welcome 2 My Nightmare is bekend gemaakt! En het voorspeld al heel veel goeds, wat een super cover! http://alicecooper.com/late...

Ik moet nog steeds wennen aan die Orianthi op gitaar. Het plaatje klopt voor mij gewoon niet. Alice moet omringd zijn door stoere mannen in zwart, en geen blondje. Die moeten alleen maar vermoord worden op het podium door Alice..

avatar van Wyverex
Ach Orianthi zal dat niet slecht doen, ik heb er alle vertrouwen in. Ze kan spelen, maar ik hoop dat ze toch ergens een rough edge heeft om op het podium mee uit te pakken. Op zich niets mis met een vrouwelijke gitarist! Ben heel benieuwd naar het effect

avatar van musician
In juli een nieuw album van Alice, met medewerking van vele bekenden.
De deluxe versie heeft een extra cd met nummers, opgenomen met zijn oude bandmaatjes.

Doet dat dan met de hele cd zou ik zeggen, maar goed.
In december staan ook concerten van Alice Cooper gepland, waar onder 1 in Nederland.

avatar van bikkel2
Leuk dat Alice af en toe weer wat kleinschaligere gigs doet met zijn oude band.
Die gasten weten nog aardig van wanten kan ik je vertellen ( check YT zou ik zeggen)
Wat meer tradionelere musici natuurlijk- hebben niet de geliktere heavy metal sound van Alice zijn huidige band - maar het rockt nog als een bezetende.
Ik ben geen fan van het 1e uur, maar Alice Cooper heeft bij mij wel een streepje voor.
Uiterst sympatieke man, die alles al heeft meegemaakt.
Nog nooit live gezien, misschien ga ik wel voor een kaartje voor December.

avatar van vielip
Ik heb mijn kaartje al binnen! Ben na de live stream van Wacken onlangs weer helemaal 'in de ban' van de Alice. Zijn band is hedentendage ook prima! Spelen de oude nummers behoorlijk authentiek. Die oude nummers van The Alice Cooper Group hebben toch een heel specifiek geluid. Een geluid dat lang niet door al de incarnaties van zijn band erna juist werd gebracht. De huidige band komt redelijk in de buurt moet ik zeggen. Zin in 4 december!!

avatar van vielip
Wat was het gaaf afgelopen maandag! Uitverkochte 013 dus ik was een beetje sceptisch vooraf. Hoe groot of klein de locatie ook is waar opgetreden wordt; als het uitverkocht is dan is het overal onprettig vind ik. Maar ondanks dat de 013 inderdaad bomvol was viel het hutje mutje me reuze mee. Kan ook aan het gebeuren op het podium hebben gelegen natuurlijk. Want wat was het goed! Vanaf de heerlijke opener Brutal planet, via obscure maar zéér welkome tracks als Pain en The world needs guts naar de classics; het was genieten geblazen. De beste man is bijna 70 maar van enige sleet is nog (zeer) weinig te merken. Prima band ook trouwens! Misschien was het de laatste keer dat ie in Nederland was om op te treden. Ik hoop het niet maar mocht het zo zijn dan was ik er gelukkig bij!

avatar van E-Clect-Eddy
Alice doet mee op de live cover die Udo Lindenberg heeft gemaakt van No More Mr. Nice Guys, een duet?

Udo Lindenberg - No More Mr. Nice Guy feat. Alice Cooper (MTV Unplugged 2)


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=CXI4LBG3OVw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.


avatar van E-Clect-Eddy
Over twee weken is het al weer kerst en ik overweeg om in het spel / topic MuMe Greatest Hits eentje te wijden aan Vincent Damon Furnier aka Alice Cooper.

Momenteel is daar nu de Greatest Hits of #4 (Kacey Musgraves)! -editie aan te gang.

Maar de kogel is nog niet door de kerk. In verband met het enorme catalogus van Alice (bijna 300 nummers!) wil ik tenminste 19 andere deelnemers vinden.

Bij te weinig animo is het alternatief is dus een Christmas Class-X

Stuur me een PM als je tussen 22 en 28 december graag of liever aan een MuMe greatest hits van Alice Cooper wilt meedoen.

Op Spotify is een GEDEELDE afspeellijst aangemaakt Alice Cooper MuMe sickest hits - Spotify waar je alvast kunt helpen met suggesties bij het samenstellen van de startlijst. Max. 3 nummers per album en maximaal 10 album.

tag-rondje

HammerHead
itchy
sq
musicboy
c-moon
Bighead
gaucho
Killeraapje
Wyverex
vielip
musician
Towser
Von Helsing
devel-hunt
Marcmtp
KrustyKrab
Lee Malone
blisteringdude
Ortwin

BoyOnHeavenHill
GJmetal1
Germ
Rinus
berken
Sir Spamalot
Dale Cooper
LinkinPark90
Desert
richiedoom
AliceCooper88
mondeo70
beaster1256
Metalhead99
Snakebite
johanvanrood
Sinner
Sebashuis
dutchtuga

avatar van vielip
Iemand gisteravond nog naar The Coop geweest? Ik kon zelf helaas niet deze keer maar ben benieuwd of het net zo goed was als de vorige keer. Zag dat hij wel weer een aantal (zeer) verrassende nummers afgestoft heeft voor deze tour. Des te meer balen dat ik niet kon

avatar van Wyverex
geplaatst:
Vandaag is er een single uit als pick-me-up voor de coronacrisis. Je kon foto's inzenden met woorden, die dan gingen gebruikt worden in de clip. Ik heb het gedaan en het is me gelukt!


Alice Cooper -Don't Give Up (Official Video) - YouTube

avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
Wyverex schreef:
Je kon foto's inzenden met woorden, die dan gingen gebruikt worden in de clip. Ik heb het gedaan en het is me gelukt!
Welk woord dan?

avatar van Wyverex
geplaatst:
Het woordje "to". Ik laat jullie beslissen wie ik ben .

Oh, en E-Clect-Eddy, ik zie nu pas je berichtje met die afspeellijst. Die ga ik binnenkort eens aanvullen!

Gast
geplaatst: vandaag om 23:02 uur

geplaatst: vandaag om 23:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.