menu
zoeken in:
avatar van Papartis
Bij Gazpacho - Night (2007):

De band is op 18 juli 2008 te bewonderen in de Boerderij te Zoetermeer. Samen met de band It Bites.

Ik ben benieuwd of ze het live waar kunnen maken.

Papartis

nijme255@adsl
Live konden ze het zeer zeker waarmaken.
Een kameraad van mij was getuige van een glansvol optreden.
Bijna het gehele album Night werd gespeeld.
Na het optreden was het tijd voor It Bites.
Maar die maakten geen indruk met hun slappe nummers.
Daar kwam nog bij dat Gazpacho zeer fanvriendelijk bleek.
Er werden tal van handtekeningen uitgedeeld en je kon zelfs met ze op de foto! Mijn kameraad vond het wel een komisch gezicht.
It Bites was wat aan het spelen en steeds meer toeschouwers wendden zich af richting de heren van Gazpacho.
Zo kan het dus ook.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Bij Gazpacho - Night (2007):

Afgelopen maart werd eerst Tick Tock integraal gespeeld, daarna Night integraal en toen nog 1 of 2 oudere nummers. Reken maar uit dus.

avatar van RensZ
Oei, dat beloofd heel wat!

nicoot
Zoals op de live cd-dvd dus..? Yummie!

avatar van Tha)Sven
Concert? Wanneer? Is het uitverkocht?

nicoot
Tha)Sven schreef:
Concert? Wanneer? Is het uitverkocht?

14 maart, Boerderij, Zoetermeer!

avatar van RensZ
Tha)Sven schreef:
Concert? Wanneer? Is het uitverkocht?


Het is nog niet uitverkocht.

avatar van Tha)Sven
Oeh even kijken of ik dan. Ben normaal niet echt een concertganger, maar voor Gazpacho zou ik wel een uitzondering willen maken
Helaas kent niemand van mijn vrienden Gazpacho, dus moet ik alleen gaan

avatar van RensZ
Don't worry, ik ga ook alleen

avatar van RensZ
Nog een week te wachten!

avatar van Papartis
En hoe vonden jullie het concert zondag 14 maart in de Boerderij in Zoetermeer?

Ik vond het beter dan vorig jaar zelfs. De band had er zin in en het publliek was erg enthousiast.
De band was zelfs wat verbaasd over de opkomst., de zanger memoreerde aan een eerder concert in Zoetermeer waar slecht 50 toeschouwers waren.
Het concert was een mix van oud en nieuw werk en zelfs try-outs van hun nieuwe te verwachten album.
Ook enkele accoustische nummers.
Men begon om 8.30 uur en na 2 keer terug geroepen te zijn door het publiek stopten ze rond 11 uur.
Vrij snel na het concert kon je met ze praten, handtekeningen scoren en met de jongens op de foto.

Kortom: Dit concert krijgt van mij een 9.
Een uitgebreide beschrijving is hier te lezen met foto's: http://www.dprp.net/concrev/2010_gazpacho_1.php

avatar van RensZ
Ik vond het concert heel erg bijzonder, ik denk dat het concert van Gazpacho misschien wel het mooiste concert is wat ik heb gezien. Wat was dit een geweldige ervaring.

De band speelde zo goed, de heren waren zo relaxed en stonden letterlijk en figuurlijk zo dicht bij het publiek. De interactie met het publiek leek eigenlijk zo vertrouwd dat het op een privé concert leek.

Zelf had ik eerlijk gezegd geen besef hoeveel mensen er binnen waren omdat ik als een van de eerste mensen binnen was en tegen de box bij Mikael Kromer stond, maar later verbaasde ik me daar over. Maar Gapzacho verdiend dit. Sommige mensen zeggen, ze verdienen groter, zeker weten, maar ik vind zelf dat ze in dit soort zalen moet spelen, lekker klein en dicht bij het publiek.

Over de setlist kan ik alleen maar zeggen dat deze werkelijk fantastisch was. Een erg goed gekozen mix van oude nummers en het nieuwere werk. Ook een nieuw nummer, werktitel River. Zo mooi, hij kende het nummer nog niet goed uit zijn hoofd, dus gewoon een papiertje erbij. Hoe relaxed is dat?

Tja, ik kreeg bij elk nummer wel een kippenvel. Bij de oudere, nieuwere, rustige, harde nummers. Maar wat waren de akoustische stukken mooi zeg, ongekend.

Een van de hoogtepunten was voor mij toch Winter is Never. Dit nummer is live zo ontzettend mooi. Ik heb echt respect voor de manier van zingen van Jan, hij pakt laag en hoog met gemak en hij is een van de beste zangers die ik heb horen zingen.

Het eind stuk was geweldig met de drum solo van de nieuwe drummer, die kerel barst van de energie! Geweldig om te zien. Hij wilde ook niet naar huis vertelde hij me na de show, 'I am so excited!'

Ik vergeet Bravo als hoogtepunt op te noemen, Bravo wat een heerlijk nummer. Het einde, zoveel plezier en lol! De bass speler ging lekker mee in het nummer alsof het een country nummer was.

Ik ben er nog steeds helemaal vol van en ben de volgende keer zeker van de partij want het nieuwe album belooft weer spectaculair te worden als we uitgaan van het nieuwe nummer.

Na het concert 3 cd's gekocht, laten signeren en nog even met ze gepraat, ze komen zo relaxed, eerlijk en aardig over. Stuk voor stuk. Ze doen er ook echt moeite voor, om dicht bij hun fans te staan.

Afijn, dit was een geweldig concert en krijgt van mij gewoon een 10, zo simpel is dat.

@ Papartis, mooi geschreven recensie met geweldige foto's. Geef jezelf nog een aantal keren om Night en Tick Tock te luisteren. Het zijn meesterwerken. Alhoewel ik de oudere nummers steeds meer ga waarderen, en When Earth Lets Go begint voor mij ook een grote favoriet te worden. Ik was ook zo blij dat ze daar redelijk wat nummers van speelden, met name 117

avatar van Papartis
RensZ schreef:

@ Papartis, mooi geschreven recensie met geweldige foto's. Geef jezelf nog een aantal keren om Night en Tick Tock te luisteren. Het zijn meesterwerken. Alhoewel ik de oudere nummers steeds meer ga waarderen, en When Earth Lets Go begint voor mij ook een grote favoriet te worden. Ik was ook zo blij dat ze daar redelijk wat nummers van speelden, met name 117



Hoi Rens, de recensie op DPRP is niet van mij maar van iemand die veel concerten bezoekt en daar voor recensies schrijft.
Ik heb hem overiogens nog wel even gesproken na afloop van het concert.
Ik stond ook rechts voor het podium. Ik had een donker rood NY T shirt met lange mouwen aan.

Toch leuk om te zien dat ook jonge mensen dit soort muziek waarderen.

avatar van RensZ
Neem me dan niet kwalijk, ik dacht dat jij de recensie had geschreven.

Ik denk niet dat ik je gezien heb, ik stond pal tegen de box bij Mikael Kromer aan, met een grijze trui met capuchon. Stond jij daar dan ook in de buurt?

Ja, ik vind het prachtige muziek (Pink Floyd eveneens, wat ook een andere doelgroep aanspreekt over het algemeen gezien), het viel mij inderdaad op dat ik een van de weinige wat jongere mensen tijdens het concert was. Ik heb maar pakweg 2 andere mensen gezien die misschien even jong waren als mij.

avatar van RensZ
Nieuw album aangekondigt!

Our 6th studio album "Missa Atropos" is available for preordering now.

Preorders can be found on the following links (distributed directly from management)

Germany EU

After tick tock we sat down and asked ourselves what excited us and after months of pondering this question we had a grand and brilliant idea.

How would a mass for Atropos sound?

In greek mythology, Atropos was one of the three Moirae, goddesses of fate and destiny. Atropos was the oldest of the Three Fates, and was known as the "inflexible" or "inevitable". It was Atropos who chose the mechanism of death and ended the life of each mortal by cutting their thread with her "abhorred shears".

To find out what a mass would be like, we envisaged a story of a man who cuts all ties to the world and moves to a lighthouse to write a mass for Atropos and to taste true solitude. The title is also a wordplay on misanthropy which I suppose plays a part in the concept as well.

The album tells the story of what happens inside his head and includes three of his attempts to write the mass as well as the final Missa Atropos.

It is intended to be another album in the series of films without pictures that we started back in 2007 with "Night". In other words a concept album intended to give the listener a chance to take some time off from the world.

We expect widespread distribution from the middle of september. Official release date will be 26th November 2010.

We are working around the clock now to make the album available for one night only at the "night of the prog festival" 3rd September.


Geweldig!

avatar van prodi9y9
de volgende keer ga ik er zeker bij zijn. niet omdat ik het laatste album goed vond (dit vond ik zelf een tegenvaller) maar omdat ik night en ticktock fenominaal vind. ik heb ook de live dvd van de mannen die ik overigens ook een beetje vind tegenvallen. een beetje tegenstrijdig...als ik de recenties lees...

het laatste album tog nog maar eens proberen dan...

avatar van Brunniepoo
Geplande releasedatum voor het volgende album: 12 maart 2012, met vlak daarop een Europese tournee (incl. Nederland)

avatar van legian
dat is ook snel, maargoed kan ze dan toch nog live zien dus dat is weer mooi:Y

avatar van legian
Our 7th studio album "March of Ghosts" will be available on Kscope from 27th February 2012


het word een album wat zal bestaan uit korte verhalen, dus niet zoals de afgelopen 3 albums.
volgend jaar begin goed

bron


avatar van Papartis
Bij Gazpacho - March of Ghosts (2012):

Ticket voor 29 maart is binnen in de Boerderij te Zoetermeer

avatar van Papartis
Misschien tijd voor een meet?

avatar van Papartis
Wie gaan er 29 maart naar het concert van Gazpacho?

avatar van Brunniepoo
ik ga met mijn vriendin, inmiddels alweer voor de derde keer...

avatar van Finidi
Ze zijn ook alweer bezig met een nieuw album, geplande releasedate ergens in Maart/April dit jaar; het album heet 'Demon' vooralsnog, met slechts 4 nummers.

avatar van Môrthul
En zaterdag 12 April staan ze in de Boerderij in zoetermeer!!
Demon wordt trouwens volgens Gazpacho zelf hun meest avontuurlijke album tot nu toe!

avatar van HezzardNL
Het concert in de Pul in Uden gisteren was magnifiek!! Met bijna heel Demon en nummers van bijna elk album was dit een set om van te smullen! De mannen van Gazpacho zijn aardig en vonden het stuk voor stuk prachtig dat een jong iemand een van hun LP's kocht! Ook allemaal bereid gevonden om deze te signeren dus! Beloofd wat voor de mensen in Zoetermeer en omstreken vanavond!!

avatar van legian
Nieuw album en bijbehorende tour is zojuist op facebook aangekondigd. Het album heet Soyuz, verder informatie komt nog. Ook is er een kleine tour:

Soyuz Tour 2018
May 24 Muziekgieterij, Maastricht, The Netherlands
May 25 De Pul, Uden, The Netherlands
May 26 De Boerderij, Zoetermeer, The Netherlands
May 28 The Dome, London, United Kingdom
May 31 Colos-saal, Aschaffenburg, Germany
June 1 Die Kantine, Cologne, Germany
June 2 Neushoorn, Leeuwarden, The Netherlands

avatar van Bonk
legian schreef:
Nieuw album en bijbehorende tour is zojuist op facebook aangekondigd. Het album heet Soyuz, verder informatie komt nog. Ook is er een kleine tour:

Soyuz Tour 2018
..
June 2 Neushoorn, Leeuwarden, The Netherlands


Dank voor het delen. Fijn dat ze ook naar het noorden komen. De Oosterpoort was natuurlijk nog mooier geweest (voor mij), maar Leeuwarden is ook goed te doen. Erg fijn dat er een podium bij is in het noorden die met regelmaat prog lijkt te programmeren! Zo ben ik laatst al eens naar Devin Townsend geweest in Neushoorn.

avatar van legian
Ik hoop al tijden dat er bij Amsterdam-Almere in de buurt een podium voor progbands opent. Moet nu elke keer richting Zoetermeer.
Trouwens wel opvallend dat ze 4 keer in Nederland komen, zit hier toch een groot publiek voor ze dan lijkt mij.

avatar van legian
Hier is de eerste single en een eerste (vluchtige) luisterbeurt bevalt goed.
Gazpacho - Soyuz One (from Soyuz)

avatar van meneer
legian schreef:
Ik hoop al tijden dat er bij Amsterdam-Almere in de buurt een podium voor progbands opent. Moet nu elke keer richting Zoetermeer.
Trouwens wel opvallend dat ze 4 keer in Nederland komen, zit hier toch een groot publiek voor ze dan lijkt mij.


Hey ! Wij moeten altijd komen vanuit Vlissingen

Gast
geplaatst: vandaag om 07:41 uur

geplaatst: vandaag om 07:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.